29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

İMECE USÜLÜ EĞTİM

İmece usülü eğtim

29 Eylül 2014 Pazartesi 11:04

karpaz3Dipkarpaz’daki Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda 15 öğretmen eksiği nedeniyle eğitime başlanamamasına bu kez Dipkarpaz Belediyesi el attı. Geçtiğimiz hafta Okul Aile Birliği öncülüğünde düzenlenen eyleme Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel de katılarak destek verirken, kriz çözülememiş hatta Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun da görevinden istifa etmesi ile kriz yeni bir aşamaya taşınmıştı.

Hanife Lefkaralı

BELEDİYE EL ATTII

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun yaptığı açıklamada Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda 2014-2015 Öğretim Yılı öğretmen eksikliklerinden dolayı  hala daha eğitime başlayamadığına dikkat çekti ve belediye olarak bu soruna müdahale edeceklerini kaydetti. Çoşkun, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu hizmete girdiği 2006 yılından itibaren hiçbir öğretim yılına sorunsuz başlayamamış olduğunu, bu yıl ise 91 öğrencinin öğretmen eksikliğinden dolayı ders başı yapamadığını kaydetti. Coşkun, “Çocuklarımızın en doğal hakkı olan eğitim hakkı ellerinden alınmış bulunmaktadır. Bu sorunu tüm yetkililere aktarmamıza rağmen halen daha bir çözüm noktasına getirememişlerdir. Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda Müdür ve Müdür Muavini dahil olmak üzere 14 öğretmen açığı bulunmaktadır” yorumunu yaptı.

“YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Dipkarpaz Belediye Başkanı olarak bölgede yaşanan  eğitim sorunu ve 91 çocuğun eğitim hakkından mahrum kalmasının kendilerini derinden etkilediğini belirten Coşkun, sorunlara çare üretmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Bu sorunun aşılmasında Belediyenin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirebilmek için bölgede bulunan öğretmenler ile bir araya geldiklerini, Dipkarpaz Belediyesi sınırları içerisinde işsiz olan 15 tane öğretmen bulunduğunu kaydetti.

İŞSİZ ÖĞRETMENLER SEFERBER OLDU

Suphi Çoşkun, “Öğretmenlerle birlikte yaptığımız toplantı sonrasında çocuklarımızın en doğal hakkı olan eğitim hakkından daha fazla mahrum bırakılmaması için gönüllü olarak öğretmen eksikliğini gidermeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna bildirmek isteriz. Bizler ve 15 gönüllü öğretmen arkadaşlarım olarak yetkililere mesajımız, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda yıllardan beridir yaşanan kadro sıkıntısına köklü bir çözüm için özel kontenjan sistemini uygulayarak görev alan öğretmenlere en az 3 ya da 5 yıl zorunlu görev yapması şartı getirilmesidir. Bölge halkı olarak hükümetin bu güne kadar çözemediği bu sorunu ortadan kaldırmak adına öğretmenlerimizle birlikte hazır olduğumuzu ve üzerimize düşen sorumluluğu almaktan kaçmayacağımızı ifade etmek isterim” yorumunda bulundu.

 

Gönüllü öğretmen listesi ise şu şekilde;

  1. Mesut Dindar  (Edebiyat)
  2. Kemal Erdoğan (Beden eğitimi öğrt.)
  3. Leyla Sönmez (İngilizce-tarih)
  4. Sinem Sönmez (İngilizce-tarih)
  5. Diba Sünmez (İngilizce-tarih)
  6. Özlem Tanışman ( Okul öncesi öğrt.)
  7. Fatma Tanışman (  Psikolojik dan.)
  8. Seher Tanışman (Türkçe öğrt.)
  9. Fırat Borak (Türkçe öğrt.)
  10. Zehra Erkan (Türkçe öğrt.)
  11. Dilek Ergün (Psikolojik danışmanlık)
  12. Yasemin Özbayrak (Türkçe öğrt.)
  13. Burçin Hocaoğlu ( Psikolojik danışmanlık)
  14. Müjgan Asmacıoğlu (Müzik)
  15. Ayşe Yılmaz (Sosyal bilgiler öğrt.)
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA