29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

İDARİ, KAMU VE SAĞLIK İŞLERİ KOMİTESİ TOPLANDI

Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar ve Sosyal Güvenlik yasalarının uyarlanması hedefiyle hazırlanan değişiklik yasa tasarıları mevcut yasalardan doğan aksaklıkların ve mağduriyetlerin giderilmesini,hak kazanımlarıyla ilgili düzenlemeleri içeriyor

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı

21 Şubat 2019 Perşembe 19:21

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, sosyal sigorta ve sosyal güvenlikle ilgili 2 değişiklik yasa tasarısını oy birliğiyle kabul etti.
Komite bugün HP Milletvekili Jale Refik Rogers Başkanlığında toplandı.
Meclis’ten verilen bilgiye göre, komite Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı oy birliğiyle kabul etti.
Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar ve Sosyal Güvenlik yasalarının günün koşullarına uyarlanması hedefiyle hazırlanan değişiklik yasa tasarıları mevcut yasalardan doğan aksaklıkların ve mağduriyetlerin giderilmesini, hak kazanımlarıyla ilgili düzenlemeleri içeriyor.
Öte yandan, bugün “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın madde madde görüşen komite tasarının nihai oylamasını bir sonraki toplantıda yapmayı kararlaştırdı
Komite toplantısına davetli olarak, Sosyal Sigortalar Dairesi, Personel Dairesi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yetkililer katılıp, görüş ve önerilerini sundu.
HP Milletvekili Jale Refik Rogers başkanlığındaki komite toplantısına, UBP Milletvekili ve Komite Başkan Vekili Menteş Gündüz, komite üyeleri UBP milletvekilleri Özdemir Berova, Resmiye Canaltay, CTP milletvekilleri Dr. Sıla Usar İncirli, Fazilet Özdenefe ve HP Milletvekili Dr. Hasan Topal katıldı.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA