27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

“HÜKÜMET BECERİKSİZ VE İKTİDAR YOKSUNU”

“Hükümet beceriksiz ve iktidar yoksunu”

28 Ağustos 2014 Perşembe 15:29

 

Ahmet Kaptan, KKTC’nin kötü tablosunu gözler önüne serdi

 Hükümetin mevcut sorunları çözmekten aciz olduğunu vurgulayan Kaptan, beceriksizliğin faturasının ise emekçilere çıkarıldığını söyledi.

 Ülkemizin birçok sorunla boğuştuğunu işaret eden Ahmet Kaptan, bunun sosyal patlamalar ve suçların artması sonucunu doğurduğunu vurguladı…

 Kaptan, ülkenin mevcut sorunlarını çözmek için hükümetin bir an önce girişimde bulunması gerektiğini uyarısında bulundu…

 

Rana SARRO

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası(KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, ülkenin kötü gidişatına dikkat çekerek, hükümete çağrıda bulundu.

Ülkemizin birçok sorunlarla boğuştuğunu işaret eden Ahmet Kaptan, ülkede ekonomik sıkıntıların ve işsizliğin arttığına dikkati çekerek, bunun sosyal patlamalar ve suçların artması sonucunu doğurduğunu vurguladı.

Hükümetin, ‘sorunları çözme becerisinden uzak, beceriksiz ve iktidar yoksunu’ olduğunu söyleyen Kaptan, hükümetin ve bakanlıkların beceriksizliklerinin, vatandaşların ve emekçilerin mağduriyetine sebep olduğunu ifade etti.

Ahmet Kaptan, ülkenin mevcut sorunlarını çözmek için hükümetin biran önce girişimde bulunması gerektiğini uyarısında bulundu.

 “AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

“Bir yandan ekonomik sıkıntılar ve alım gücününün her geçen gün aşağıya çekildiği, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı ve acımasız patronların daha fazla kar elde etmek için daha az personelle işleri çevirmeye çalışması ve bunun yarattığı işsizlik ve göç artmaktadır.”

 “SOSYAL PATLAMALARA SEBEP OLDU”

“Ekonomik sıkıntı sadece insanların mutfağını değil, sosyal patlamalara da sebep olmuştur ve ülkede büyük oranda suç oranlarının ve çeşitlerinin artmasına sebep olmuştur. Hırsızlıklar artmıştır, insanlar borçlarını ödeyememesinden ötürü mahkemelerde uğraşmaktadır ve hapislere girmekte mazbata mağduru olmaktadırlar.”

 “BUNALIMLARA NEDEN OLUYOR”

“Diğer yandan ise, ülkemizde uyuşturucu kaçakçılığı artmıştır. Kadın ticareti artmıştır, yani fuhuş artmıştır. Bu da ahlak değerlerimizin azalmasına sebep olmuştur. Bu ise toplumun ciddi oranlarda kendisini yönetenlere karşı güvensizliğini doğurmuştur ve bunalımlara sebep olmuştur ve ülkemizdeki cinayetlerin artmasının da temelinde bu yatmaktadır.”

 “HÜKÜMETİN BECERİKSİZLİĞİ EMEKÇİYE YÜKLENİYOR”

“Hükümetse sorunları çözme becerisinden uzak, beceriksiz ve iktidar yoksunudur. 2009 – 2013 yılları arasındaki mevcut sorunları çözmediği bir yana, o sorunların üzerine birçok sorunların daha birikmesine sebep olmuştur. Bakanlıklarda işler çözülmemekte, her bakanlık ülke içinde kendini ayrı ayrı cumhuriyetler gibi görmektedirler. Bu da vatandaşların mağduriyet yaşamasına sebep olmuştur.”

“SONUÇ; HUZURSUZLUK GERİLİM VE VERİMSİZLİK”

“Hükümetlerin beceriksizlikleri de maalesef emekçilere yüklenmektedir. Halk birinci sırada onlarla karşılaştıkları için zaman zaman öfke ve hırslarını çalışanlardan çıkarmaktadır. Bu da ciddi oranda huzursuzluk gerilme ve verimsizliklere sebep olmaktadır. Hükümet biran önce özeleştiri yapıp, bu sorunları çözmeli ve kolları sıvayarak işe soyunmalıdır.”

“ÇALIŞANLARA YETKİ VE SORUMLULUK VERİLMELİ”

“Hükümetin yapması gereken, hısım akraba atamalarından önce, işbilir işin ehli ve de insiyatif yüklenecek, sorun çözecek insanlara önem vermeli ve çalışanların yetkilerini, sorumluluklarını artırmalı, işbitirici pozisyona getirmelidir. Bunun çözümü yetkiler yukarıdan aşağıya doğru dağıtılıp çalışanların da insiyatif yüklenmelerinin önünü açmalıdırlar. Yetki vermekten korkmamalıdırlar.”

“HESAP SORULMALI, SORUŞTURULMALI”

“Yetki verdikleri de sorunu çözmüyorsa, hesap sormak ve soruşturma açmaktan kaçmamalıdırlar. Biz her zaman sorunları çözen, halkı refaha kavuşturan, halkı rahatlatan ve bürokratik engelleri orta yerden kaldıran, çağdaş, demokratik, katılımcı, paylaşımcı, iş bitirici hükümetleri destekledik ve bundan sonra desteklemeye de devam edeceğiz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA