16 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

HDP'DEN İYİ PARTİ KARARI

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İyi Parti’nin aday çıkardığı her yerde aday çıkaracaklarını söyledi.

HDP'den İyi Parti kararı

07 Şubat 2019 Perşembe 11:54

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,  İyi Parti'nin HDP karşıtlığı üzerinden Cumhur İttifakı ile aynı bantta buluştuğunu söyledi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in HDP’nin kazanmaması için Iğdır’dan aday çıkarmadıkları yönündeki açıklama sonrası HDP’nin de bu duruma tepki olarak ittifakta İYİ Parti’ye bırakılan tüm seçim bölgelerinde mutlaka aday çıkaracağı iddia edilmişti.  Temelli, bu iddiayı doğrulayarak “İyi Parti’nin ittifak yapmaya çalıştığı zeminle izlemiş olduğu siyaset arasında bir açı var. Özellikle HDP karşıtlığı üzerinden Cumhur İttifakı ile aynı bantta buluşuyor. Bunu anlamakta da güçlük çekiyoruz. Çünkü bir muhalefet partisi iktidara karşı muhalefet yapar, iktidar olmaya çabalar. Muhalefete muhalefet diye bir yaklaşım olabilir mi? İYİ Parti’nin bu anlamda tutarsız bir siyaseti var” dedi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın rejimi ayrıştırarak, düşmanlaştırarak, ötekileştirerek ayakta tuttuğunu söyleyen Temelli, “Bunu da Kürt düşmanlığı ve tabii Kürt halkının en önemli demokratik siyaset mücadele zemini HDP üzerinden yapıyor. Bunun kolay, ucuz siyaset olduğunu biliyoruz. Buna teveccüh ediyorlar. Buradan besleneceklerini sanıyorlar. Bu milliyetçi, ırkçı yaklaşımların yarattığı pasta üzerinden bir siyaset inşa etmeye çalışıyorlar. Bu Türkiye’ye, Türkiye demokrasisi, barışına çok ciddi zarar veriyor, tahribat yaratıyor. Toplumun geleceğini tahrip ediyor. Ayrıştırıyor. Bu yol yol değildir. Nasıl Erdoğan’a bunu söylüyorsak İYİ Parti’nin bu anlamda muhalefeti de gerçekçi, sahici bir muhalefet değildir” diye konuştu.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA