26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

"HÜKÜMET ÜRETİCİLERİ KADERİNE TERK ETTİ"

Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP heyeti Gaziveren ile Güneşköy'ü ziyaret etti, bölgedeki vatandaşlarla buluştu, sorunları dinledi, parti çalışmalarını aktardı...

"Hükümet üreticileri kaderine terk etti"

19 Ekim 2016 Çarşamba 10:20

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, üreticilerin sorunları ile ilgilenmeyen, ödemeleri günüde yapmayan UBP-DP hükümetinin adeta üreticileri kaderine terk ettiğini vurguladı. Özyiğit, özellikle kuraklık nedeniyle çok ciddi sıkıntı yaşayan, doğrudan gelir desteği ödemelerini alamayan, diğer yandan da borçları katlanarak artan üreticilerin zorda olduklarını belirtti.

TDP bir süre önce başlattığı köy ziyaretlerini sürdürüyor. Genel Başkan Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Asım İdris, milletvekili Zeki Çeler, Güzelyurt İlçe Başkanı Kamil Gilanlıoğluları, bazı PM ve MYK üyelerinden oluşan TDP heyeti, bu çerçevede geçtiğimiz gün Gaziveren ile Güneşköy'ü ziyaret etti. Bölge halkının yaşadığı sorunların dinlendiği ziyarette, başta Kıbrıs konusu ve iç politikada yaşanan gelişmelere yönelik bilgiler aktarıldı, vatandaşların sorularına yanıtlar verildi.

"Bu nasıl adalettir..."

TDP Genel Başkanı Özyiğit, son dönemde Yeşilköy'den Güneşköy'e kadar birçok bölgede halkın sorunlarını dinlediklerini, sıkıntıları yerinde tespit ettiklerini, ülke genelinde yaşanan ekonomik sorunların yanı sıra, özellikle üretici kesimlerin ciddi mağduriyet yaşadığını ifade etti.  Küçük baş üreticiye hayvan başı 40 TL'lik teşvik borcunu ödeyemeyen hükümetin, bunun karşılığında arpa vermeyi önerdiğini, ancak bu kez de yalnızca bu ödemeler için de olsa, 63 kuruş olan fiyatı 65'e yükselttiğini belirten Özyiğit, "Siz hem sorumluluğunuzu yerine getirmeyeceksiniz, hem de sanki de suç işlemiş gibi üreticiye arpayı zamlı fiyattan vereceksiniz. Bu nasıl adalettir, bu nasıl üreticiyi düşünmektir" diye sordu.

t1-003.jpg

Aldıkları bilgilere göre Hayvancılar Birliği'nin sütün maliyetini 1.75 olarak hesaplayarak bunu yazılı olarak bakanlığa sunduğunu, ancak aradan 2 ay geçmesine rağmen bakanlığın kendi çalışmasını yapmadığını açıklayan Özyiğit, bunun bakanlığın sorumsuzluğunun en büyük göstergelerinden biri olduğunu ifade etti. Özyiğit, ayrıca,4. ödemenin içinde olmasına rağmen sürt ödemelerinin ne gün yapılacağının da belli olmadığını kaydetti. 

Bir süre önce Güney'de ortaya çıkan ve yeterli önlemler alınmaması nedeniyle Kuzey'e de geçen ve bugüne kadar 5 sürüde tespit edilen Mavi Dil Hastalığı ekseninde yaşanan gelişmelerin de üreticileri olumsuz etkilediğini belirten Özyiğit, bilinçsiz ve gereksiz bazı açıklamaların üreticileri zora soktuğunu, ancak üreticileri koruması gereken hükümetin sessizliğe bürünerek adeta buna çanak tuttuğunu söyledi.

-Asım İdris-

TDP Genel Sekreteri Asım İdris de Kıbrıs Türk halkının bilinçli olarak üretimden koparıldığına dikkat çekti. Bunun yanısıra, halkın yaşam biçimi ile gelecek kuşakların da şekillendirilmeye çalışıldığını, İlahiyat Koleji, Spor Koordinasyon Ofisi oluşturma isteği ve kredi ve yurtlar kurumuna bağlı yurtlara imam atanmasının da bunun göstergesi olduğunu belirten İdris, toplumun buna karşı uyanık olması gerektiğini, toplumsal duyarlılık göstererek kendi geleceğimize birlikte sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

-Zeki Çeler-

TDP Milletvekili Zeki Çeler de özellikle Kıbrıs konusuna yönelik açıklamalarda bulundu. TDP olarak müzakere sürecini yakından takip ettiklerini, kendisinin de görüşme tutanaklarını dikkatli bir şekilde okuduğunu, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarına katıldığını söyleyen Çeler, çeşitli amaçlarla müzakerelerle ilgili birçok doğru olmayan haber çıktığını, bunlara itibar edilmemesini, Cumhurbaşkanı Akıncı ve ekibinin yaptığı açıklamaların dikkate alınmasını istedi. 

Çok kritik ve zorlu bir süreçten geçildiğini, Akıncı ve ekibinin de çok dikkatli ve kararlı bir şekilde çalışma yürüttüğünü belirten Çeler, çok önemli ilerlemeler olmakla birlikte bazı konulardaki anlaşmazlıkların sürdüğünü kaydetti.

İç konulara yönelik ise Çeler, dönüşümlü olarak hükümette yıllardır 3 partinin bulunduğunu, ülkenin geldiği durumun da ortada olduğunu belirterek, değişimin zamanının çoktan geldiğini kaydetti. Sağlık ve eğitim alanında çok ciddi sorunların yaşandığına vurgu yapan Çeler, sağlıkta ve eğitimde kaliteli ve sürdürülebilir sisteminin ancak adil vergi toplamakla mümkün olabileceğini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA