20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

HER DAİM DOSTLAR, HENDEK'TE RALLİYE KARŞI

Her Daim Dostlar grubu, Gazimağusa’da Hendek’te ralli düzenlenmesine karşı olduğunu açıkladı.

Her Daim Dostlar, Hendek'te ralliye karşı

17 Haziran 2016 Cuma 11:30

 

Grup adına açıklama yapan Yusuf Yüksel Şentuğ, Pazar günü ralli düzenleneceğinin duyurulduğunu belirterek, bunun eski eserlerin bulunduğu bölgeye zararlarına dikkat çekti.

Hendeğin güzelleşmesi ve çağdaş bir kente yakışır güzellikte halkın yararına sunulması için çalıştıklarını ifade eden Şentuğ, Hendek projesi için ihaleye çıkıldığı bugünlerde, surlara zarar vereceği apaçık ortada olan hendek rallisinin başka bir yerde yapılmasını istediklerini ve çaba gösterdiklerini kaydetti.

Şentuğ, ralli yapılmasına değil, Hendek’te yapılmasına karşı olduklarını ifade ederek, rallinin başka bir yere alınmasını talep etti.

Mağusa Kalesi ve Hendek’in dünyada benzerleri çok az olan önemli tarihi ve kültürel miras olduğunu vurgulayan Her Daim Dostlar grubu sözcüsü, ralli yapılmasının sakıncalarını şöyle sıraladı:

“1. Eski eserleri koruma ilkelerinden birine göre, eserin bulunduğu yerde yüksek sesle konser verilmesi uygun değildir. Ralliye katılan araçların kısa mesafeli bu yarışta çok yüksek desibelli ses çıkaracakları,              2. Yine bu araçların yaratacağı sarsıntının surlar üzerindeki dokuya vereceği muhtemel zararlar, 
3. Hendek içerisinde bulunan üstü açık kanalların yanısıra, taşıt yolu oluşturmak için bazılarının yalnızca üstünün bir tabaka ile kapalı olması ve yarışlar esnasında bu örtülü kanallar üzerinde yaşanabilecek baskı veya patinajın çökmeye neden olabileceği, 
4. Muhtemel yarış kazası durumunda tarihi köprünün ayakları ve kemerlerinin zarar görebileceği gerçeği, 
5. Yabani kuş türleri ile birlikte, çok nadir 4 çeşit kuş türü de Hendek’te yaşamaktadır ve bu etkinlik bu kuşların orada yaşayan diğer canlıların Hendeği terk etmesine vesile olacaktır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA