29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

“HÜKÜMET CAS KONUSUNDA YANLIŞ YAPIYOR”

“Hükümet CAS konusunda yanlış yapıyor”

11 Temmuz 2014 Cuma 14:30

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin Cyprus Airport Services (CAS) konusunda yanlış adım attığını kaydetti.

170 CAS çalışanıyla ailelerinin büyük mağduriyet yaşadığını, bu kişilerin çoğunun aynı zamanda Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) mağduru olduğunu söyleyen Özyiğit, “Çalışanlar 2 aydır yaşadıkları olumsuzluğa rağmen sesini çıkarmadı, işten durdurulmalarını öngören tebligata rağmen sağduyulu davranarak yalnızca haklarını talep etti. Çalışanların bu özverili ve sağduyulu tavrına karşılık CTP ile DP’li yetkililer umarız bu kez sözlerini tutar ve yeni mağduriyet yaratmaz” dedi.

Özyiğit, KTHY sürecinde olduğu gibi, CAS sürecinde de mağdur olan ve haksızlığa uğrayan çalışanların yanında durmaya devam edeceklerini belirtti.

“Umarız hükümetin yaptığı oyalamadan ibaret değildir...”

CAS konusunda henüz bir karar alınmamasının düşündürücü olduğunu savunan Özyiğit, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yaptığı açıklamalara işaret ederek, “Umarız hükümetin yaptığı oyalamadan ibaret değildir” dedi.

CAS çalışanlarına işten durdurulma kararının seçimlerden bir gün sonra ilettiğini ve bunun ‘siyasi ahlaktan yoksun’ bir davranış olduğunu savunan Özyiğit, “Halk artık bu tür entrikalara göz yummadığını, gerektiğinde ders vererek değişimin önünü açacağını yerel seçimlerde gösterdi” ifadesine yer verdi.

“Haberleşme alanında neler amaçlanıyor?”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin haberleşme alanında tekelleşmeye zemin hazırlayan adımları attığını da öne sürdü.

Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (TEL-SEN) tarafından gündeme getirilen ‘haberleşmede özel şirketlere tanınan imtiyazlar, tekelleşmenin önünü açacak’ yönündeki uyarıların ele alınması gerektiğini kaydeden Özyiğit, “Tekelleşmenin önünü açacak, Telekomünikasyon Dairesi’ni ortadan kaldıracak her türlü adıma karşı çıkacağımızı, her türlü mücadeleyi vereceğimizi yeniden vurgulamak isteriz” dedi.

Fiber optik kablo hattı döşenmesi konusunda sendikanın uyarısının ve Daire’nin önerilerinin dikkate alınmadığını savunan Özyiğit, hükümeti, özelleştirmenin ve tekelleşmenin değil, özerkleşmenin önünü açacak adımları atmaya davet etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA