HEYKELİN BÜYÜK USTASI AUGUSTE RODİN’İN ESERLERİ THE ARKIN RODİN COLLECTİON GALLERY’DE
Heykelin Büyük Ustası Auguste Rodin’in Eserleri The Arkın Rodin Collection Gallery’de

03 Haziran 2021 Perşembe 14:53
The Arkın Rodin Collection Gallery ve Art Rooms Galleri Küratörü Oya Silbery ve ARUCAD Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eser Keçeci, birlikte katıldıkları bir televizyon programında geçtiğimiz hafta ziyarete açılan The Arkın Rodin Collection Gallery ve Art Rooms Galleri’nin 10. yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Erbil Arkın’ın senelerdir kendine özel olarak sakladığı “Auguste Rodin Koleksiyonu” geçtiğimiz hafta ziyarete açıldı. Koleksiyon ile ilgili açıklama yapan Galeri’nin Küratörü Oya Silbery, “Doğu Akdeniz’in bilinen en büyük Auguste Rodin koleksiyoneri olan Erbil Arkın, koleksiyonun ilk heykelini 2005 yılında satın almıştır. Koleksiyonun başlangıcından günümüze kadar her biri dünya mirası kabul edilen 26 adet eser daha koleksiyonuna eklemiş ve The Arkın Rodin Collection Gallery’de izleyiciyle paylaşıma açılmıştır. Kıbrıs için müthiş bir değer olan Rodin koleksiyonun toplumun, özellikle gençlerin kültür yatırımına katkısı çok büyük olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Erbil Arkın, Rodin’le 16 yaşındayken tanıştı”
Küratör Oya Silbery, Erbil Arkın’ın Auguste Rodin’le nasıl tanıştığını şöyle anlattı: “Henüz 16 yaşında bir gençken Erbil Arkın, Londra’daki Tate Gallery’de ilk kez bir Auguste Rodin eseriyle karşılaşıyor. Arkın, Rodin’in The Kiss (Öpüş) adlı heykelinin önünde adeta büyüleniyor. Bu karşılaşmanın ardından kütüphaneden kitaplar alıp Rodin’i araştırmaya başlıyor ve araştırması ilerledikçe kendisiyle Rodin arasında oldukça güçlü bir ruhsal bağ oluşuyor. Güzel Sanatlar Kolejini bitirdikten sonra, De Montfort Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım eğitimi alan Erbil Arkın’ın sanata olan ilgisi, tutkusu gittikçe derinleşiyor. Burada görüyoruz ki bir gencin bir sanat eserinin etkisiyle biçimlenen yaşantısı yıllar sonra bir tolumun kültür yatırımına katkıda bulunuyor.”
Silbery, Erbil Arkın’ın Rodin’le tanışma hikâyesinin sanat eserlerinin genç izleyiciler üzerindeki etkisine güzel bir örnek olduğunu sözlerine ekledi.
ARUCAD Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eser Keçeci, The Arkın Rodin Collection Gallery’de, öğrencilere modern sanat eserlerini, heykelin büyük ustası Rodin’in heykelleri aracılığıyla gösterebilmenin ARUCAD’ın vizyonunu yansıttığını ve öğrenciler için eşi bulunmaz bir fırsat olduğuna değindi.

“Klasikten moderne geçiş: Rodin’in sanatı”
Eser Keçeci, programda ayrıca, Rodin’in empresiyonist (izlenimci) anlayışla ışığı baz alarak yaptığı çalışmalarıyla heykel sanatını klasikten moderne nasıl taşıdığını anlattı. Rodin’in eserlerinde fark edebileceğimiz yarım kalmışlık hissine değindi.
“Art Rooms Galerinin onuncu yılı”
Girne’deki Art Rooms Galeri’nin kurulması fikrinin Erbil Arkın’ın olduğuınu belirten ve Galeri’nin bu yık 10. yılını doldurduğunu aktaran Küratör Silbery, “10 yıllık süre boyunca uluslararası anlamda da önem taşıyan 70’den fazla çağdaş sanat sergileri ve söyleşileri düzenlendik” dedi.
Oya Silbery, 3 Haziran’dan itibaren Kıbrıs çağdaş sanatının en önemli isimlerinden birisi olan Emin Çizenel’in “Kayıtdışı Takımlar” adlı sergisinin açılacağının duyurusunu yaptı.
The Arkın Rodin Collection Gallery, paha biçilmez 27 özel koleksiyon parçasıyla Girne’deki The Clock Tower’da, hafta içi ve hafta sonu 10.00-19.00 saatleri arasında, 0392 650 11 11 numaralı telefondan randevu alınarak ziyaret edilebilir.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.