28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

“I. ALTIN ADA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ”NE DOĞRU

“I. Altın Ada Uluslararası Film Festivali”ne doğru

23 Mayıs 2014 Cuma 14:15

Kıbrıs’ta 7 ile 13 Kasım tarihleri arasında “I. Altın Ada Uluslararası Film Festivali düzenleniyor. Adanın çeşitli bölgelerinde festival etkinlikleri düzenlenecek, sinemalarda, sivil toplum kuruluşlarında ve üniversitelerde gösterimler yapılacak.

Creditwest Bank ana sponsorluğunda, İngiltere’de faaliyet gösteren Balık Art Vakfı organizasyonluğunda düzenlenecek “Altın Ada Uluslararası Film Festivali” dün Lefkoşa Golden Tulip Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Her yıl farklı temaların belirleneceği festivalin bu yılki teması “İnsan Hakları”, “Kadın”, “Çevre” ve “Yolculuklar” olacak.

Ayrıca her yıl bir ülke sinemasının konuk edileceği “Altın Ada Uluslararası Film Festivali” bu yıl İngiltere’yi ağırlayacak.

Festivalin Kıbrıs kuşağı

“Kıbrıs Kuşağı”nın da yer alacağı “Altın Ada Uluslararası Film Festivali”nde Kıbrıslı sinemacıların sinemaları, yapım yıllarına bakılmaksın gösterilecek. Filmlerin daha önce sinemalarda gösterilmiş olması engel sayılmayacak.

Kıbrıs Kuşağı’na katılacak filmler için yarışma düzenlenecek.“Kurmaca Kısa Film” ile “Belgesel” olarak belirlenen yarışma kategorilerine katılan filmler 2 farklı jüri tarafından değerlendirilecek.

“Kurmaca Kısa Film” ile “Belgesel” dallarındaki en iyi filmlere 2’şer bin Euro ödül verilecek.

Ayrıca jüri üyeleri “Altın Ada Uluslararası Film Festivali”nde her yıl “Umut Vadeden Sinemacı”yı da belirleyecek.

Bu dala layık görülen sinemacı da 2 bin Euro ödül alacak. Festivalde en az bir sinemacıya katkılarından ötürü “Onur Ödülü” verilecek.

31 Temmuz’a kadar başvuru yapılabilecek festival için www.goldenislandfilmfestival.org internet sitesinden detaylı bilgi alınabilecek, katılım şartları öğrenilebilecek.

“I. Altın Ada Uluslararası Film Festivali”nin yabancı basın mensuplarına tanıtımı için ise 24 Mayıs Cumartesi günü ara bölgede bir toplantı düzenlenecek.

 “Kültürün ve sanatın milliyeti yok...”

“I. Altın Ada Uluslararası Film Festivali tanıtımı için bugün düzenlenen basın toplantısında Altınbaş Holding ve Creditwest Bank yetkilileri de hazır bulundu.

Basın toplantısında, Altınbaş Holding İcra Kurulu Başkanı Cengiz Biçer, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nusret Altınbaş, Creditwest Bank Genel Müdürü Süleyman Erol, Altın Ada Film Festivali Direktörü Yeşim Güzelpınar ile dünyadaki en ünlü “Kıbrıslı Türk” oyunculardan biri olarak gösterilen Tamer Hassan birer konuşma yaptı.

Altınbaş Holding İcra Kurulu Başkanı Biçer, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nusret Altınbaş ve Creditwest Bank Genel Müdürü Erol toplantıdaki konuşmalarda kültürün ve sanatın milliyeti olmadığını vurgulayarak, festivalin Altınbaş Holding bünyesindeki Creditwest’in 20’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlendiğini belirtti.

Altınbaş Holding ve Creditwest Bank yetkilileri konuşmalarında, kurumun Kuzey Kıbrıs’taki birçok sosyal sorumluluk projesine imza attığını vurgulayarak, festival sayesinde ülkenin tanıtımına katkı sağlanacağına inanç belirtti.

“Altın Ada Film Festivali Kıbrıs’ta yaşayan bütün etnik grupları kucaklayacak”

Balık Art Vakfı adına konuşma yapan Altın Ada Film Festivali Direktörü Yeşim Güzelpınar ise, festival ve proje ortakları hakkında bilgi verdi.

Altın Ada Film Festivali’nin Kıbrıs’ta yaşayan bütün etnik grupları kucaklayacağını söyleyen Güzelpınar, “Sinemacıları, sinemaseverleri, belirlenen temalar üzerinde çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarını birlikte çalışmaya çağırıyoruz” dedi.

Kıbrıs’ta bir ilk olacak festivalin etki yaratmasını umduklarını vurgulayan Güzelpınar, desteklerinden ötürü Altınbaş Holding ve Creditwest yetkililerine teşekkür etti.

Oyuncu Tamer Hassan ise konuşmasında, ülkesinde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum söylemlerinden hoşlanmadığını adada yaşayan herkesin Kıbrıslı olduğunu” söyledi.

Filmlerin ve futbolun uluslararası alanda birlik sağladığına dikkat çeken Hassan, festivale Güney Kıbrıs’tan da katılım olmasını beklediğini söyledi.

Hassan, “Bu festival benim için diğer festivallerden çok daha önemli çünkü köklerim bu adada. Festivali global alana taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Basın toplantısında festival için hazırlanan tanıtım fragmanı ile festivalin destekçilerinde olan İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası’nın ilk Türk üyesi Meral Ece’nin festival hakkındaki görüşlerine yer verilen videosu da paylaşıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA