İKSAD: TALEBİMİZDE ISRARCIYIZ

02 Kasım 2015 Pazartesi 12:33
İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği (İKSAD) Derneği başkanı Osman Sunisi yaptığı yazılı basın açıklamasında derneğin yıl boyunca yürüttüğü sosyal ve kültürel aktivitelerin devamı için talep ettikleri, kullanılmayan İnönü Akın Spor Kulübü binasının derneklerine farklı amaçlar için verilmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Sunisi’nin yaptığı açıklama şöyle;
‘’2015 yılında kurulan İKSAD, İnönü’de sosyal, kültürel ve spor dallarında çeşitli faaliyetler ve aktiviteler düzenleyen bir dernektir.
Köyümüzün Merkezinde uzun zamandır kapalı vaziyette bulunan tarihi binamız olan eski İnönü Akın Spor Kulübü’ne, İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği (İKSAD) olarak sahip çıkmak ve eskiden olduğu gibi ölü binanın hayat bulması için girişimler başlattık.
Gerekli kurum ve kuruluşlara binanın restorasyonu ve tarihi değerinin korunması için ortak hareket edilebilmek için talepte bulunduk.
Köyümüzdeki kültürümüzü simgeleyen eski tarihi binanın çatısının altında hem spor hem de kültürel faaliyetler de yer alabilmek, aktif duruma gelmesini ve köy halkının faydalanabilmesi için ortak kullanıma açılmasını talep etik. Fakat hiçbir şekilde yapılan taleplerimiz dikkate alınmamıştır. Bu durumdan duyduğumuz üzüntü ortadadır. Gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini devam ettirebilmesi için talebimizde ısrarcı olacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz.
Köyümüzün merkezindeki bulunan bu tarihi görselliğe sahip çıkmak ve ortak değerlerimizi korumak adına, İnönü Akın Spor Kulübü binasını köyümüze kazandırmak isteğimizi yinelemek isteriz. Vakıflar İdaresi’ne yaptığımız başvurular ve taleplerimiz halen cevaplanmamıştır. Uzun süreden beri bekleyen derneğimiz talebinde ısrarcıdır.
Toplumun; özellikle gençlerin birçok faaliyetlerde aktif olabileceği tüm gençlerin bir çatı altında toplanabileceği bir alan yaratmayı hedeflediğimiz bu alan için ilgili kurum ve kuruluşlara binanın tarafımıza kiralanması konusunda gerekli dilekçemizi yaptık.
İnönü Kültür Sosyal Aktivite Derneği (İKSAD) olarak İnönü Belediyesi ve de İnönü köy muhtarlığından almış olduğumuz, İnönü Spor Kulübü binasını kullanma izni doğrultusunda kötü durumda olan binayı derleyip, toparlayarak 2015 senesi içerisinde derneğimizin yapmış olduğu çeşitli faaliyetlerde kullanmış bulunmaktayız. Bu nedenden dolayı İnönü spor kulübü binasının, geçmiş yıllara ait yüklü miktarda olan ödenmemiş elektrik bakiyesini ödeyerek, elektrik saatini İnönü kültür sosyal aktivite derneği adına kayıtlamış bulunmaktayız. Binanın arka bahçesinde bulunan tuvaletlerin ve lavaboların bulunduğu tesisin komple yenilenmesini sağladık.
Bu bağlamda yaptığımız dilekçenin bir an önce dikkate alınmasını ümit ederiz.
İKSAD Başkanı
Osman Sunisi
Çamlıbel'de 3 saatlik elektrik kesintisi olacakÇamlıbel’de alçak gerilim proje çalışması nedeniyle bugün 10.00–13.00 saatleri arasında Akasya, Defne, Buğday, Başak, Uluçam, Reyhan, Nergis ve Çimen sokaklarına elektrik verilemeyecek.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:27KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta parlemento seçimi... İşte son anket...Güney Kıbrıs’ta seçim öncesi yapılan ankette hiçbir parti yüzde 20’nin üzerine çıkamadı. Öte yandan Güney Kıbrıs'ta halkın kurumlara güveninde ciddi düşüş yaşandığı gözlemlendi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:25GÜNEY KIBRIS
“Kesişmeler” sergisi Gönyeli’de sanatseverlerle buluşuyorGönyeli’de sanatın farklı disiplinlerini bir araya getiren anlamlı bir sergi daha sanatseverlerle buluşuyor. “Kesişmeler” (Intersections) başlığıyla düzenlenen sergi, farklı sanatçıların eserlerini ortak bir zeminde bir araya getirerek izleyicilere çok yö04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:08KÜLTÜR/ SANAT
İskele Sınırüstü’nde 12 Yıllık Yol Çilesi Sürüyorİskele’ye bağlı Sınırüstü bölgesinde yaşayan onlarca aile, yaklaşık 12 yıldır yol sorununun çözülmesini bekliyor. Özellikle altyapı eksikliği nedeniyle toprak yollar, her yağışın ardından çamur ve bataklığa dönüşüyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:00İSKELE
Mayıs ayında Kıbrıs'a kar yağdıTrodos beyaza büründü04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:54KIBRIS
İngiliz turistler Güney Kıbrıs’tan uzaklaşıyorİngiliz turistlerin Güney Kıbrıs’a ilgisi azalırken, Londra’nın seyahat uyarısını güncellememesi ve bölgedeki güvenlik endişeleri nedeniyle tatilcilerin farklı destinasyonlara yöneldiği bildirildi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:52GÜNEY KIBRIS
KTOEÖS, öğlenden sonra İskele, Karpaz, Gazimağusa ve çevredeki okullarda grev ve eylemde olacakKTOEÖS, bugün öğleden sonra İskele, Karpaz, Gazimağusa ve Gazimağusa çevresindeki okullarda tam gün eğitime karşı kısmi grev ve eylem yapacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:49İSKELE
Yer yer sağanak yağış bekleniyorParçalı bulutlu, yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağışlı hava etkili olacak.04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:48HAVA DURUMU
Döviz güne nasıl başladı?Döviz yeni haftaya nasıl başladı?04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:32PARA BORSA
Gündemde 5 yasa tasarısı varMeclis Genel Kurulu bugün toplanacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.