29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HELLİM İHRACATI

Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, hellim ihracatına ilişkin rakamları meclise sunduğu belirtildi.

Hellim ihracatı

24 Ocak 2019 Perşembe 13:25

Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, hellim ihracatına ilişkin rakamları meclise sunduğu belirtildi. 

Alithia gazetesi, Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, ilgili bir soru üzerine, 22 Avrupa ülkesine hellim ihracatının yapıldığından söz ettiğini yazdı. 

Habere göre, Lakkotripis, hellimin, İngiltere’de kayıtlı bir şirketin hellim ürününün ticari markasını yargı yoluyla elde etmesini olumsuz bir gelişme olarak değerlendirirken, hellimin, Birleşik Krallık da dahil tüm AB’da 2000 yılında tescil edildiğini belirtti. 

Bu nedenden dolayı, Güney Kıbrıs’ın Birleşik Krallık’ta hellim ürününü korunması hakkını koruduğunu kaydeden Lakkotripis, bunu ihlal edenlere karşı, AB ortak markası olarak kayıtlı olmasından dolayı, hukuki tedbir alabileceğinden söz etti. 

Birleşik Krallık’a yönelik süt ürünlerinin toplam ihracatının 2017 yılında 68 milyon Euro ve 10 bin ton olduğunu belirten Lakkotripis, son yıllarda bunun yılda yüzde 23-27 oranında artış gösterdiğini ifade etti. 

Lakkotripis, Birleşik Krallık’a son beş yıldaki (2013-2017) ihracatın ise 228 milyon Euro’ya ulaştığını söyledi. 

Hangi süt ürünlerinin ihraç edildiği sorusu üzerine Lakkotripis bunun, hellim olduğunu, hellimin, yüzde 80-85 arasında dalgalanan oranla, 22 ülkeye ihraç edildiğini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA