28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

HENDEK'TE RALLİYE İKİNCİ TEPKİ MAĞUSA İNSİYATİFİNDEN GELDİ: TARİHE SALDIRI

Hendek'te ralliye ikinci tepki Mağusa İnsiyatifinden geldi: Tarihe saldırı

17 Haziran 2016 Cuma 14:42

 

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Dairesi ile Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun, 19 Haziran 2016 tarihinde Mağusa Hendekleri’nde bir Ralli düzenleyeceği kamuoyumuzun gündemine gelmiştir. Böylesi bir etkinliğin Kıbrıs’ın en önemli tarihi mekanlarından birinde yapılmasına izin verilmesini büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Dünya kültürel mirasının eşsiz örneklerinden Mağusa Kent Surları’nı çevreleyen Mağusa Hendekleri, dünyada halen mevcut olan tarihi savunma yapılarının en ilginç ve en iyi korunmuş örneklerinden biridir. Hendekleri oluşturan her bir taşın korunması gerekirken, çevreye, bitki örtüsüne, surlara, yollara, köprülere zarar verecek bir etkinlik yapılması kabul edilemez. Mağusa Hendekleri, tarihi ve doğasıyla tescilli bir sit alanıdır ve bir sit alanının gerektirdiği şekilde korunarak gelecek nesillere taşınması hepimizin sorumluluğundadır. Ancak Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin bu mekanda Ralli yapılmasına izin vermesi bilimden, akıldan, vicdandan ve sorumluluk bilincinden uzak bir davranıştır.

Mağusa İnisiyatifi olarak Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’na, bu etkinliğin başka bir mekana alınması yönünde sağduyulu bir karar vermesi. Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne ise ve Mağusa Beldiyesi’ne, Mağusa’nın eski eserlerine  zarar verenlere prim vermekten  bir an önce vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA