28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

"HER DESPOTUN KULLANDIĞI HAİNLİK EDEBİYATI"

"Her despotun kullandığı hainlik edebiyatı"

05 Temmuz 2014 Cumartesi 12:15

Soyer ve Adem’den Oktay Kayalp’ın açıklamasına yanıt geldi

Mağusa İlçe Merkezi'nde yaşanan olaylarla ilgili Ferdi Sabit Soyer ve Sonay Adem’den ortak açıklama geldi. Ferdi Sabit Soyer ile Sonay Adem tarafından yapılan ortak açıklamada, Oktay Kayalp hakkında çarpıcı iddialarda bulunudlu. “İster sağcı, isterse solcu olsun, her despotun kullandığı hainlik edebiyatı ile kendini izah etme küçüklüğüne düşmüştür” denildi.

Mağusa İlçe Merkezi'nde yaşanan olaylarla ilgili Ferdi Sabit Soyer ve Sonay Adem’den ortak açıklama geldi.

Ferdi Sabit Soyer ile Sonay Adem tarafından yapılan ortak açıklamada şöyle dendi:

“Gerçekleşen yerel seçimlerden sonra CTP- BG pek çok yerleşim yerimizde seçimlerden başarılı çıksa da, maalesef görevde olduğumuz Lefkoşa, Girne, Mağusa ve Yeni Boğaziçi Belediyelerinde seçimi kaybetmiştir. Ayrıca Anayasa Değişiklik önerileri de ret edilmiştir. Ada çapındaki oy oranlarına baktığımız zaman CTPBG hala birinci parti olarak halkımızın takdirini devam ettirmektedir. Ancak 4 büyük kentte seçim kaybetmemiz her CTP'liyi derinden üzmüştür. Bunların nedenlerini her açıdan değerlendirmek zorundayız. Anayasa Değişiklik önerilerinin halkın takdirinden geçmemiş olması da çok önemlidir. Halk iradesine saygı duymakla birlikte, bunun demokratik gelişme için önemli bir kayıp olduğuna inanmaktayız.

Fakat bunları değerlendirmek, eleştiri, özeleştiri yapmak için sağlıklı ortam, maalesef oluşamamaktadır.”

“Her şey bir kışkırtma ile devam ediyor”

“İçimizden ve dışımızdan, CTP de sağlıklı değerlendirme yapılmaması için her şey yapılmaktadır. Soğukkanlılıkla bu işler ele alınacağına her şey bir kışkırtma ile devam etmektedir. Bunu bizler çok soğukkanlılıkla karşılamaya çalıştık. Çünkü bu ülkenin ve halkın CTPBG'ye ihtiyacı vardır.”

"Sorumluluktan kurtulacaklarını zannediyorlar"

“Genel durum yanısıra, koparılan fırtına nedeni ile Özellikle Mağusa'da ve Yeni Boğaziçi’nde, seçimleri kaybetmemizin nedenleri konuşulacağına, Mağusa'daki seçimin bu şekilde oluşmasının baş sorumlusu olanlar, kendilerinden başka herkesi, seviye ve düzeyden yoksun bir şekilde suçlayarak, sorumluluktan kurtulacaklarını zannetmektedirler.”

"Her despotun kullandığı hainlik edebiyatı"

“Daha evvel partimizde, ortak değerlendirme yapmadan açıklama yapmayacağımı söylesem de seçimleri kaybetmemizin baş sorumlusu olan Sayın Oktay Kayalp, kin ve nefretle dolu, gerçekleri saptırmaya dönük bir açıklama yapmıştır. Bu nedenle bu açıklamaya yanıt vermek gerekmektedir. Oktay Kayalp, ister sağcı, isterse solcu olsun, her despotun kullandığı hainlik edebiyatı ile kendini izah etme küçüklüğüne düşmüştür.

Zaten yıllarca yeterince hain ilan edildik. Bu ilanı yapanlara karşı, metanet ve soğukkanlılıkla karşı durduk. Zamanın her şeyin ilacı olduğu gerçeğini unutmadık. Bu iddiaları ortaya atanlar, kendi ayıpları ile başbaşa kaldılar. Şimdi de öyle olacak.”

"Yalan ve gerçek dışı ifadeler"

“Gericiliğin nefret dilinin en pespaye üslubu ile ve ayni literatürle Sayın Oktay Kayalp, CTP' lileri tanımlamaya çalışmaktadır. Üstelik bunu yalan ve gerçek dışı ifadelerle yapmaktadır. Bunu da seçimlerin kaybedilmesindeki esas sorumluluğu gizlemek için yapmıştır. Bir kere herkes bilsin ki, partimizin hiçbir döneminde Mağusa'da 2014 yerel seçimlerinde olduğu gibi girmedik. Bu seçimde maalesef bir seçim bürosu Mağusa'da oluşturulmadı.”

"Seçime seçim bürosundan mahrum girildi"

“İlk defa parti, Belediye seçimlerine bir seçim bürosundan mahrum olarak girdi. Her şeyin sorumlusu Sayın Oktay Kayalp oldu. Kiminle çalıştı, komite kimdir, kimse bilmedi. Eminiz ki o da yoktu. 1994’ten 2010 seçimlerine kadar her dönem Mağusa seçim bürosunun sorumlusu Sayın Sonay Adem olmuştu.Tümünden de başarılı olarak çıktık.

Üstelik kamuoyu şu gerçeği bilmelidir. 2010 Seçimleri öncesinde de partimizde bugün olduğu gibi sorun vardı. Üstelik 2009 seçimlerinde, 2010 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığımız başarısızlıklar da vardı. Bu nedenle Sayın Oktay Kayalp ile sıkıntılı ve tartışmalı olan herkesi buluşturma çabası yapıldı. Herkes birbirini dinledi ve beyaz sayfa açtılar. Bundan sonra Sayın Sonay Adem seçim bürosu sorumlusu olarak görev aldı ve görevini laiki ile yaptı. Seçim yine kazanıldı. Ama seçimler bitti, herşey eskiye döndü. Çünkü dere geçildi.”

"Hırs ve kinle kendi suçunu açığa çıkarmıştır"

“Bütün bunlara karşın, özellikle Oktay Kayalp'ın örgütlenmesinde aktif yer aldığı artık kesin olan, 2013 Genel Milletvekilliği Seçimlerinde parti mühürlerini kırıp, karma Oya döndürülme çabasından ötürü, partimizde çok ciddi kırılmaların yaşandığı açıktır. Üstelik kendi yaptığı açıklamada, itiraf etmektedir. Açıklamasında aynen şöyle ifade etmektedir: “Partinin tek adayla girdiği seçimlerde, parti adayına oy vermemek ihanettir.” Yani partinin 13 milletvekili adayıyla girdiği seçimlerde, karma oy organizasyonu, ittifakı ve çetesi kurmak meşru mu? Parti mühürlerinin kırdırılması organizasyonunu meşru ve olağan karşıladığı bu ifadesiyle de, ortaya çıkmaktadır. Yani hırs ve kinle kendi suçunu açığa çıkarmıştır.”

"Geçen seçimlerle ilgili bir yanlışlık olduğunu açıklasın' dendi"

“Ancak, bu 2014 Yerel Seçim dönemi gündeme gelince, ondan gelen bir araya gelme ve destek açıklaması istediği haberi üzerine, Sonay Adem kendisine İlçe Başkanı vasıtası ile haber iletti. Eğer,  geçen seçimlerle ilgili olanlarla bağlantılı bir yanlışlık olduğuna dair uygun bir açıklama yaparsa, tüm seçim kampanyasında açıkça yanında olacağını ve eski görevini yükleneceğini söyledi. Ancak tek bir yanıt gelmedi.

Bununla ilgili olarak tek bir adım atmadı. Parti birliği, kendini üstün ve ayrıcalıklı sanan insanların, hep ben merkez anlayışı ile sağlanamaz.

Bunu kamuoyu bilmelidir.”

"GKK ile istişare içinde, karma oy listelerini hazırladı ve dağıttı"

“Sayın Oktay Kayalp'ın üslubu ile söylersek, hain ararsa önce geçen genel seçimlerde, karma oy tezgâhı kurduğu insanlar arasında bunu arasın. Bu açıklamada ismini dahi anmak istemediğimiz ve partinin söz konusu seçimlerle ilgili hazırladığı soruşturmanın basına sızdırılması ile Havadis Gazetesi'nde ismi, ifadesi ile birlikte yayınlanan söz konusu kişinin söylediklerine baktığınızda, açıkça şunu görürsünüz.

Sayın Oktay Kayalp'ın prensi olan bu adam, açıkça G.K. Komutanı ile de istişare içinde, karma oy listelerini hazırladığını ve dağıttığını açıkladı.”

"Yukarı Maraş çalışmalarını emanet etti"

Partinin mühürlerinin kırılmasında G.K. Komutanı ile de danışarak eylem içine girdiği kendi beyanı ile açık olan bir isimi, hem ilçe, hemde kurultay delegesi de yapan Oktay Kayalp, bunlara karşın bu kişiye Yukarı Maraş çalışmalarını emanet etti. Şimdi seçim sonuçlarına bakılsın. Yukarı Maraş sandıklarında hem kendisi hem partimiz büyük kayıplara uğradı Bu sonuç çok nettir. Şimdi bu gerçeğe karşın bu seçim yenilgisinin bir numaralı sorumlusu, başkalarına "hain "diyerek kendi sorumluluğu ile hatalarını gizleyemez. Şimdi  prensine emanet ettiği bu alandaki gerçekleşen seçim  verilere bakalım.

İsmail Arter.                         Oktay Kayalp

Anadolu Mahallesi.             601.                                     155

Harika Mahallesi.                 175.                                     102

Pertev Paşa.                      426.                                       212

Piyade Paşa.                       541.                                      202

Zafer Mahallesi.                   733.                                      260

Toplam.                               2486.                                      958

"Mahallemize baksınlar"

Bunları da Ferdi Sabit Soyer ve Sonay Adem sağladı. Meraklısına söyleyelim, bizim oy kullandığımız sandığa yani 71 Nolu sandığa ve mahallemize baksınlar. Partinin aldığı oylar açıktır. Oy kullandığımız sandıkta Oktay Kayalp yine birinci çıktı ve mahallemizde de geçen seçimlerde toplamda 60 oy artışı oldu. Oktay Kayalp, her zaman Baflı diye aşağıladığı bu mahallerde yine gereken oyu aldı. Gururla bunu ifade ederiz.

Ama kendisi bize ve kamuoyuna hem oturduğu semtte, hemde Baykal, Karakol ve Sosyal Konutlar, Canbulat mahallesindeki sonuçları izah etmek mecburiyetindedir. Çünkü aslan yattığı yerden bellidir. Başka söze gerek yoktur.

"Emekçileri esir gibi çalıştırdı"

Yaptığı açıklamada "emeği en yüce değer bilenlerle bu hainler nasıl bir arada olacak" diyor. Asıl Yavuz hırsız misali. Yıllarca tüm uyarılarımıza rağmen, kurduğu taşeronluk sistemi ile emekçileri asgari üçrettte ve pek çok sosyal haktan mahrum kılarak, bir esir gibi çalıştıran ve bu işçileri de ilçe ve kurultay delegesi yaparak, parti içinde sözde güç mücadelesi yapan bu Efendi'nin, emeğin yüceliğinden söz etmesi son derece inanılmazdır.

Bugün bu seçim sonuçlarından sonra, bu insanların bir kısmı internetten MHP' li olduklarını açıkladılar, bir kısmı evinin üstüne UBP bayrağı asarak gerçek kimliklerini sergiledi.

“Kimseden minnet beklemedik”

"Ama bunlar, bugün disiplinden söz edince CTP delegesi yapıldı. Bu insanların şimdi kahvelerde, sokakta söyledikleri ayyuka çıkmıştır. Bize "hain" tanımlaması yapan ve emeğin en yüce değer olduğunu idda eden bu zat, CTP' nin en temel ilkeleri olan insan, emek ve özgürlük değerlerini nasıl yaraladığının öncelikle hesabını vermelidir. Bizleri siyasetten başka sarılacak bir şeyleri olmayanlar diye tanımlamaktadır.

Biz inanançlarımız için çalıştık. Kimseden minnet beklemedik. Bu değerlerden başka da sarılacak bir şey aramadık. Ama kendisi şimdi bizi böylesi bir aşağılama ile tanımlamaya çalışmaktadır. Evet servetimiz yoktur. Olmadı da. Olması içinde gayretimiz olmadı. Ama kendisi şunu ifade etmiştir. Ben Belediye Başkanı olmasam da hayata tutunacak ve kendimi sadece Gazimağusa Halkına değil tüm yurttaşlara ifade edecek araç ve olanaklara sahibim" dedi.

“Bu imkanları ile hangi "araçlara" sahip olduğu, zaten günlerdir bazı basında, aslı astarı olmayan yazı ve yorumlarla konuşanlardan bellidir. Bundan sonra kaynaklarının bir kısmını da kendini savunmaya ayırmasını ona tavsiye ederiz.

Hayat tutunacak en büyük değer, insanlık ve inanç değerleridir. Parası ve serveti ya da devlet gücü ile böbürlenen, bu yüzden güce taparak hayata tutunduğunu ve olayları yönettiğini zan eden ister sağcı, isterse solcu olsun her despot ergeç açığa çıkar.

“Tüm mal varlığını açıklamalı”

Şimdi ona açık çağrı yapıyorum. Bunu Sonay Adem olarak yapıyorum. Açıklıktan bahsettiğine ve elindeki imkanlardan söz ettiğine göre, ben siyasete Mobilet ile girdim ve borcumdan başka bir şeyim de yok ve servetimi de hep açıkladım.

Şimdi kendisi siyasete girdiği zamanki mal varlığı ile bu yirmi yılda bir belediye başkanı olarak ayrılırken, tüm mal varlığını, şirketlerinin servetlerini de açıklamalıdır. Bakalım hangi iş adamlığı marifeti imiş bu Belediye başkanlığı yaparken, bugün böbürlendiği varlığı?

“Hodri meydan”

“Ayrıca hainliğimizi göstermesi için kendisini en büyük destekçileri olan Serhat İncirli'nin ya da Hasan Hastürer'in programlarında, ya da herhangibir başka programda, Sonay Adem olarak açık olarak tartışmaya davet ederim. Hodri meydan. Alsın o söz ettiği belgelerini ve gelsin tartışalım.

Ayrıca açıklamasında, Mağusa Ilçe Merkezinde yaşanan ve asla tasvip edilmeyen davranışları da yok saymaktadır.

Ancak bu konuda konuşmak partimize inanılmaz derecede zarar vereceği için konuşmayacağız. Fakat bu rezalet üzerine parti binamıza gelmeye çalışan üyeleri engellemek için sarf ettiğimiz çaba da açıktır.

“Yarattığı canavar kendisini buldu”

Ayrıca Sayın Oktay Kayalp açıklamasında, parti üyelerimizi kategorize ettiğimizi ifade etmektedir. Biz asla bunu kabul etmeyiz. Çünkü partiyi KÖGEF 'liler, ÜTK'lılar, gençler, yaşlılar, bıyıklılar, bıyıksızlar diye kategorize eden ekibin başı idi. Ama bu yarattığı canavar, sonra kendisini buldu. Bu nedenle çıktığı TV programlarında" ben tecrübeliyim, 50'li yaşlar en verimli yaşlardır, bende 56 yaşındayım " diyerek, yarattığı canavarın önünde kendisini savunmak zorunda kaldı. Parti üyelerini kategorize edenin şimdi bunu öne sürmesi çok ibret vericidir.”

“Bu insanların tümünü hain diye tanımladı”

“Bu noktada değinmemiz gereken bir husus daha var. Elbette her partili, parti adayına oy vermelidir. Ancak seçim döneminde bilinen bir gerçek vardır.

Seçmen çok değişik etkenler altında kalır. Bugüne kadar Sayın Oktay Kayalp ve elbette bizler de, CTP üyesi ve seçmeni dışında olan UBP'li, DP'li, TDP'li üye ve seçmenlerden de oy aldık. Şimdi kullandığı bu ifadelerle, bu insanların tümünü de kendi partilerine dönük hain diye tanımladığının farkında mı? Bundan böyle bu insanlar bize niye oy versin? Hırsın kurbanı olarak bu sözlerinin nasıl bir zarar verdiğini, çok kısa sürede göreceğiz. Ayrıca açık bir şekilde ifade etmek isteriz ki, partimize dönük olarak yapılan bu asılsız iddiaların asla tarafı olmadık. Onurumuzla kimsenin oynamaya hakkı yoktur.”

“Partinin siyasi yaşamına sıkılmış kurşundur”

“Böyle pespaye iddiaların asla tarafı olamayız. Şimdi UBP' nin en etkin isimlerinden destek aldığını övünerek hep anlatan Oktay Kayalp 'ın, bu insanları da gözü karararak hain ilan etmesi çok anlamlıdır. Bu ifadeler bundan sonra, partinin siyasi yaşamına ve seçim çalışmalarına sıkılmış kurşundur. Hırsın ve kinin getirdiği işte budur.”

“Kendi özgeçmişinde CTP' li kimliğini gizledi”

“Oktay Kayalp açıkça, bize ," ben yalnızca parti oylarına dayanmıyorum, UBP'den DP'den diğerlerinden aldığım oylar bana yeter" dediği açıktır. Bu yüzden aday bröşüründe kendi özgeçmişini yazarken dahi, hiçbir CTP' linin yapmayacağı şeyi yaparak, CTP' de aldığı görevleri ve halen parti meclisi üyesi olduğunu dahi yazmamasının nedeni, güya CTP' li kimliğini gizleyerek, diğer partilerin seçmen ve üyelerinden oy alma isteği değil miydi?

Bugün partililikten söz ediyor, kendi özgeçmişinde dahi bunu gizleyene şunu söyleriz, biz kendi kimliğimizi asla saklamadan, her şeçimde insanlarımızın önüne çıktık.

Tüm CTP'lilerin Belediye Başkanı olamayıp, ayrıca kendisine oy veren bir kısım insanı kırıp geçiren Sayın Oktay Kayalp, şimdi dönüp sitemde bulunuyor.

Benimle çektiği fotoğrafları yayınlamak için bir hal oldu”

Yıllardır herşeye karşın, onun aşağılamalarına ve hakaretlerine rağmen, bu onurlu üyeler hep onu destekledi. Gerek, Genel Sekreterliğim gerekse Genel Başkanlığım döneminde, " onunla aynı fotoğraf karesine girmeyin" diyenlerin, bu seçim döneminde, benimle fotograf çektirmek için girdikleri yarışı hiç yüksünmeden yerine getirdim. Dün benimle çektiği fotoğrafları yayınlamak için bir hal olan Oktay Kayalp'ın, bugün bana sarf ettiği ve ettirdiği sözler, onu ele veren noktadır. Her şey dere geçilene kadar.

Unutmasın ki her insanın bir fiyatı vardır sözü, ilkeli insanlar ve değerler için geçmez. Evet, yerel yönetimde çok iş yapılmış olabilir, ama demokratik ve katılımcı olmamanın acı sonuçları daha çok yaşanacaktır.

Dün, benimle çekilmiş fotografları, her yerde yayınlamaya çalışanların, şimdi beni ve pek çok insanı suçlamaları, samimiyetsizliklerinin en büyük göstergesidir. Bu nedenle nefret dili ve gericilerin jargonu ile ihanet ve hain kavramlarını kullanarak yaptığı açıklama, tarihe ibret olarak geçecektir. Biz CTP' lileriz. Hayata tutunma noktamız, barış, demokrasi, emek ve insan hakları ile ilgili mücadelemizdir. Hayata tutunma noktamız, ne makamımız, ne servetimiz, ne de kendimize dönük hırslarımız ve tutkularımızdır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA