İKİ TOPLUMLU BARIŞ İNİSİYATİFİ’NDEN LİDERLERE MÜZAKEREYE BAŞLAMA ÇAĞRISI
İki Toplumlu Barış İnisiyatifi-Birleşik Kıbrıs, liderlerin bugünkü görüşmesinin yer aldığı ara bölgedeki Lefkoşa Havalimanı’nın, Güney Kıbrıs’taki giriş kapısında, müzakerelerin yeniden başlaması talebiyle eylem düzenledi.

26 Şubat 2019 Salı 13:35
İki Toplumlu Barış İnisiyatifi-Birleşik Kıbrıs, liderlerin bugünkü görüşmesinin yer aldığı ara bölgedeki Lefkoşa Havalimanı’nın, Güney Kıbrıs’taki giriş kapısında, müzakerelerin yeniden başlaması talebiyle eylem düzenledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in görüşme saati öncesinde Havalimanı girişinde toplanan İnisiyatif temsilcileri, “Çözüm Hemen Şimdi” yazılı pankart açtı ve bildiri okudu.
Eylemde Türkçe ve Rumcası okunan bildiride, ”Siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki bölgeli federasyon için kaybedilecek zaman kalmadı. Adamız kalıcı bir bölünmeye girmenin eşiğinde olup, çatışmalı ortamların oluşması, gerçek bir olasılık olarak kendini göstermektedir” dedi.
Açıklamada, İsviçre’de Temmuz 2017’de yer alan görüşmelerin ardından Liderlerin “var olan farklılıklarda uzlaşma yerine daha fazla uzlaşmazlık ortaya çıkardığı; anlaşmayı imkânsız kılan bir atmosfer yarattığı” iddia edildi.
Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliği konusunun yeni fikirlerle yeniden açıldığı belirtilen açıklamada,
Hidrokarbon kaynaklarının “şiddetli çatışmalara yol açabilecek ciddi tehlike yarattığı”, Güvenlik ve Garanti konusunda da anlaşmazlığın devam ettiğinin görüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, “Biz, bölünmenin her iki tarafından 75'ten fazla örgüt, grup ve hareketi bir araya getiren İki Toplumlu Barış İnisiyatifi - Birleşik Kıbrıs olarak, liderlerimize kendilerini hem toplumlarının beklentilerine ve hem de ortak isteklerine cevap vererek ülkemizi yeniden birleştirmek için en kısa sürede bir anlaşmaya varılacak adımlar atmaları çağrısında bulunmaktayız” denildi.
Siyasi eşitliğe dayalı, iki bölgeli, iki toplumlu, federal bir çözüm için her iki liderin de yapıcı olması ve müzakerelerin hemen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in taraflara sunduğu çerçeveye dayalı başlamasının önemli olduğu kaydedildi.
İnisiyatif tarafından 12 Şubat'ta düzenlenen panelde, Güney Kıbrıs’tan AKEL ve DİSİ partilerinin, Kuzeyden ise CTP ve TDP’nin iki toplumlu, iki bölgeli ve siyasi eşitlik içeren Federasyon temelinde çözüm için tutumlarını sergilediklerine de işaret edildi.
Açıklamada, “iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı Federasyonun tek geçerli çözüm seçeneği olduğu” görüşü de dile getirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Bağışkan anısına düzenlenen “Tarihimizden Detaylar” tasarım yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı yapıldıTuncer Bağışkan anısına düzenlenen “Tarihimizden Detaylar” tasarım yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı13 Nisan 2025 Pazar 13:20ARUCAD
Trafikte 331 sürücüye rapor12.04.2025 tarihinde, Trafik Ekipleri tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucu; toplam 1,952 araç sürücüsü kontrol edilmiş olup, çeşitli trafik suçlarından toplam 331 sürücü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken13 Nisan 2025 Pazar 13:12KIBRIS
Girne - Alsancak Anayolu'nda kaza yapan sürücü alkollü çıktıGirne - Alsancak Anayolu'nda kaza yapan sürücü alkollü çıktı13 Nisan 2025 Pazar 11:18GİRNE
Karpaz'da alkollü sürücü kaza yaptı!Serdal KABAKCI (E-43), 96 mlgr alkollü içki tesiri altında, yönetimindeki NJ 289 plakalı salon araç ile seyrettiği sırada Çayırova Çemberine girdiği esnada direksiyon hakimiyetini kaybederek çelik bariyerlere çarpmıştır.13 Nisan 2025 Pazar 11:17İSKELE
4 tişörtü ödemeden çıktılar4 tişörtü ödemeden çıktılar13 Nisan 2025 Pazar 11:15KIBRIS
Burun kemiğini kırdı!Burun kemiğini kırdı!13 Nisan 2025 Pazar 11:14KIBRIS
Festivallere ertelemeHafta sonu yapılması planlanan birçok festival, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi13 Nisan 2025 Pazar 11:12HAVA DURUMU
Birleşmiş Milletler, 10 Mayıs’ta Kıbrıs’ta toplanacak!Konferansta, “Küresel İnsan Ticareti”, “Güney Afrika-İsrail Soykırım Davası” ve “Nükleer Silahlanma” gibi küresel meseleler tartışılacak.13 Nisan 2025 Pazar 11:11YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
63 yaşında Tuzla'da hayata gözlerini kapadı63 yaşında Tuzla'da hayata gözlerini kapadı13 Nisan 2025 Pazar 11:06KIBRIS
Sınırları aşan bir Kıbrıslı Türk… Raşit PertevKıbrıs Türk kamuoyu Raşit Pertev’i, Ocak 2004’te 1. Talat hükümetinde Demokrat Parti’den Tarım ve Orman Bakanı olarak atanmasıyla tanıdı.13 Nisan 2025 Pazar 11:02KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs