24 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele17°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

HEPİNİZİN YANIMDA DURMANIZI İSTİYORUM

Hepinizin yanımda durmanızı istiyorum

02 Eylül 2014 Salı 18:12

TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Genel başkanı ve Başbakan olarak ilk konuşmasını AKP TBMM Grup toplantısında yaptı

 

TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu grupta tecelli ve tecessüm etmiş kolektif iradenin,aklın temsilcisi ve sözcüsü olacağım. Bunu yaptığım sürece yanımda durmanızı istiyorum" dedi.

AK Parti TBMM Grubu'nda, Genel Başkan ve Başbakan olarak ilk konuşmasını yapan Davutoğlu, her yeni başlangıcın heyecan verici olduğunu söyledi.

Her yeni başlangıcın en heyecan verici yönünün o başlangıcı birlikte gerçekleştiren yol arkadaşlarının ortak psikolojisi olduğunu ifade eden Davutoğlu, o anlamda AK Parti Grubu'nun kahramanlar topluluğu olduğunu ifade etti.

Salonda bulunanların, "Türkiye'nin gururu, mağdurların umudu" sloganlarına Davutoğlu, "Dünyanın her yerindeki mağdurların umudu, Türkiye'nin ortak aklını temsil eden TBMM'dir ve bu anlamda onun merkezini oluşturan AK Parti Grubu'dur" karşılığını verdi.

"İSTİKLALİMİZİ DAİM EYLESİN"

Tarihi süreçlerin, tarihi sınavları beraberinde getirdiğini ifade eden Davutoğlu, iki özel anlamı olan günü birlikte yaşadıklarını dile getirdi.

Uşak'ın kurtuluş yıldönümü olduğuna işaret eden Davutoğlu, bütün Uşaklılar'a kutlu olmasını temenni etti. Davutoğlu, bugünün aynı zamanda Dünya Barış Günü olduğunu anımsattı.

Aynı şekilde Dünya Barış Günü de özgürlüğün de teminatı olacak güvenliğin ve barışın sağlanması açısından özel anlam taşıyan bir gün. İnsanlık onurunu teminat alma bakımından TBMM'nin üstlendiği iki önemli fonksiyon, bugün, bu özel günde grubumuzla devreye giriyor ve grubumuza özel anlam katıyor. Uşak'ın kurtuluşunu sağlayan o milli iradenin arkasında Ankara'daki TBMM hükümeti ve TBMM Grubu, milletvekilleri vardı. Allah bize o Birinci Millet Meclisi'nin çalışma azmini, istiklal aşkını temsil etme gücü ve kudretini versin. Bir daha milletimize, hangi şartlarda olursa olsun esaret tattırmasın, istiklalimizi daim eylesin. Bugün ve gelecekte bu istiklalin, nihai tecessüm ettiği makam TBMM'dir. Gurur ve iftiharla söylüyoruz ki, bugün itibariyle Türk istiklalinin en önemli garantisi, AK Parti Grubu'nda tecelli eden milli iradedir. AK Parti, bu anlamda istikbalimizin teminatıdır."

Davutoğlu, AK Parti'nin, Dünya Barış Günü'nde hem iç hem bölgesel hem de uluslararası barışın teminatı olduğunu vurguladı. İç barışın teminatı olduğunu belirten Davutoğlu, "Çünkü 30 yıldır süren bir kardeşlik kavgasına son verme iradesini, mührünü AK Parti vurmuştur" dedi.

Davutoğlu,  sadece iç barışı değil, bölgesel barışı da savunan, gereken her türlü adımı atmaya hazır olan, atan bir ülke varsa, onun Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu belirtti.

 "GÖNÜL KIRIKLIĞI OLMADAN"

Davutoğlu, son 10 günde yaşadıklarının AK Parti hareketinin ne kadar sağlam temellere dayandığını gösterdiğini bir kez daha gösterdiğini, bundan sonra da göstermeye devam edeceğini belirtti.

Davutoğlu, ileride siyaset bilimciler, son 10-15 günde yaşananları analiz ettiğinde, kanaat önderleri bugünlere baktığında, daha sonra bu sıralarda oturacak olan milletvekillerinin bugünleri tefekkür ettiğinde, 15 günlük AK Parti kadrolarının ve özellikle AK Parti Grubu'nun sergilediği tutumu, örnek tutum olarak tarihe geçireceğini vurguladı.

15 gün içinde 2 büyük değişim yaşandığına işaret eden Davutoğlu, cumhurbaşkanı devir-teslimi ve AK Parti içinde de genel başkan devir teslimi yaşandığını anımsattı. Davutoğlu, "En ufak bir sarsıntı olmadan, en ufak bir gönül kırıklığı olmadan, en ufak bir tereddüt yaşanmadan eğer bu süreç aşılabilmişse, bundan başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimi, AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan olarak burada sergilediği dirayetli yönetim, onun yanında da bütün kadrolarımızın sahip olduğu derin ahlaki irfanla..." diye konuştu.

 "KAYA GİBİ SAĞLAM DURMASAYDI"

Davutoğlu, 2007'de cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanılanları bildiklerini belirterek, eğer o gün AK Parti kadroları, AK Parti Grubu kaya gibi sağlam durmasaydı, bugün bu sonucu alamayacaklarını kaydetti.

E-muhtıralar verildiğini, dolaylı, doğrudan tehditler edildiğini, hatta aralarından bazılarının dahil, bunları uyarak, safları terk ettiklerini belirten Davutoğlu, "Ama AK Parti, kadronun omurgası, miğferi olarak dimdik durdu. Herkes şunu bilsin ki bundan sonra hangi zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım bu dik duruşumuz değişmeyecek. Ne içerideki vesayetçiler ne dışarıdaki onların işbirlikçileri, Türkiye'de bir daha millet iradesini tahakküm altına alacak bir ortam bulamayacaklar" diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye'de bir ilk yaşandığını, bir iktidar partisi içinde genel başkanlığın, hiçbir tartışma, çatışma, fraksiyon mücadelesi olmadan gerçekleştiğini dile getirdi.

Turgut Özal, Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı dönemlerinde yaşanan tartışmalara işaret eden Davutoğlu, "Bizde aksine tam bir birlik ve beraberlik içinde bu süreç tamamlandı. Bu sürecin her biri, kendi doğası içinde tamamlandı. Hiçbir olağanüstülük olmadan. Kongremizin adı olağanüstü kongreydi. Bir  çok vasıfları olağanüstüydü, oradaki atmosfer, katılım, hatta sıcağı, terlemesi bile olağanüstüydü. Ama sürecin kendi içinde hiç olağanüstülük yaşanmadı. İstişare süreci sağlıklı oldu. Bütün kademelerimiz, MYK, MKYK, grubumuz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, gençlik, kadın kollarımız, belediye başkanlarımız, hepsi istişare sürecine katıldı" dedi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA