19 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele27°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

HUKUK SİYASİ İŞLER VE DIŞİLİŞKİLER KOMİTESİ TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, Sabıka Kaydının Silinmesi Yasa Önerisi ve Sabıka Kaydının Silinmesi (Değişiklik )Yasa Önerisi’ni birleştirerek oybirliğiyle kabul etti.

Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı

24 Ekim 2018 Çarşamba 15:14

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, Sabıka Kaydının Silinmesi Yasa Önerisi ve Sabıka Kaydının Silinmesi (Değişiklik )Yasa Önerisi’ni birleştirerek oybirliğiyle kabul etti. 

Yasayla, Ceza Yasası’nda yer alan kamuya zararlı suçlar kısmı altında belirtilen cinsel nitelikli suçlar da eklenerek bu tür suçların sabıka kaydından silinmemesi öngörülüyor. Sabıka kaydının silinmesine ilişkin arşiv kayıtlarının altmış yılı geçmesi, cezanın verilmesine imkan olmaması veya beraatın kesinleşmesi halinde kişinin vefat etmesi durumunda kayıtlar tamamen silinecek. Sabıka Kaydının Silinmesi Yasa Önerisi ile Ağır Ceza kapsamına girmeyen ve yüz kızartıcı bir suç olarak sayılamayacak suçlardan mahkum olan kişilerin cezalarını çektikten sonra iyi ahlak sahibi olan kişilerin sabıka kayıtlarının silinmesi amaçlanıyor.

CTP Milletvekili Doğuş Derya Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıya UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, CTP Milletvekili Asım Akansoy, HP Milletvekili Erek Çağatay, HP Milletvekili Jale Refik Rogers, UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ve UBP Milletvekili Yasemi Öztürk katıldı.

Komite toplantısına davetli olarak, öneri sahipleri UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, UBP Girne Milletvekili Dr. Özdemir Berova, CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, KKTC Başbakanlık ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nden yetkililer katılıp, görüş sundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA