26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa31°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele31°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

II. HRİSOSTOMOS ÇÖZÜME İNANMIYOR

II. Hrisostomos çözüme inanmıyor

14 Nisan 2014 Pazartesi 15:50

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos Kıbrıs sorununun çözüme ulaşacağına inanmadığını belirterek “Kıbrıs sorununun çözümünde, toprakta yüzde 25’in üzerinde herhangi bir şey Kilise için kırmızıçizgidir” dedi.

II. Hrisostomos, yarım yüzyıldır Kıbrıs sorununda “dirilişe” eremediklerini, Rum halkının yorulduğunu belirterek “hiç de iyi gitmiyoruz” dedi. II. Hrisostomos “Bunda hepimizin büyük sorumluluğu var çünkü mücadele cephelerinde olması için halkımızı milli açıdan yükseltmedik” ifadesini kullandı.

II. Hrisostomos “Kıbrıs sorununun çözümüne ulaşacağımıza inanmıyorum. Türkler akıllarını başlarına alırlarsa ve Amerikalılar doğru baskı yaparsa ulaşabiliriz. Ama bir sürü ‘eğer’ var ve halen bunların uygulanmasına çok uzağız” iddiasında bulundu.

Müzakerelerin olumlu olması için Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yanında durmak istediğini belirten Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu, Rum halkına ve siyasi liderliğine, Anastasiadis hükümetinin karşısında durmanın yanlış olduğunu söylediğini hatırlattı.

“Müzakereler sona ulaşmayabilir. Türkler taleplerinde ısrar ederlerse müzakerelerin duracağı kesindir, bu nedenle Ankara aklını başına almalıdır” görüşünü ileri süren II. Hrisostomos Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, Kıbrıs sorununa hemen çözüm bulunmazsa KKTC’nin Türkleşeceği söylemine katıldığını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA