30 Nisan 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa30°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele30°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

İKİ YENİ OHAL KARARNAMESİ!

Kanun hükmündeki yeni OHAL kararnamelerinde hukuk dışı kazanılan KPSS'ler iptal ediliyor, ordudan atılan pilotlara geri dönüş yolu açılıyor ve Genelkurmay Başkanı'nı atama yetkisi Cumhurbaşkanlığı'na veriliyor.

İki yeni OHAL kararnamesi!

17 Ağustos 2016 Çarşamba 14:24

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında bazı kurum ve kuruluşlara dair düzenlemelerle ilgili olarak kanun hükmünde iki kararname daha Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Dört ve beşinci OHAL kararnamelerine göre 2010 yılındaki 'hukuksuz' kazanılan Kamu Personel Seçme Sınavları iptal edilecek. Kapatılan kurumların yetkilerinin hangi kurumlara devredileceği ve personel ihracı ile ilgili hükümleri de içeren yeni OHAL kararnamelerinde Emniyet'te çalışan 2350 ve BTK'da çalışan 196 kişinin ihraç edildiğine yer verildi.

Ordudan atılan pilotlara geri dönüş yolu

15 Temmuz darbe girişimi mağdurlarının Sosyal Sigorta prim borçlarının silinmesi ve Genelkurmay Başkanı'nın Cumhurbaşkanı tarafından atanması da karara bağlandı.

Darbe girişimi sonrası yapılan gözaltı ve tutuklamalarla TSK'da oluşan pilot açığı, daha önce ordudan atılan pilotların geri alınmasıyla kapatılacak.

38 bin mahkuma tahliye

Adalet Bakanı Bakan Bekir Bozdağ, Twitter üzerinden yeni kararnamelerle ilgili yaptığı açıklamada "Bu düzenlemenin sonucu ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişi tahliye olacaktır. Düzenleme, bir af değildir" dedi. Bakan, düzenlemenin 1 Temmuz 2016'dan sonra işlenen suçları kapsamadığını kaydetti.

 

Yürürlüğe giren yeni kararnamelerle birlikte Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kapatıldı, yetkileri Bilgi Teknolojileri Kurumu’na (BTK') devredildi.

Kanun hükmündeki kararnamelere göre askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na bağlanacak, görevden alınanlar unvan ve mesleki halklarıyla emeklilik haklarından yararlanamayacak. OHAL kararnamelerinde Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Sahil Güvenlikten toplam 54 subay ve diğer personelin ihraç edildiğine de yer veriliyor.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA