29 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa16°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

HTKS'DEN HÜKUMETE TEHDİT NİTELİĞİNDE MESAJ!

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, hükumete grev ışığı çaktı...

HTKS'den hükumete tehdit niteliğinde mesaj!

26 Temmuz 2016 Salı 16:13

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) hükumet ile yapılan Uzlaşı Kurulu Toplantıları'ndan herhangi bir sonuç alamadıklarından yakınarak, Ağustos ayının bitiminde sonlanacak olan grev yasağı sonrasında grevlerin başlayacağını işaret eden yazılı bir bildiri yayımladı.

Bildirinin tam metni şöyle: 

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası ile Hükümet yetkilileri arasında yapılan Uzlaşı Kurulu toplantıları çerçevisinde sorunlara çözüm bulmak  maksadıyla bir ay içerisinde üç defa toplanılmıştır. Gelinen süreç içerisinde Hükümetin, sendikanın talepleri ile ilgili olarak hiçbir somut adım atmamasından dolayı herhangi bir uzlaşı sağlanamadan toplantılar sonlandırılmıştır.

Hükümet yetkilileri tarafından sürekli olarak “iyi niyet” vurgusu yapılmasına rağmen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı önünde bekleyen ve tek bir imza ile halledilebilecek basit konular bile gerçekleştirilmemiştir. Hiçbir sorunun çözüme kavuşturulmamasına ek olarak bu meselelerin ne zaman sonuçlandırılabileceği ile ilgili olarakta Hükümet kanadının herhangi bir fikri bulunmamaktadır.

Anlaşıldığı üzere Hükümet ikinci grev yasağı kozunu elinde bulundurduğundan dolayı çalışanların sorunlarıyla ilgili girişim yapma ihtiyarcı da hissetmemektedir. Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası olarak Ağustos ayı içerisinde grev yasağı dolar dolmaz Hükümete Hava Trafik Kontrolörlerinin sorunlarının acilen çözümlenmesi gerektiğini yeniden hatırlatacağız. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA