HAYVANCI BİRLİKLERİ ÇARŞAMBA EYLEMDE!
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile Küçükbaş Hayvancılar Birliği Arpa fiyatlarına yapılan zammın geri çekilmesi ve süt fiyatlarının yeniden düzenlenmesi talebiyle çarşamba günü 10.00’da Lefkoşa’da araçlı eylem yapacak.

03 Eylül 2018 Pazartesi 14:09
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile Küçükbaş Hayvancılar Birliği Arpa fiyatlarına yapılan zammın geri çekilmesi ve süt fiyatlarının yeniden düzenlenmesi talebiyle çarşamba günü 10.00’da Lefkoşa’da araçlı eylem yapacak.
Hayvancı Birlikleri, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın süt fiyatlarıyla ilgili açıklamasının yanlış ve yanıltıcı rakamlar içerdiğini bildirerek, arpaya yapılan %145 zammın kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Hayvancılar Birliği başkanı Mustafa Naimoğulları, bugün Birlik merkezinde düzenlediği basın toplantısında hükümetin süt fiyatlarıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi, çarşamba günü yapılacak araçlı eylemin şeklini açıkladı ve arpaya yapılan zammın geri alınmasını talep etti.
Naimoğulları, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada soğuk inek sütünün litresinin eski fiyatının 1.61 değil 1.91 olduğunu, soğutulmuş inek sütünün 1.54 değil 1.84 olduğunu, açık inek sütünün eski fiyatının 1.47 değil 1.73 TL olduğunu kaydetti ve koyun ve keçi sütü fiyatlarında da yanıltıcı ve yanlış bilgi verildiğine işaret etti.
Hayvancının ödeneceği gerçek süt fiyatlarını açıklayan Naimoğulları, soğuk inek sütünün 2.40, soğutulmuş inek sütünün 2.30 ve açık inek sütünün 2.20 krş/lt. den ödeneceğini kaydetti.
HAYVANCININ TALEPLERİ
Çarşamba günü eylemde dile getireceği taleplerini açıklayan Naimoğluları, arpaya yapılan %145 zammın geri çekilmesi ve maksimum %20 zam yapılıp krizin büyümesine engel olunması gerektiğini söyledi.
Süt fiyatlarının minimum 1 litre sütün 1.5 kg. yem alabilecek oranda dengelenmesi gerektiğini ifade eden Naimoğulları, küçükbaş hayvan üreticisine verilen hibe arpa desteğininse artırılmasının şart olduğunu belirtti.
Naimoğulları kaba otta en az 20 bin ton balyanın üreticiye desteklenerek 50 krş/kg. geçmeyecek şekilde verilmesi gerektiğini de söyledi.
“EKMEK DERDİNDEYİZ; GELECEK DERDİNDEYİZ”
“Bu bir direniştir; ya bu topraklarda var olacağız ya da tükenip, hayvanları da satıp, göç edip, tek tek yok olacağız… Biz ekmek ve gelecek derdindeyiz” ifadelerini kullanan Naimoğluları, elektriğe, akaryakıta, yeme ve hammaddeye yapılan zamların ardından sektörden ekmek yiyen 5 bin hayvancı ve 50 bin kişinin kaosa sürüklendiğini ifade etti.
Naimoğulları, Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği de kendilerine eylemde destek vereceğini ifade etti.
GÜVENLİER
Basın toplantısında bir konuşma yapan Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği başkanı Alpay Orhan Güvenlier, üreticinin bir olduğunu ve tek yürek olarak hareket edeceğini kaydetti.
Üreticinin, evine ekmek götürmek zorunda olduğunu ve sektörün yok edilmeye çalışıldığını ifade eden Güvenlier, haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.
Üreticinin son 4 günde uğradığı zararı kimin karşılayacağını soran Güvenlier, gebelik döneminde bulunan küçükbaş hayvanların sadece arpa ile beslenemeyeceklerine de dikkati çekti.
EYLEM SAAT 10.00’DA HAMİTKÖY VE GÖNYELİ ÇEMBERLERİNDE BAŞLAYACAK
TC Lefkoşa Büyükelçisi Kanbay’ın “özveri gösterilmesi gerektiği” yönündeki açıklamalarına da atıfta bulunan Başkan Naimoğulları, siyasilerin bu kadar fazla özveri gösteren bir sektöre karşı duyarsız kaldıklarını ve bunca zaman özveri göstererek, zamlara da boyun eğerek eylem düzenlemediklerini belirtti.
Naimoğulları, çarşamba günkü eylemde hem üreticinin hem halkın ve tüketicinin de sesi olarak ses getireceklerini belirtti ve eylemin saat 10.00’da Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde üreticilerin toplanarak, oradan Kıbrıs gazetesi önünde birleşip şehir içine hareket etmesiyle devam edeceğini açıkladı.
DAÜ-SEN: Üniversiteler Siyasi Hesaplarla YönetilemezSayın Şemi Bora, siyasi talepler doğrultusunda yapılmak istenen münhal ve istihdamlara ve DAÜ'nün değerli gayrimenkulleriyle ilgili olası tasarruflara engel olan bir VYK Başkanı olarak mı görülmektedir?17 Eylül 2026 Perşembe 12:26KIBRIS
DP, 9 belediyede kendi adayını çıkaracak!Demokrat Parti’nin (DP) Lefkoşa, Girne, Tatlısu, Çatalköy–Esentepe, Erenköy–Karpaz, Değirmenlik–Akıncılar, Geçitkale–Serdarlı, Mesarya ve Yeniboğaziçi belediyelerinde kendi adaylarıyla seçime gireceği bildirildi.17 Eylül 2026 Perşembe 12:23KIBRIS
DAÜ'de Kriz üzerine Kriz! Rektörlük Eşgüdüm Komitesi'ne mali raporları sunamadı!Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) yönetim ve mali yapıya ilişkin tartışmalar yeni bir boyut kazandı. DAÜ Rektörlüğü Eşgüdüm Komitesi'ne mali raporları sunamadı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılması gereken toplantı yapılamadı.17 Eylül 2026 Perşembe 12:16KIBRIS
Seçime giderken DAÜ'de Partizanlık Hortladı!DAÜ'ye VYK Başkanı ve VYK üyesi dayanmıyor... 3 ay önce atanan başkanın görevden alınması istendi. Yeni istihdamlar gündemde... VYK Başkanı görevden alınmak isteniyor. DETAY DAÜ Dosyasını açıyor...17 Eylül 2026 Perşembe 07:35KIBRIS
Onur Olguner'den okullarda yangın güvenliği çağrısı: Eksikler belirlenip giderilmeliMimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, okulların yangın güvenliği koşullarının yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, her okul için eksikliklerin tespit edilmesini ve giderilmesine yönelik somut bir uygulama takvimi hazırlanma16 Eylül 2026 Çarşamba 15:17KIBRIS
Rum tarafı, Guterres’in 7 maddelik önerisini kabul ettiğini açıkladıRum Sözcü Konstantinos Letimbiotis Rum tarafının BM Genel Sekreteri’nin 7 maddelik önerisini kabul ettiğini, Kıbrıs Türk tarafından da aynı tavrı beklediğini söyledi.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:08KIBRIS
Girişimcilik Hibe Programı sonuçları açıklandıGirişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmelerine ve sürdürülebilir işletmeler kurmalarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen program üç ana aşamadan oluştu.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:03KIBRIS
Ersan Saner davayı kazandı: Nil Pınar Gökmen’e 8 ay hapis cezasıKamuoyunda uzun süre gündem olan “skandal video” davasında karar açıklandı. Gazimağusa Kaza Mahkemesi, Nil Pınar Gökmen’i dört ayrı davadan suçlu bularak 8 ay hapis cezasına mahkûm etti.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta sosyal medyaya erişim yaşının 15’e çıkarılması planlanıyorRum Bakanlar Kurulu, çocukları sosyal medya platformlarının olası tehlikelerinden korumak amacıyla sosyal medyaya erişim yaşının 15’e yükseltilmesini öngören Eylem Planı’nı onayladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59TEKNOLOJİ
"Tunçer başına defalarca vurulması sonucu hayatını kaybetti"Rukiye Tunçer cinayeti ilgili tutuklu bulunan S.A.T’in tutukluluk süresi 8 gün uzatıldı. Polis, Tunçer’in profesyonel dikey polisaj makinesiyle başına defalarca vurulması sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiğini açıkladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:57KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.