25 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

HER EVE BİR ATATÜRK HER EVDE BİR ATATÜRK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR;

Rauf R. Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneğinin projesi olan  ‘’Ben Atatürk’’ adlı kitap  T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisinin maddi katkıları ile hayat buldu.

Her eve bir Atatürk her evde bir Atatürk kampanyası devam ediyor;

21 Ekim 2018 Pazar 15:26

Rauf R. Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneğinin projesi olan  ‘’Ben Atatürk’’ adlı kitap  T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisinin maddi katkıları ile hayat buldu.

Denktaş Derneği  beş yıldır eğitime katkı yapmaya devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan Yazar Suat Turgut tarafından kaleme alınan , Ogan Kandemiroğlu’nun usta kalemi ile çizilen kitapları tüm ilk ve orta okullara Dernek Yönetimi tarafından ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Bu projenin  hayata geçen ilk kitabı “Ben Rauf R. Denktaş’’ ardından “Ben Dr. Fazıl Küçük’’ ve şimdi de “Ben Atatürk’’ kitapları tüm okullarımıza kaynak olarak dağıtılarak çocuklarımıza kendi kahramanlarımızı ve verdikleri mücadeleleri aktarmaktadır.  Biliyoruz ki, Türk  çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

Bugüne kadar toplam 60 bin kitap çocuklarımıza ve 80 bin adet Denktaş’ça dergisi tüm halkımıza dağıtılarak milli mücadele yıllarımız ve Kıbrıs Türk Halkının yaşayışı gelecek nesillere aktarılmaya çalışılmaktadır.

İnsanın belirli bir eğitilme yaşı vardır. Eğitilme yaşı geçtikten sonra insan değişmez. Tarih geçmişin geleceğe haykırışıdır. Elli yıl sonrayı düşünerek yapılan bu çalışamlar gelecekte nasıl bir gençlik bırakmak istediğimizin bir göstergesidir. Unutmamalıyız ki gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük miras kültürdür değerlerimizdir.

“Her eve bir Atatürk, her evde bir Atatürk” projemiz bugüne kadar adada yapılmış en kapsamlı ve en anlamlı projelerden bir tanesi olmuştur. Bilmeliyiz ki hayallerimiz kadar varız. Hayalleri olmayanlar başkalarının hayallerinin piyonu olurlar.

Hayalleri hedef haline getiren, hedefine akıl ve bilim yoluyla ulaşacağına inanan bir gençlik için çalışmaktayız.  Bu önemli projelere  maddi ve  manevi katkıda bulunan tüm gizli kahramanlara teşekkürü borç biliriz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA