16 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

HURDA ARABA PARÇALARI AĞAÇ OLDU

Elazığ'da yaşayan bir akademisyenin kitap okumanın önemine dikkati çekmek için hurda kamyon ve otomobil parçalarından oluşturduğu 10 metre yüksekliğindeki ağaç şeklindeki eser beğeni topluyor.

Hurda araba parçaları ağaç oldu

13 Haziran 2016 Pazartesi 11:38

 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»13 Haziran 2016 Pazartesi, 00:02

Sultan Abdülhamit'in petrol haritası gerçekmiş

Eruh'taki petrolün, Sultan 2. Abdülhamit Han'ın 1901 yılında yaptırdığı haritada belirtildiği bulundu.

Sultan Abdülhamit'in petrol haritası gerçekmiş
 

Siirt'in Eruh ilçesinde bulunan 42,3 gravitede petrolün Sultan 2. Abdülhamit Han'ın 1901 yılında Alman ve Türk mühendislere yaptırdığı haritada belirtilen 12'nci bölgede çıktığı tespit edildi. Uzmanlar, "Petrol yok" diye 40 yıl önce kapatılan petrol kuyusunun 500 metre yakınındaki Doğu Sadak-1 Petrol Arama kuyusunda, yaklaşık 4 aylık bir çalışma sonucunda, 2371 ile 2384 metreleri arasında 42,3 gravitede kaliteli petrol bulmuşlardı. Bu bulgunun ise Abdülhamit'in haritasında 10, 11 ve 13 numaralarıyla gösterilen Batman, Botan vadisi ve Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine kadar olan bölgede petrol bulunabileceğine işaret ettiği belirtilmişti.

"Petrol haritasının gerçek olduğu kesinleşti"

Sultan II. Abdülhamit Han'ın 1901 yılında Alman maden mühendisi Paul Groskoph ve Habip Necip Efendi'nin yer aldığı bir heyet oluşturduğunu ifade eden Vali Aydın, şöyle dedi:

"Yaklaşık 113 yıl önce Sultan Abdülhamit han bu heyete kendi parasıyla Doğu ve Güneydoğu'da Kerkük ve Musul bölgelerini de kapsayan bir alanda petrole ilişkin harita hazırlanması talimatı veriyor. Baktığımızda bugün Kerkük ve Musul civarında petrol haritada gösterildiği gibi hızlı bir şekilde çıkarılıyor. Harita, bölgemizde de 10, 11, 12 ve 13'üncü bölgeler Batman, Botan Vadisi, Siirt ve Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine kadar olan bölgede petrol olduğunu gösteriyor. Eruh'ta bulunan petrol Sultan Abdülhamit Han'ın yaptırdığı petrol haritasında belirtilen bölgede çıktı. Böylece Sultan Abdülhamit Han'ın petrol haritasının gerçek olduğu bir kez daha kesinleşti.

Bölgede 100 yılı aşkın süredir yürütülen petrol arama çalışmaları çok büyük can kayıplarına neden oldu. Daha önce bölgede araştırma yapan birçok mühendis ölü bulundu. Petrol yataklarının en yoğun olduğu Herekol, Gabar ve Cudi dağında terör olayları yaşanıyordu. Türkiye'de ve özelikle bölgede yabancı güçler petrolün çıkarılmaması için aktif rol oynuyordu.”

Bölgede yaşayan vatandaşların, bölgedeki petrolün varlığından haberdar olduğunu vurgulayan Aydın; işin tekniği konusunda çalışma yürütenlerin haritanın doğruluğunu teyit ederek petrolün çıkarılması için bir an evvel çalışmalara başlanması gerektiğini ve harita kaynak alınarak bölgede ciddi bir araştırma yapılmasını istediğini de ifade etti.

Sultan Abdülhamit Han'ın yaşadığı dönemde petrolün önemine ilişkin öngörüsünün olduğunu, petrolün değerini bildiğine işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 40 yıl önce İngiliz ve Amerikan firmaları bölgede petrol çıkardıktan sonra kuyuları kapatıp gittiler. Geçmişte Herekol Dağı'nda da petrol kuyusu açılmış ve olaylar ile rezerv miktarının tam tespit edilememesi gerekçe gösterilerek kapatılmış. 20-30 yıl önce çok ekonomik olmayabilir ama petrol fiyatındaki artışla petrol çıkarılması günümüzde son derece önemli. Bu kapsamda petrol arama çalışmalarına yeniden başlanmasında fayda olacaktır. Bu harita kaynak yapılıp bu bölgede araştırma şirketleri ve TPAO tarafından araştırma yapılmasını bekliyoruz. Nasıl Aladdin Middle East Petrol Arama Şirketi Eruh'ta petrol çıkardıysa bu işe gönül vermiş şirketleri de bölgeye davet ediyoruz."

Eruh Ziraat Odası Başkanı Metin Sayın da Eruh'ta ülke ekonomisine katkı sağlayacak çok kaliteli petrol bulunduğunu vurgulayarak, Sultan Abdülhamit Han döneminde hazırlanan petrol haritasının gerçeği yansıttığını söyledi.

Haritada 12'nci bölge olarak görülen Eruh'ta bu ay petrol çıkarılmaya başlandığını anlatan Sayın, "1974 yılında çıkarılan Petrol Kanunu ile yabancılara petrol arama izni verildi. ABD ve İngilizler bölgede petrol arama çalışmaları yaptı. Açılan kuyuları 'petrol yok' diyerek kapattılar" diye konuştu.

Sayın, o dönem Eruh'ta da kuyular açıldığını ve daha sonra aynı gerekçe ile kuyuların kapatıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İlçemizde kapatılan kuyunun 500 metre yakınında kaliteli bir petrol bulundu. Bu petrolün üretimine başlandı. Bölgemizin bir petrol denizi üzerinde olduğunu ve yüksek bir petrol rezervi olduğunu biliyoruz. Çözüm sürecinde bu petrolün çıkarılıp ülke ekonomisine katkı sağlaması için çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz."

Sayın, çıkarılan petrolden elde edilecek gelirden Siirt ve Eruh ilçesinin gelişmesinde kullanılmak üzere pay ayrılarak yerel kaynaklara aktarılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Milliyet

Mistikalem.com

 

 

 

 

Haberin Alındığı Kaynak»www.mistikalem.com
 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»12 Haziran 2016 Pazar, 20:22

Playboy malikânesi, komşuya kısmetmiş!

Ünlü erkek dergisi Playboy'un kurucusu Hugh Hefner'ın milyon dolarlık malikânesi, komşusuna satıldı.

Playboy malikânesi, komşuya kısmetmiş!

Playboy'un kurucusu Hugh Hefner, evini sattı. Komşusuyla anlaşan Hefner, 45 yıl önce satın aldığı ve partileriyle meşhur olan 200 milyon dolarlık Playboy evinde, yaşadığı süre boyunca konaklamaya devam edebilecek.

20 dönümlük araziye kurulan ve 29 odası bulunan meşhur ve devasa büyüklükteki şık malikâne, ünlü Playboy partilerine ev sahipliği yapmaya devam edecek gibi gözüküyor -en azından şimdilik-...

 

Kaynak: Milliyet

Mistikalem.com

 

 

Haberin Alındığı Kaynak»www.mistikalem.com
 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»12 Haziran 2016 Pazar, 20:02

Doğa dostu İbibikleri vurmayın!

Burdur'da tüfekle vurulan bir İbibik kuşu, korumaya alındı.

Doğa dostu İbibikleri vurmayın!

Burdur Gölü kıyısında, tüfekle vurulan bir İbibik kuşu, koruma altına alındı. Veteriner hekim Öztürk Sarıca, Burdur Gölü kıyısındaki sazlıklarda, yaralı bir İbibik gördü. Saçma yaraları nedeniyle sol kanadı kırık olan kuşu alan Sarıca, tedavi için, çalıştığı merkeze getirdi.

İbibiklerin eti yenmeyen tür olduğuna dikkat çeken Öztürk Sarıca:

"Doğadaki zararlı böceklerin bir kısmını da bu kuş topluyor. Bu kuşun vurulması anlamsız. Avcıların vurduğunu zannetmiyorum ama Türkiye'de her eline tüfek alan insan, avcıymış gibi davranıyor" dedi.

İbibiği tedavi ettikten sonra doğaya salacaklarını kaydeden Öztürk Sarıca:

"Böyle güzel bir kuşun vurulmaması lazım; doğaya katkısı olan bir kuş. Bu kuşlar doğadaki zincirin bir parçası ve avlanılmaması gerek…" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: DHA

Mistikalem.com

 

 

 

Haberin Alındığı Kaynak»www.mistikalem.com
 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»12 Haziran 2016 Pazar, 16:12

Hadise teftişte!

Şarkıcı Hadise, Bodrum'da açacağı plajı teftiş etti.

Hadise teftişte!

Demet Akalın ve Hande Yener arasındaki Beach rekabeti, Hadise'nin gelişiyle daha da kızışacak gibi görünüyor. Geride bıraktığımız yaza Sebastian adlı beachiyle damga vuran Hande Yener, bu adımıyla şarkıcılıktan ticarete geçiş yapmıştı. Sezon boyunca çok sayıda insanı ağırlayan Hande Yener, aynı zamanda şarkılarını da dinleyicisine ulaştırma fırsatı buldu.

Tıpkı kendisi gibi beach sahibi olan Demet Akalın ile yarışta olan Hande Yener yeni başlayan sezonla birlikte Hadise'nin açacağı beachle de rekabet halinde olacak. Ablası Hülya Açıkgöz ile sektördeki bu fırsattan yararlanmak isteyen Hadise, Bodrum'da açtığı beachin çalışmalarını izlerken görüntülendi.

Tilkicik Koyu'nda satın aldığı araziye yapılan beachin çalışmalarını yerinde teftiş etmek isteyen Hadise'nin kıyafet seçimi ise büyük dikkat çekti. Bu seneki ikinci mekanı olacak yerin teftişine, derin göğüs dekolteli yeşil elbisesiyle gelen seksi patroniçe Hadise'nin, Demet Akalın ve Hande Yener'le olan rekabetinde nasıl bir konumda olacağını zaman gösterecek.

Haberin Alındığı Kaynak»www.mistikalem.com
 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»12 Haziran 2016 Pazar, 16:02

Cem Yılmaz ölçüleri verdi

Oğlu Kemal'le birlikte vakit geçiren Cem Yılmaz, yine çok konuşulacak bir paylaşıma imza attı.

Cem Yılmaz ölçüleri verdi

Sosyal medya hesabından zaman zaman oğlu Kemal'le geçirdiği keyifli vakitlere dair paylaşımlarda bulunan Cem Yılmaz, bu defa öncekilerden çok daha farklı bir paylaşıma imza attı. Son derece yaratıcı bir isim olan ve piyasaya sunduğu farklı işlerle adından söz ettiren Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımla bu özelliğini yine ortaya koymuş. Oğluyla birlikte yüzerken ayaklarını çeken başarılı komedyen Cem Yılmaz paylaşımının altına sadece ikisinin ayak ölçüleri olan “42/27” notunu düşmüş.

Haberin Alındığı Kaynak»www.mistikalem.com
 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»12 Haziran 2016 Pazar, 16:02

Elçin Sangu yoğunluktam teşekkür edememiş!

Elçin Sangu, sosyal medya hesabından gecikmeli teşekkür etti.

Elçin Sangu yoğunluktam teşekkür edememiş!

Elçin Sangu'dan gecikmiş teşekkür

Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği 22. Altın Objektif Ödülleri; medya, siyaset ve sanat dünyasından isimlerin katılımıyla mayıs ayının son günü gerçekleşti. Televizyon Ödülleri başlığında Romantik&Komedi Dizisi kategorisinde ise Kiralık Aşk ve Aşk Yeniden dizileri üç ödülü birden aldı. Kiralık Aşk ve Aşk Yeniden, En İyi Romantik&Komedi Dizisi Ödülü'ne layık görülürken Barış Arduç ve Buğra Gülsoy En İyi Romantik&Komedi Dizisi Erkek Oyuncusu, Elçin Sangu ve Özge Özprinçci En İyi Romantik&Komedi Dizisi Kadın Oyuncusu dallarında ödülleri topladı.

Barış Arduç gecede boy gösterip ödülünü alırken, rol arkadaşı Elçin Sangu geceye katılamadı. Güzel oyuncu böylesi bir organizasyonda ödüle layık görülmenin mutluluğunu ise ödül kendisine ulaştığında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Elinde ödülüyle objektife gülümseyen Sangu, “Yoğun set programından dolayı henüz ulaşabildiğim ödül için teşekkürler” notunu düşmeyi de ihmal etmemiş.

Haberin Alındığı Kaynak»www.mistikalem.com
 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»12 Haziran 2016 Pazar, 15:42

Sıla'ya patronluk yaramadı

Bu sene müzik piyasasında bekleneni veremeyen Sıla'nın başını prodüktörlük merakı yaktı.

Sıla'ya patronluk yaramadı

Müzikte fire veren Sıla'nın, bu düşüşüşteki nedenin prodüksiyon işlerine daha çok ağırlık verdiği ve konsantrasyonunun bozulduğu yönünde...

Geçen yılların aksine bu sene müzik piyasasında bekleneni veremeyen Sıla'nın başını prodüktörlük merakı yaktı. Büyük beklentilerle çıkardığı son albümü 'Mürekkep'le adı alıntı ve taklit haberlerinden kurtulamayan ayrıca yıllardır birlikte çalıştığı menajeri Yasemin Kağa ile yollarını ayıran Sıla, hayatının en zor sınavından geçiyor.

SILA'NIN ENERJİSİ DÜŞTÜ

Yeni çalışmasıyla müzik listelerinde başarılı sonuç elde edemeyen şarkıcının bu performans düşüklüğünün kendi müzik yapım firmasına odaklanmasından kaynaklandığı iddia edildi. Güliz Ayla'ya “Bizi Anlatmam Lazım” ve Ziynet Sali'ye ise “Çeyrek Gönül” gibi hit parçalarını veren Sıla, eğer bu şarkıları kendi albümünde yer verseydi daha farklı bir enerji yakalayabileceği müzik piyasasında dillendiriliyor. Sıla'nın bu çalışmalara yoğunlaşarak konsantrasyonunun bozulduğu da kulislerde konuşulan bir diğer ayrıntı oldu.

 

Haberin Alındığı Kaynak»www.mistikalem.com
 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»12 Haziran 2016 Pazar, 15:37

Tuğba Altıntop Youtube'da Zeki Müren'i solladı!

Tuğba Altıntop'un şarkıcılığa adım attığı single'ı 'La La', Youtube'da 4 milyona yakın tıklanarak, Tarkan'ın 'Sevmekten Kim Usanır'ından, Sibel Can'ın 'Arabesque'inden ve 'İşte Benim Zeki Müren' albümündeki şarkılardan daha çok izlendi.

Tuğba Altıntop Youtube'da Zeki Müren'i solladı!

Aralarında Enrico Macias, Göksel, engin altan Düzyatan, Halit Ergenç, Muazzez Ersoy, Funda Arar'ın da bulunduğu 20 şarkıcının ve ünlü ismin birer Zeki Müren şarkısı seslendirdiği 'İşte Benim Zeki Müren' adlı albümün yapımcısı Murat Yıldırım, Youtube'daki izlenme sayıları karşısında şoke oldu.

"ÖZÜR DİLİYORUM"

Murat Yıldırım, 'İşte Benim Zeki Müren'den en fazla Kıraç'ın seslendirdiği 'Berduş'un izlendiğini (95 bin) belirterek, “Tuğba Altıntop'un 'La La' adlı şarkısı 4 milyon kişi tarafından izlendi. Ne diyebilirim ki? Demek ki biz bir şeyleri yapamadık. Zeki Müren hayranlarından özür diliyor, Tuğba Hanım'ı da tebrik ediyorum. Rakamlara gerçekten çok şaşırdım” dedi.Yıldırım, aynı zamanda “Tarkan'ın da en kısa sürede müziğe daha çok ilgi gösterip bayrağı yeniden ele alması gerek” diyerek megastara çağrıda bulundu.

REKOR 'JANTİ'DE

'La La', ayrıca Tarkan'ın ve Sibel Can'ın şarkılarını da geçti. Youtube'a 25 Nisan'da yüklenen Altıntop'un 'La La'sı, bugüne kadar 4 milyon 33 bin kez izlendi. (Habertürk)

Haberin Alındığı Kaynak»www.mistikalem.com
 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»12 Haziran 2016 Pazar, 15:32

Yönetmen Caner Ceyhan intihar etti

80'ler dizisinde ve Dondurmam Kaymak filminde yönetmen yardımcılığı yapan Yönetmen Caner Ceyhan evinde ölü bulundu

Yönetmen Caner Ceyhan intihar etti

Birçok sinema ve dizide yardımcı yönetmenlik yapan 33 yaşındaki Caner Ceyhan, evinde ölü bulundu.

Uzun süre yönetmen Caner Ceyhan'dan haber alamayan ailesi, polisi aradı. Yönetmenin İstanbul Kadiköy'de bulunan evine gelen polisler, kapı açılmayınca çilingir çağırdılar. Eve girmeleriyle birlikte ünlü yönetmen Caner Cehan'ın, evin merdiven korkuluklarına asılı olduğunu gören polis memurları, Ceyhan'ın ailesine haber verdiler.

İNTİHAR MEKTUBU BIRAKTI

Oğlunun vefat ettiği haberini alan baba Ahmet Ceyhan, apar topar olay yerine geldi. Ceyhan'ın evinde inceleme yapan polis evin masasının üzerinde yönetmen tarafından yazıldığı belirtilen bir not kağıdı buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TRT'de yayınlanan 80'ler dizisinde ve Dondurmam Kaymak gibi filmlerde yönetmen yardımcılığı yapan Caner Ceyhan'ın sosyal medya hesabı üzerinden sık sık birlikte fotoğraflarını paylaştığı eşi Zeynep Yergüz ise henüz sessizliğini koruyor.

Haberin Alındığı Kaynak»www.mistikalem.com
 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»11 Haziran 2016 Cumartesi, 22:12

Kibariye iki milyon dolarlık evinde kutlama yaptı

Kibariye, iki milyon dolarlık evinde eşiyle birlikte kutlama yaptı

Kibariye iki milyon dolarlık evinde kutlama yaptı

Kibariye, Ataşehir'de 2 milyon dolara satın aldığı evinde eşi Ali Küçükbalçık için doğum günü kutlaması yaptı.

Kibariye, geçtiğimiz günlerde, kendisinden 19 yaş küçük eşi Ali Küçükbalçık'ın doğum günü için evinde bir kutlama düzenledi. Kibariye, geçtiğimiz yıllarda 2 milyon dolara aldığı 700 metrekarelik evinde yaptığı kutlamada eşi için özel bir pasta hazırlattı.

'KIZIYORUM AMA...'

Ünlü sanatçının, pastanın üzerine eşine ithafen 'Sana bazen kızıyorum ama sen olmadan da olmuyor' yazdırdığı görüldü. Mumları üfleyen Ali Küçükbalçık da "Allah mutluluğumuzu daim etsin" dedi.

Haberin Alındığı Kaynak»www.mistikalem.com
 
HABERLER»YAŞAM»MİSTİK ALEM»11 Haziran 2016 Cumartesi, 19:22

Hurda araba parçaları ağaç oldu

Elazığ'da yaşayan bir akademisyenin kitap okumanın önemine dikkati çekmek için hurda kamyon ve otomobil parçalarından oluşturduğu 10 metre yüksekliğindeki ağaç şeklindeki eser beğeni topluyor.

Hurda araba parçaları ağaç oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci, yaklaşık 4 ay süren çalışmayla ortaya koyduğu ve "Eğitim Çınarı" adını verdiği 6 ton ağırlık, 10 metre yükseklik ve 12 metre çapındaki eserle kitap okuma farkındalığı oluşturmayı amaçlıyor.

Keçeci,yaptığı açıklamada, 9 yıldır hurda metal parçalarını kullanarak insan figürleri ve film karakterlerinden oluşan birçok heykel yaptığını söyledi.

Yaptığı heykeller arasında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın heykelinin de bulunduğunu belirten Keçeci, son yaptığı "Eğitim Çınarı" adlı eseriyle insanlara mesaj vermeye çalıştığını dile getirdi.

-Binlerce hurda metal parçası kaynakla birleştirildi -

Keçeci, Türk toplumunda ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde apayrı bir değeri olduğu için çınar ağacını tasvir ettiğini bildirdi.

Hurda araçların dişli, çark, zincir, dingil, aks, kaporta gibi çeşitli parçalarını kullandığına işaret eden Keçeci, şöyle konuştu:

"Atık endüstriyel malzemeleri kullanarak ve binlerce parçayı bir araya getirerek bu ağacı tasarladım. Yaklaşık 5-6 ton atık malzemeyi değerlendirdim. Ağacımızda 3 insan figürü yer almakta ve bunları ağaçta bulunan meyvelerden kitapları toplayıp aşağıya doğru atlar pozisyonda yapmaya çalıştım. Ağaç üzerinde 47 kitabımız yer almakta. Sadece kitapların teşkil ettiği ağırlık 500 kilogram. Ağaç üzerinde çınar yapraklarını yansıtmaya çalıştım. Yaklaşık 2 bin civarında yaprağı tek tek kaynak makinesi kullanarak ağaç üzerine monte ettim."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA