23 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa29°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele29°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

HOMER SİMPSON 3 DAKİKA BOYUNCA CANLI PROGRAM YAPTI!

Homer Simpson TV başında bulunan seyircilerinin sorularını canlı olarak cevapladı...

Homer Simpson 3 dakika boyunca canlı program yaptı!

27 Mayıs 2016 Cuma 21:44

Ünlü animasyon karakter Homer Simpson, Adobe Character Animator programı sayesinde TV başındaki izleyicileri ile gerçek zamanlı sohbet etti.

15 Mayıs Pazar günü ABD Fox TV kanalında yayınlanan The Simpsons dizisinin ünlü animasyon karakteri Homer Simpson, izleyicilere büyük bir sürpriz yaptı. 3 dakikalık süre içinde Homer izleyicilerden gelen soruları anında, ekran başında cevapladı. Homer Simpson’a hayat veren sanatçı Dan Castellaneta, bu süre içerisinde canlı olarak Homer’i gerçek zamanlı olarak canlandırmaya devam etti.

Bu noktada canlı animasyon yayının ardında yatan yazılım da oldukça önem taşıyor elbette. Adobe Character Animator aslında Adobe After Effects’in içinde bulunan bir yazılım. Adobe Creative Cloud programlarından biri olan Adobe After Effects bu eklentisi sayesinde bu canlı yayının hazırlanmasında büyük rol oynadı. Adobe Character Animator Homer Simpson’ın dudak hareketleriyle seslendirme sanatçısı Dan Castellaneta’nın dudaklarını senkronize etti. Böylece canlı yayına geçildiğinde Dan Castellaneta soruları cevaplarken, Homer’in dudakları buna göre gerçek zamanlı olarak TV izleyicilerine aktarıldı. Bu özel efekti yaratabilmek için animasyon ekibi Photoshop CC ve Illustrator CC kullanarak Homer’in çok katmanlı modellerini hazırlayarak kamera önünde doğal hareketlerini de yarattılar. Bu katmanlar daha sonra yayın esnasında bir web cam’dan konuşan Dan Castellaneta’nın tüm hareketlerinin üzerine yerleştirildi ve canlı olarak Homer yeniden yaratıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA