HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Ülkemizde hükümet kurma arayışları devam ederken, Hükümeti kurmakla görevlendirilen ve Parti Meclisi’nden yetki alan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümet kurma arayışları çerçevesinde siyasi partileri ziyaret etmeye başladı.

25 Kasım 2020 Çarşamba 10:13
Erhürman, hükümet kurma arayışları çerçevesinde dün UBP, HP ve TDP’yi ziyaret emişti. Erhürman bugün de DP ve YDP’yi ziyaret edecek. Erhürman dün ilk olarak Ulusal Birlik Partisi’ni ziyaret eden Erhürman, Saner görüşmesi 50 dakika sürdü.
UBP Başkan Vekili Ersan Saner görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, hükümeti kurmakla görevlendirildikleri zaman ilk ziyareti CTP’ye yaptıklarını ve Kıbrıs konusundaki hassasiyetleri başta olmak üzere icraat veya erken seçim hükümeti kurulabileceği yönünde görüşlerini ilettiklerini anımsattı.
UBP olarak ülkenin acil bir hükümete ihtiyacı olduğunu ve halkın beklentisinin de bu olduğunu bildiklerini belirten Saner, bütçe başta olmak üzere hükümetin bir an önce kurularak sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
Saner, Erhürman ve ekibinin görüşlerini dinlediklerini ve ortak paydada buluşabilecek değerleri belirlediklerini kaydederek, “Ancak parlamentoda en çok sandalyeye sahip UBP’nin de bu önerileri kendi organlarında değerlendirmesi lazım” dedi.
Erhürman daha sonra Halkın Partisi’ni ziyaret ederek HP Genel Başkanı Yenal Senin ve diğer parti yetkilileri ile görüştü.
Görüşme sonrasında Senin yaptığı açıklamada, oluşacak koalisyonun prensiplerinin ne olacağı konusunda CTP ve HP’nin fikirlerini ortaya koyduğunu söyleyerek, CTP Genel Başkanı’nın turunu tamamlamasının ardından ortaya çıkacak sonuç doğrultusunda konunun, karar verici merci olan Parti Meclisine götürüleceğini ifade etti.
Daha önce Parti Meclisinden “bir icraat hükümeti içinde olunmayacağı” kararının çıktığını kaydeden Senin, Erhürman’ın ziyaretlerini tamamlamasının ardından şekillenecek durumun yine PM’de ele alınacağını, bugün CTP’nin yaptığı ziyaretin “seçim hükümeti” oluşturulması adına yapıldığını aktardı.
Erhürman daha sona Toplumcu Demokrasi Partisi’ni ziyaret ederek parti yetkilileri ile görüştü. Görüşme sonrasında Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit de yaptığı açıklamada, ülkenin bir süredir hükümetsiz olduğuna işaret ederek, bundan ötürü bütçe ve eğitim başta olmak üzere her alanda kaos yaşandığını dile getirdi.
Erhürman ile görüşmede, değerlendirme ve görüşlerini dinlediklerini, hassasiyetlerini aldıklarını ifade eden Özyiğit, parti meclisinde ön değerlendirme yaptıklarını ama bu akşam parti Meclisinin toplanıp yeniden değerlendirme yapacağını ve kararlar alacağını söyledi.
TDP’nin, ülkenin içinde bulunduğu hassasiyetlerde, elini taşın altına koymaya hazır olduğunu ve görevden kaçmayacağını ifade eden Özyiğit, “Belli ilkeler, reformlar hayata geçirilirse elimizi taşın altına koyarız ama bizim dışımızda bir çoğunluk olacaksa TDP böyle bir yapıya ortak olmayı çok düşünmez, TDP Hükümeti kuran partilerden olmak ister” diye konuştu.
Erhürman da görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, ülkeyi seçime taşıyacak bir seçim hükümeti ile geniş tabanlı bir hükümet arayışında olduklarını söyledi. Erhürman, partilerle yaptığı görüşmede belli ilkeler üzerinde yoğunlaşıldığını, geniş tabanlı ve içinde teknokratların da yer alacağı bir hükümet modelini tercih ettiklerini söyledi.
Erhürman, verimli bir görüşme gerçekleştirildiğini ve görüştüğü siyasi partilerle temasta olmaya devam edeceklerini belirtti.
Bir soruya karşılık Erhürman, teknokratların içinde olduğu bir hükümet yapısının, seçim dönemi yaklaştığı zaman seçime hazırlanırken sahada olan kişi sayısını sınırlandırması ve dolayısıyla hükümetin elzem alanlardaki işleyişini yavaşlatmaması açısından önemli olduğunu ifade etti.
Başka bir soruya karşılık Erhürman, görüşmelerde az da olsa Maraş konusunda görüş alışverişi yapıldığını, Kıbrıs sorununun detaylı olarak ele alınmadığını kaydederek, Kıbrıs konusunda şartların daha da olgunlaşmasının bekleneceğini belirtti. Siyasi partilere başlattığı ziyaretlerini bugün de sürdürecek olan Erhürman bugün saat 11.00’de Demokrat Parti ile saat 13.00’te de Yendiden Doğuş Partisi’ni ziyaret ederek parti yetkilileri ile görüşecek.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.