19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

HUANG XINGYUAN: “TEK ÇİN VE TEK KIBRIS POLİTİKASI TEZİMİZDİR”

“Kıbrıs ve Çin kardeştir” dedi.

Huang Xıngyuan: “Tek Çin ve Tek Kıbrıs Politikası Tezimizdir”

09 Ağustos 2020 Pazar 14:08

 Çin Halk Cumhuriyeti’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Huang Xingyuan, Güney Kıbrıs’ın diğer ülkelerle gelişmekte olan ilişkilerinin Çin ile arasındaki ilişkiyi etkilemeyeceğine inandıklarını, bu ilişkilerin Güney Kıbrıs-Çin ilişkilerini hedef almayacağını umduklarını söyledi.
Huang, Fileleftheros’a verdiği söyleşide, ülkesi ile Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilerin tarihinin en iyi noktasında bulunduğunu belirterek, “Kıbrıs ve Çin kardeştir” dedi.
Huang, Güney Kıbrıs’ın diğer ülkeler ile geliştirmekte olduğu ilişkilerinin Çin ile olan dostluk ilişkisini etkilemeyeceğine inandıklarını söyledi, “Diğer ülkelerin Kıbrıs’la gelişmiş ilişkilerinin de Çin-Kıbrıs ilişkilerini hedef almayacağını umuyoruz” ifadesini kullandı.
Ülkesinin Güney Kıbrıs’la uluslararası ve bölgesel meselelerde ortak zemini paylaştığını da kaydeden büyükelçi, Kıbrıs sorununda ise “Bugünkü bölünmüşlüğün kalıcılaşması yönündeki her türlü girişime karşıyız. Tek Çin ve Tek Kıbrıs politikası ülkelerimizin sarsılmaz ve değişmez tezidir” dedi. 
Huang, Çin-ABD ilişkilerini değerlendirirken ise; “Çin hiçbir zaman ABD’nin yerine geçmek istemedi. ABD büyük bir güç olarak daha iyi davransa iyi olurdu. İki ülke ilişkilerindeki mevcut durum, istediğimiz veya uluslararası toplumun beklediği gibi değil” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA