”HEDEFİMİZ KIBRIS TÜRK HALKINI DÜNYA İLE REKABET EDEBİLEN KONUMA ULAŞTIRMAK...”
Bakan Özyiğit İskele - Karpaz bölgesinde incelemelerde bulundu

03 Mart 2019 Pazar 14:00
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, hedeflerinin Kıbrıs Türk halkını her alanda üreten, gelişen, çağdaş evrensel değerlere sahip, dünya ile rekabet edebilen bir konuma ulaştırmak olduğunu belirterek, bunun en önemli ayağını eğitimin oluşturduğuna dikkat çekti.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığından verilen bilgiye göre, Özyiğit, “Temel uğraşı ve hedefimiz, çocuklarımızın bu eğitimi en iyi şekilde almalarını sağlamaktır” dedi.
Bakan Özyiğit, önceki gün sırasıyla Erenköy Lisesi, Dipkarpaz İlkokulu ve Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nu ziyaret etti.
Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’u da ziyaret eden Özyiğit, Çoşkun’la birlikte Dipkarpaz Sağlık Ocağı ve bölge okullarında yetkililerle görüşerek, bilgi aldı.
Özyiğit, okul ziyaretlerinin ardından bölge muhtarlarıyla bir araya gelerek, bölgedeki sorunları dinledi, görüş ve önerilerini alarak soruları yanıtladı. Bakan Özyiğit’e ziyaretleri sırasında Özel Kalem Müdürü Kemal Burgaç ile Bakanlık İnşaat Birimi Amiri Tankut Rıfkı eşlik etti.
Okul ziyaretlerinde öğretmen, idareci ve okul aile birliği yetkililerinden bilgi alma fırsatı yakaladıklarını, ayrıca altyapı anlamında yaşanan bazı sorunları yerinde gözlemleme fırsatı bulduklarını belirten Özyiğit, dönem başında yaşanan öğretmen eksikliklerinin kısa sürede giderildiğini, bu anlamda sorun yaşanmadan okulların eğitimlerine devam ettiğini görmenin mutluluk verici olduğunu ifade etti.
Bölge okullarındaki genç ve dinamik öğretmen kadrosunun eğitim adına ciddi bir uğraş verdiğini kaydeden Özyiğit, hem onlara daha iyi olanaklar sunmak, hem de eğitim kalitesini daha da artırtmak adına yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.
Özellikle İskele-Karpaz bölgesine ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Özyiğit, yeni hükümetin göreve gelmesiyle birlikte geçmiş yıllarda sıkça rastlanan ve eğitim adına doğru olmayan bazı uygulamalara son verdiklerini, bölgeye atanan öğretmenlerin de dönemlerini tamamlamadan başka bölgelere gitmelerine onay vermediklerini kaydetti.
DİPKARPAZ BELEDİYESİNİ ZİYARET…
Dipkarpaz Belediyesini ziyaretinde ise Başkan Suphi Coşkun’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Özyiğit, daha sonra Çoşkun’la birlikte Dipkarpaz Sağlık Ocağını ziyaret ederek görevli doktor ve çalışanlarla görüştü.
Belediye Başkanı Suphi Coşkun’la sürekli diyalog halinde olduklarını ve sorunların çözümü yönünde iş birliği yaptıklarını belirten Özyiğit, eğitim başta olmak üzere bölge gençliği adına yeni projeler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
MUHTARLARLA GÖRÜŞME
Özyiğit, bölge muhtarlarıyla görüşmesinde , bölgedeki çalışmaları, yaşanan sorunları ve önerilerini dinleme, ayrıca gerek Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, gerekse de hükümetin çalışmaları hakkında bilgi verme fırsatı yakaladığını ifade etti.
Bugüne kadar yapılan icraatlar, 2019-2020 eğitim yılına yönelik çalışmalar ve planlamaları hakkında muhtarlara bilgiler veren Bakan Özyiğit, özellikle Bakanlığa ait olan ancak geçmiş dönemlerde uygun olmayan bir şekilde birilerine verilen bina ve lojmanları da eğitim amaçlı kullandırmak adına girişim başlattıklarını, bu konunun üzerine kararlı bir şekilde gideceklerini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu tamamlandıLAÇ Belediyesi’nin ev sahipliğinde 10-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 10. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu tamamlandı.16 Nisan 2025 Çarşamba 10:25KIBRIS
Sırrı Süreyya Önder ameliyata alındıTBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyata alındı.16 Nisan 2025 Çarşamba 10:23TÜRKİYE
TCMB, faiz kararını yarın açıklayacakTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında yarın toplanacak.16 Nisan 2025 Çarşamba 10:14PARA BORSA
Hava açık ve az bulutluMeteoroloji Dairesi, bu hafta yağmur beklenmediğini, yarın sabah saatlerinde sis beklendiğini bildirdi.16 Nisan 2025 Çarşamba 10:13HAVA DURUMU
2025 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’deTürkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan “2025 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması” Resmi Gazete’de yayımlandı.16 Nisan 2025 Çarşamba 10:12KIBRIS
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerle kutlanacakÖğrenciler devlet protokolünü ziyaret edecek…16 Nisan 2025 Çarşamba 10:11KIBRIS
Hem pahalı hem yok!Bazı bölgeler 6 saat elektriksiz kalacak16 Nisan 2025 Çarşamba 10:11KIBRIS
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı?16 Nisan 2025 Çarşamba 10:09PARA BORSA
Yavaş’tan AB-Orta Asya Zirvesi’ne Tepki: “KKTC’nin Statüsü Zedeleniyor”Yavaş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kararlı ve etkin bir diplomatik duruş sergilemeye davet ederken, kardeş devletlerin de bu “yanlıştan dönmesi” gerektiğini kaydetti.15 Nisan 2025 Salı 22:43TÜRKİYE
CTP Genel Sekreteri Erkut Şahali olduCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi, yeni genel sekreterini belirledi.15 Nisan 2025 Salı 21:52KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs