19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

İKİ HDP MİLLETVEKİLİ İFADEYE ÇAĞIRILDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partinin Muş milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik'in savcılık tarafından ifadeye çağırıldığını açıkladı.

İki HDP milletvekili ifadeye çağırıldı

22 Haziran 2016 Çarşamba 16:52

 

Demirtaş her iki vekilin de ifade vermeye gitmeyeceğini söyledi ve şu an için başka bir davet ya da tebligat olmadığını ifade etti.

Meclis'te fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki geçici anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ardından çok sayıda milletvekili için yargı süreci başlamış durumda.

HDP'den ortak savunma metni

160520132024_hdp_mp_624x351_epa_nocredit.jpg

 

HDP ise ifadeye çağırılan ve bundan sonra da çağırılması olası olan milletvekilleri için hazırladığı ortak savunma metnini kamuoyuyla paylaştı.

Meclis'te 59 milletvekili bulunan HDP'nin 55 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmış durumda.

Dokunulmazlığı kaldırılanlar arasında eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da var.

Ortak savunma metninde HDP'li vekillerin savunmalarında "Soracağınız hiç bir soruya cevap vermeyeceğim, yapacağınız hiç bir yargılama faaliyetinin adil olacağına inancım yoktur" diyeceği belirtiliyor.

Metinde ayrıca siyasi faaliyetler nedeniyle yapılacak her türlü sorgulamayı sadece halkın yapabileceği de ifade ediliyor.

Erdoğan: Bedeli neyse ödesinler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,'terör örgütüne destekle' suçladığı HDP'li milletvekillerinin yargı önüne çıkarılması gerektiğini söyleyerek "Benim milletim bu ülkenin suçlu olan parlamenterlerini bu parlamentoda görmek istemiyor. Hele hele bölücü terör örgütü destekçilerini bu parlamenteoda görmek istemiyor... Yargıya gönderin, bedeli neyse ödesinler" demişti.

HDP'li vekillerle ilgili 30 fezlekeninse dün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılılığı'na sevk edildiği ve yasal sürecin devam ettiği açıklanmıştı.

bbc

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA