28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

İLK TOHUMLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

'Mehmetçik Belediyesi ilk tohumların verimini almaya başladı'

İlk tohumlar gün yüzüne çıktı

12 Şubat 2016 Cuma 13:24

Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi’nin ilk tohumlarından verim almaya başladı. Geçtiğimiz aylarda kurularak GDO’suz tohumlardan üretim yapmaya başlayan Zeka Bey Tohum Merkezi,  bu kapsamda yürüttüğü GDO’suz tohum çalışmalarını sürdürüyor.

Uzun süreden beri CITTASLOW olma yolunda çalışmalar yürüten Mehmetçik Belediyesi bu bağlamda başlattığı çalışmalardan Zeka Bey Tohum Merkezi ile bir ilki başarmış olacak. Mehmetçik’te kurulan merkezde GDO’su ile oynanmamış tohumlar alınarak çoğaltılacak ve halka ücretsiz dağıtılacak.

Herkesi bahçesinde kendi ürünlerini kendileri yetiştirmesi için teşvik edecek olan çalışma, ayrıca ilkokul çocukları için de Pilot İlkokul seçilen Çayırova İlkokulu’nda bulunan boş bir alanda uygulanmaya başlandı. Çocukların uygulamalı tarım yapmaları ve kendi ürünlerini kendileri yetiştirmelerini teşvik eden çalışmada çocuklar hem toprakla iç içe olacak, hem de ilaçsız ürünler yetiştirebilecek.

Seferihisar  Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi iş birliği ile yürütülen çalışmaların ilk etabı tamamlandı. GDO’su ile oynanmamış orginal tohumlar Mehmetçik Belediyesi’nden toprağa ekilerek ilk üretim yapıldı. 41 çeşit GDO’suz tohumun halka ücretsiz olarak dağıtılması hedefleniyor. İlk çalışmaları tamamladıklarını dile getiren Mehmetçik Belediyesi Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

SARIÇİZMELİ: ‘’ Hedefimiz ada geneline ücretsiz GDO’suz tohum verebilmek. ‘’

‘’Amacımız halkımızın GDO’suz ve sağlıklı ürünler yetiştirmesini teşvik etmek. Herkesin bahçesinde küçük bir toprak alanın değerlendirilerek, bizlerden alacakları tohumlarla üretim yapmasını sağlamak. Mehmetçik bölgesinde yapılan ilk çalışmamız olumlu sonuç verdi. İlk etapta Kumyalı köyünde 3 dönüm bakla, 1 dönüm bezelye, 3 dönüm patates üretimi yaptık. Mehmetçik’te ise Zeka Bey Tohum Merkezi’nin bahçesinde yetiştirdiğimiz GDO’suz bakla, maydanoz, gollandro, sarımsak, marul, soğan, enginar, brokoli gibi birçok mevsim sebzesinden verim aldık. Buradaki ürünlerden elde edeceğimiz tohumları çoğaltarak halkımıza ücretsiz dağıtacağız. Hedefimiz ada geneline ücretsiz GDO’suz tohum verebilmek. ‘’

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA