19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

HEM SÖYLEDİ HEM SÖYLETTİ

Şair, şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan, 47. Geleneksel İskele Festivali’nde sahne aldı.

Hem söyledi hem söyletti

08 Temmuz 2015 Çarşamba 14:05

Okuduğu şiirleri ile gönüllere hitap etmeyi başaran Türk Müziğinin usta isimlerinden Ahmet Selçuk İlkan, 47. Geleneksel İskele Festivali’nde, kalplerden kalplere şiirleri ve şarkıları ile akmayı başardı…

Sözü kendisine ait, en popüler şarkılarını seslendirdi

Festival alanını dolduran halka unutulmaz bir gece yaşatan usta şarkıcı Ahmet Selçuk İlkan; Ahmet Kaya, İbrahim Tatlıses, Zeki Müren, Selami Şahin, Bülent Ersoy ve daha birçok şarkıcının seslendirdiği sözü kendisine ait olan şarkıları da seslendirdi.

Şarkılarını sahnede değil, halkın arasında seslendirdi

Halkın arasına girerek şarkılarını seslendirmeyi tercih eden İlkan; büyük alkış toplandı. Sık sık protokol ve halkla sohbet eden İlkan; esprileriyle de halkın takdirini topladı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, İlkan’ın seslendirdiği şarkılara yerinden eşlik etti.

İşte Bizim Sevdamız

Bülent Ersoy’un seslendirdiği sözü kendisine ait olan Hani Bizim Sevdamız isimli şarkısını İskele Belediye Başkanı’na ithafen söyleyen İlkan; İskele’nin de Başkan’ın sevdası olduğuna vurgu yaptı.

Geceye İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu eşi Ayşe Sadıkoğlu ile birlikte katıldı. İskele Milletvekilleri, Belediye Meclis Üyeleri, As Başkan ve İskele Belediyesi Müdür Vekili Tahir Musalar da Usta Şair Ahmet Selçuk İlkan’ı dinleyenler arasındaydı.

‘Ankara’nın Bağları’ coşturdu

Sahnesi ile göz dolduran İlkan; seslendirdiği Ankara’nın Bağları şarkısı ile gerek protokol gerek ise halkı coşturmayı başardı. Duygusal şarkıları ile hüzünlendiren, hareketli şarkılarıyla da coşturan Ahmet Selçuk İlkan, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Gecenin sonunda İskele Halkı ve Belediye adına Ahmet Selçuk İlkan’a teşekkür eden Sadıkoğlu; çiçek ve plaket takdim etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA