19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

İLK ZİYARET DR. FAZIL KÜÇÜK’ÜN KABRİ OLDU

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabrini ziyaret etti.

İlk ziyaret  Dr. Fazıl Küçük’ün kabri oldu

01 Haziran 2016 Çarşamba 12:09

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabrini ziyaret etti.

Yıldırım, Anıt Tepe’de düzenlenen törende, bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Dr. Fazıl Küçük’ün kabrine çelenk koydu, Kabir Özel Defterini imzaladı.

Yıldırım, Kabir Özel Defterinde şu düşüncelerine yer verdi:

“Aziz Lider Dr. Küçük,

Kıbrıs Türk Halkının egemenliği uğruna verdiği mücadeledeki eşsiz hizmetlerinizi ve özverili önderliğinizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin 65’inci Hükümetinin Başbakanı olarak yurtdışına yaptığım bu ilk ziyaret vesilesiyle, Anavatan ve garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs Türk halkının haklarının huzuru ve refahı için her zaman yanında olacağını bir kez daha yineliyor, aziz hatıranız önünde eğiliyorum.

Ruhumuz şad olsun.”

Törene, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TC Maliye Bakanı Naci Ağbal, TC Orman ve Su İşleri Bakanı Vehsel Eroğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun  da katıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA