29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

İMKANSIZLIKLAR TÜFEK ÜRETMELERİNE ENGEL OLMADI

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde rejimin kuşatması altında bulunan muhalif birlikler, imkansızlıklara rağmen keskin nişancı tüfeği üretmeyi başardı.

İmkansızlıklar tüfek üretmelerine engel olmadı

19 Haziran 2015 Cuma 15:37

Esed güçlerinin kara ve hava saldırılarına maruz kalan ve kontrol noktalarından insani, tıbbi ve ticari malzemenin girişine izin verilmeyen Doğu Guta, orduya ait savaş uçakları tarafından her gün bombalanarak onlarca insanın yaşamını yitirmesine neden oluyor.

Muhalifler, düzenlenen saldırılara karşı kısıtlı imkanlarla yaptıkları keskin nişancı silahıyla bölgede Esed güçlerine karşı koyuyor.

Rejim muhalifi "Feyleku'r Rahman" grubunun saha komutanlarından Ebu Süleyman yaptığı açıklamada, Esed rejiminin ağır saldırılarına karşı, kendi imkanlarıyla yaptıkları keskin nişancı silahlarıyla savaştıklarını ifade ediyor.

Rejim kuşatması altında bulunan Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin Esed birliklerine saldırarak silahlarına el koyduklarını ifade eden Süleyman, şöyle devam etti:

"Bölge rejim güçlerinin ablukası olması nedeniyle kendi keskin nişancı silahımızı ürettik. Bölge 3 yıldan fazla zamandır kuşatma altında. Hiç bir yardım malzemesi gelmiyor. Buradaki halk adeta ölüme terk edilmiş durumda. Her gün rejimin bombardımanına maruz kalıyoruz. Muhalifler olarak kendi silahlarımızı kendimiz üretiyoruz. Burada kısıtlı imkanlarla tornada keskin nişancı silahımızı ürettik. Yapılan silah bölgede Esed güçlerinin korkulu rüyası olmuş durumda."

Evlerin içinde çatılarda ve araç kullanan Esed askerine bu silahla saldırdıklarını kaydeden Süleyman, silahın iki kişi tarafından taşındığını fakat kullanımının çok kolay olduğunu vurguladı.

AA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA