18 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele17°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C

ICE VE ESCAPE'İN YÖNETİCİLERİ GÖZALTINDA!

Ice Club ve The Escape Club’ın yöneticileri, polis tarafınca ani bir baskınla gözaltına alındı…

Ice ve Escape'in yöneticileri gözaltında!

14 Ağustos 2016 Pazar 15:38

KKTC’nin eğlence denince akla ilk gelen mekânlarından Ice Lounge & Club ve The Escape Club’ın yöneticileri Girne polisi tarafınca ani bir baskınla önceki gece gözaltına alındı. Altınbaş ailesine ait olan ve Girne'de faaliyet gösteren iki işletmenin de eğlence severlere bir süreden beridir mekânlarında balon içerisinde alkol ve bir tür gaz içerdiği iddia edilen karışımı sattığı gerekçesiyle haklarında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

Karışımın adı: Güldüren gaz (laughing gas)

Ice Lounge & Club ve The Escape Club dışında adada Ayia Napa’da da satıldığı iddia edilen karşımın isminin “Laughing gas” yani güldüren gazı olduğu bildirildi. Helyum Gazı, Nitröz Oksit ya da pazarlama adıyla Kahkaha Gazı, yeni neslin çılgınlığı olarak nitelendiriliyor.

>Yapılan araştırmalara göre bu karışımı kullanan kişilerin uyanık gibi göründüğü ancak bilinçlerinin yerinde olmadığı anestezi haline benzetiyor. Üstelik çok sık kullanılması durumunda B12 vitamini eksikliğine, dolayısıyla da sinir zedelenmesi, sürekli hissizlik ve karıncalanma hali yaşanabileceği belirtiliyor. Bu gazla bağlantılı ölümler de az değil. Yayınlanan bir rapora göre son yıllarda kahkaha gazına bağlı olarak 52 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 

İşte kullanım şekli:

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA