19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

İNCE AV TEPKİSİ

İnce Av Tepkisi

16 Ağustos 2013 Cuma 11:10

ince-avAvcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi, avcıların aylarca sabırsızlıkla beklediği ve yasal hakkı olan avlanma hakkının engellenmesine izin vermeyeceklerini belirterek, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığından yapılan ve "avcının yasal avlanma hakkını elinden almayı amaçlayan talihsiz açıklama" olarak niteledikleri açıklamanın düzeltilmesi çağrısında bulundu.

Karaderi, Avcılık Federasyonu olarak, İçişleri Bakanı Gülsün Yücel'in, Bakanlar Kurulu kararı olmadan İkinci İnce Av'ın ertelendiği konusunda yaptığı açıklamaları "talihsiz ve yersiz" bulup "ibretle kınadıklarını" da ifade ederek, her türlü eylemi yapabileceklerini bildirdi.

Avcılık Federasyonu Başkanı Karaderi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun 7 Ağustos tarihli toplantısında onaylanan bir kararın, "Bakanlar Kurulu kararı olmadan nasıl ve hangi yetki ile" iptal edildiğini sordu.

Karaderi, neyin değiştiğinin ve avın niye ertelendiğinin kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

Avın ertelenmesinin; yasalara göre doğal afet, salgın hastalık riski ve benzeri amaçlarla kaldırılabileceği yorumunda  bulunan Karaderi, "havaların sıcak olduğunun" gerekçe gösterilmesine atfen, zorla kimsenin ava götürülmediğine dikkat çekti.

Karaderi, 20 bin avcının yasal hakkı olan avlanma hakkını, kimsenin engellemesine izin vermeyeceğini ve bunun için her türlü eyleme gidebileceğini belirterek, bakan Yücel'i açıklamasını düzeltmeye çağırdı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA