25 Nisan 2024
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa32°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele32°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara24°C

İLK KADIN BAŞKANDAN HALKA ŞEFFAFLIK VAADİ

Roma’nın ilk kadın belediye başkanı olan Raggi, zafer konuşmasında yolsuzluk vurgusu yaptı. Halk, iktidardaki Demokrat Parti’ye mesaj verdi

İlk kadın başkandan halka şeffaflık vaadi

21 Haziran 2016 Salı 10:03

İtalya’da pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde Roma’nın ilk kadın belediye başkanı seçilen Beş Yıldız Hareketi’nin adayı Virginia Raggi, zafer konuşmasında “Başkentin yönetimine eşitliği ve şeffaflığı yeniden getireceğiz. Bana oy vermiş, vermemiş herkesin belediye başkanı olacağım. Yeni bir çağ başlıyor” dedi. 37 yaşında belediye başkanı seçilerek ‘Ebedi Kent’ olarak anılan Roma’nın en genç belediye başkanı da olan Raggi’nin zaferinin ardından, Beş Yıldız Hareketi gözünü 2018’deki genel seçimlerde  zafer kazanmaya dikti. 

Renzi’ye ‘ceza’

Başbakan Matteo Renzi’nin liderliğindeki Demokrat Parti (PD) Milano ve Napoli’de seçimleri kazansa da, Beş Yıldız Hareketi’nin ülkenin Torino’da aday gösterdiği 32 yaşındaki kadın aday Chiara Appendino belediye başkanı seçildi. 
2009’da komedyen Beppe Grillo tarafından kurulan ve AB politikalarına şüpheyle yaklaşan Beş Yıldız Hareketi’nin, yolsuzluk suçlamalarıyla yüzleşen PD’ye tehdit oluşturması bekleniyor. 


Roma’da ihalelerde usülsüzlük ve yolsuzluk yapıldığını düşünen halkın, Roma’da yüzde 67 oy oranıyla Raggi’yi tercih etmesinin Başbakan Renzi’nin İtalya’daki yolsuzluğun önüne geçememesine yönelik bir tepki olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA