29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

İKİ TOPLUMUN AYNI ÇÖZÜMÜ DÜŞÜNMESİ

İki toplumun aynı çözümü düşünmesi

18 Nisan 2014 Cuma 13:26

Talat çözümün anahtarına işaret etti

İki toplumun aynı çözümü düşünmesi

 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıslı Rum ve Türklerin çözüm dendiğinde aynı düşünmelerini sağlamanın çözümün anahtarı olacağını söyledi.

Talat, Fikri Toros başkanlığındaki Ticaret Odası yeni yönetim kurulunu kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta kalıcı barışa ulaşabilmek ve barışın yerleştirilmesi için gereken önemli adımlar için yapılacak çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti. Talat ekonominin sadece işadamlarını değil, toplumun bütün bireylerini ilgilendiren bir konu olduğunu kaydetti.

Sermaye-emek uyumu

Sermaye ve emeğin uyum içerisinde olmasının önemine işaret eden Talat, ekonomiyi bu uyumun genelinin oluşturduğunu söyledi.

Talat, Ticaret Odası’nın 2000’li yıllardan bugüne değişen ağırlıklarda çözümü destekleyen çizgide politika yürüttüğünü belirterek, AB ile ilişkilerde Ticaret Odası’nın her zaman önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.

Mehmet Ali Talat, odanın bundan sonraki dönemde rolünün daha da artacağına işaret ederek, “Güney Kıbrıs’taki faaliyetlerimden benim edindiğim izlenim, Kıbrıslı Rum ve Türklerin çözüm dendiğinde aynı düşünmelerini sağlamak çözümün anahtarı olacaktır” dedi.

Herkesin bu sürece destek vermesi gerektiğini belirten Talat, kendisinin bu amaç doğrultusunda neler yaptığını anlattı.

Toros

Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da konuşmasında, yeni yönetim kurulunun, geleneksel görevlerinin yanı sıra içinde bulunulan kritik dönemde önemli rol oynamak istediğini söyledi.

Sadece müzakere sürecinin değil, AB uyum çalışmalarının da takipçisi olacaklarını ifade eden Toros, 2004 yılından bu yana odanın AB ile bir dizi ilişkinin uygulayıcısı olduğunu da belirtti.

Müzakere sürecinde siyasiden fazla ekonominin tahrik gücü bulunduğunu ifade eden Toros, bu nedenle de Güney Kıbrıs’taki muhatapları Sanayi ve Ticaret Odası ile ilişkilerini güçlendirmeyi umduklarını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA