19 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele25°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

İNDİRİM BAYRAMI

İndirim bayramı

28 Temmuz 2014 Pazartesi 13:52

  • Ramazan bayramı nedeniyle halini sorduğumuz esnafın bir kısmı satışlarından memnuniyet belirtirken, bir kısmı da kan ağlıyor.
  • Dükkânında indirim yapan esnaf, satışlarının bayram dolayısıyla daha da iyi olduğunu söylerken; umudunu bayrama bağlayan çoğu esnaf da, bu bayram da sinek avladı.
  • Kimisi bayram nedeniyle beklenen müşteri potansiyeli olmasa da biraz satış yapıklarını belirtirken, kimisi de geçmiş yıllara kıyasla bayramların oldukça kötü gittiğinden yakınıyor.   Dükkânında gerek sezonluk gerekse bayramlık indirim yapan esnaf ise, satışlarından büyük memnuniyet duyuyor.

RANA SARRO

Tüm umudunu Ramazan bayramına bağlayan esnaf, özellikle bayramın ay sonuna gelmesi ile birlikte biraz nefes aldı. Kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarının ödenmiş olmasına karşın, birçok özel sektör çalışanı ise henüz maaş alamayınca, esnafın da yüzü tam olarak gülemedi.

Esnaf ne dedi?

Döne Karalar:

Satışlarımız eskisi gibi değil, çok durgundur. Bayramın biraz etkisi oldu ancak eskiden müşteriler daha yoğundu. Piyasadan kaynaklanıyor. Halkın alım gücü düştü.

Fatma Çömen:

Çarşıda canlılık görünüyor ancak satışlar bayağı bir kötü. Hareketlilik var ancak insanlar gelir gezer, alışveriş yapmaz. İnsanlar daha çok indirim arıyorlar herhalde. Piyasa çok durgun. Bayram nedeniyle kaç gündür geç vakitlere kadar açığız ama piyasa çökmüş.

Fatma Benli:

Beklediğimiz kadar olmasa da, bayram nedeniyle satışlarımız daha iyi oldu. Bizim dükkanımızda her zaman indirim var ve dükkanımızda genelde kalabalık var. Bayram dolayısıyla doğal olarak daha fazla canlılık var tabi.

Mehmet Fatih Kul:

Bu bayram yoğunluk çok erken başladı. Günlerdir dükkanımız dolup taşıyor. Bayrama özel indirim yaptık. Ve vatandaş indirim olduğu için bizi tercih ediyor. Dolayısıyla satışlarımızdan gayet memnunuz.

Güliz Oldaç:

Satışlarımız iyidir. Bayrama özel bir fark hissettik. Bayram öncesi 3 gün boyunda geç saatlere kadar dükkanımız açıktı. Tüm çeşitlerde indirim var. Satışlarımız gayet iyi. Dükkânımızda indirim olduğu için müşteri tercih ediyor. Biz normal indirime girdik. Bu sezon zaten indirim nedeniyle satışlar gayet iyi gidiyordu, bayramda daha da iyi oldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA