28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

İMAM TARAFINCA CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI, OKULDAN ALINDI...

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki imam İ.A., 14 yaşındaki E.Y.'ye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. İmam İ.A. görevden uzaklaştırılırken, ailesi kızları E.Y.'yi okuldan aldı...

İmam tarafınca Cinsel İstismara Uğradı, okuldan alındı...

29 Mart 2016 Salı 17:17

 İmam İ.A., geçen haziran ayında ilçeye bağlı İğnebey köyünün camiine atandı. Ailesiyle birlikte köye yerleşen İ.A., göreve başladıktan kısa süre sonra caminin bitişiğindeki binada kız Kuran Kursu açtı. Köyde oturan Y.Y. ve F.Y. çiftinin altı çocuğundan en küçüğü E.Y. de bu kursa gitmeye başladı. imam İ.A., kurs öğrencilerinden E.Y.’ye bir süre sonra diğer öğrencilerden farklı bir yakınlık göstermeye başladı.

İddialara göre, imam İ.A., çocuğu hafta sonları yatılı okulundan alarak gezmeye götürdü.

Bir hafta sonu otobüsle Sivas’a giden İ.A. ve E.Y. terminalde okul öğretmeni tarafından görüldü. Kızını almak için okula giden baba kızını bulamadı.

Olay öğrenildikten sonra polis merkezine giderek teslim olan İ.A. sevk edildiği Yıldızeli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'cinsel istismar' suçlamalarıyla tutuklandı. 

İmam İ.A. Yıldızeli Kaymakamlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca görevden uzaklaştırıldı.

Kaymakamlık da iddialarla ilgili müfettiş görevlendirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurdu. Olay sonrası, E.Y. ise ailesi tarafından okuldan alındı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA