26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele28°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

HDP’LİLERE AİT 30 FEZLEKE DİYARBAKIR’A GÖNDERİLDİ, KALAN 130’U YOLDA

HDP milletvekillerine ait 30 fezleke, işlem yapılmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

HDP’lilere ait 30 fezleke Diyarbakır’a gönderildi, kalan 130’u yolda

21 Haziran 2016 Salı 10:28

Milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran Anayasa değişikliği teklifinin mecliste kabul edilmesi sürecinde Adalet Bakanlığı’nda bekleyen ve henüz meclise sevk edilmeyen HDP milletvekillerine ait 30 fezleke, işlem yapılmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Ankara milletvekili Levenk Gök hakkında düzenlenmiş 11 fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşmıştı.

Savcılık yetkilileri, fezlekelerin anayasa değişikliği kapsamında olmasından dolayı Meclis’e sevk edilmeksizin doğrudan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini söyledi. TBMM’de bulunan ve anayasa değişikliğinin onaylanması ardından Adalet Bakanlığı’na gönderilen yaklaşık 130 fezlekenin de tasnif edildikten sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği belirtildi.

Yetkililer, milletvekillerine ait 160 fezlekenin Diyarbakır’a ulaşması ardından yasal sürecin başlayacağını ve şüphelilere ifade için çağrı kağıdı gönderileceğini söyledi.

Savcı, şüpheli milletvekillerinin ifadelerini aldıktan ve soruşturmalara ilişkin kanıtları topladıktan sonra takipsizlik kararı verebileceği gibi, iddianame de hazırlayabilecek. İddianame hazırlanması durumundaysa yargılamalar ‘suç’ mahallinde bulunan mahkemelerde yapılacak.

diken

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA