19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt11°C
  • İskele15°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

“HER TARAF KENDİNE GÖRE HAKLI ”

DTB Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, futbolda yaşanan sorunları değerlendirdi

“Her taraf kendine göre haklı ”

09 Ocak 2015 Cuma 08:33

Kıbrıslı Türk futbolcuların Türkiye’de top koşturtacak olmalarını kendileri açısından sevindirici olarak nitelendiren Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, “Ancak kulüplerimizin mağduriyeti üzücüdür”

Türkiye Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) giden futbolcular sonrası yaşanan kriz devam ederken, Doğan Türk Birliği (DTB) Kulüp Başkan Başkanı Bayar Piskopulu, durumu hem sevindirici, hem de üzücü olarak nitelendirdi.

“Türkiye’de top koşturtacak olan Kıbrıslı Türk futbolcuların olması futbolcularımız açısından sevindiricidir. Bizler de sevindik. Ancak durumun bir de öteki yüzü vardır. Kulüplerimizin mağdur olduğu da bir gerçektir ki, bu mağduriyet ise üzücüdür” şeklinde konuşan Bayar, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Türkiye Futbol Federasyonu ile temas kurarak konuyu görüşmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Ülke olarak tanınmamış olmanın sıkıntılarını her alanda olduğu gibi sporda da yaşamakta olunduğuna dikkat çeken Bayar Piskobulu, “Bu konuda adeta eziklik içerisindeyiz. Kulüplerimizin maddi durumları ortadadır. Birçok kulüp başkan bulmakta zorlanıyor” şeklinde konuştu.

Futbolcu sözleşmelerinin gelmesiyle sorunun çözüleceğine inanmadığını da belirten Piskobulu, “Önemli olan futbolcu sözleşmelerinin bağlayıcılığıdır. Sözleşme yapılsa dahi, mevcut kulüp başkanı gittiğinde ne olacak? Bence futbolcu sözleşmeleri yapılacaksa, bu sözleşmelerin kişileri bağlayıcı olması gerekmektedir” dedi.

Dışa açılım ve KOP’a üyelik konusunun sorulması üzerine ise DTB Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, “Dışa açılım şart. KOP’a üyelik konusu olumlu sonuçlanırsa, bu tür sorunlar kendiliğinden çözümlenecek. Süreç olumsuz sonuçlanması halinde de hem kulüpleri, hem de futbolcuları koruyacak sözleşmelerle, bizi bekleyen üzücü olayların önünü alabiliriz” iddiasında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA