16 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa15°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele15°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara7°C

HAYATI TASARLAMAK İSTEYENLERE YDU’DEN FIRSAT

Hayatı tasarlamak isteyenlere YDU’den fırsat

04 Eylül 2014 Perşembe 14:33

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü hayal gücünü ve bilgi birikimini geliştirerek hayatı tasarlamak isteyen öğrenci adaylarını bekliyor.

YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2006 yılında Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü bugüne kadar artan öğrenci ve mesleğinde başarılı olan mezun sayısı ile dikkat çekiyor. Sanat ve tasarım konularında uygulama derslerinin verildiği bölümde bununla birlikte iletişim biliminin sosyoloji ve siyasetle olan ilişkisini konu alan dersleriyle öğrencilerinin kuramsal bilgi seviyesi de artırılıyor. Ayrıca Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri temel sanat, temel tasarım, web tasarımı, hareketli grafik tasarım, animasyon, video kurgu-montaj, TV grafikleri, reklam tasarımı, sinematografi, fotoğraf, illüstrasyon ve masaüstü yayıncılık gibi uygulamalı sanat ve tasarım içerikli derslerde, kuramsal bilgi birikimlerini pratiğe dönüştürüyorlar.

ÖDÜLLERİ TOPLAYAN BÖLÜM!

2013 yılında dünyaca ünlü kahve markası olan Gloria Jean’s tarafından düzenlenen “Kahvenin Duvara Yansıması” konulu yarışmada Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencilerinden Fuat BOLAN ikincilik, yine bölüm öğrencilerinden Aşkın ATLI ise üçüncülük ödülü ile YDÜ Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü’nü başarıyla temsil etmişlerdir. Son olarak da 2014 yılında ise KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu afiş ve slogan yarışmasında Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü mezunu olan ve halen Medya ve İletişim Çalışmaları yüksek lisans programında öğrenimini sürdüren YDÜ İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Fuat Boğaç EVREN ikincilik ödülü alarak Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü’nü gururlandırmıştı.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR!

YDÜ Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü’ne katılacak birinci sınıf  öğrencilerine yönelik, yetenek ve seviye belirleme sınavı-mülakatı yapılmaktadır.  Bu yıl 2014-2015 Eğitim Yılının yeni kayıt yaptıran veya yaptıracak olan Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri için sınav-mülakat tarihi açıklandı. 29 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 10:00’da YDÜ İletişim Fakültesi Grafik Atölyesi’nde yapılacak sınavın, öğrencilerin görme-algılama-yorumlama konusundaki becerilerini değerlendirmek ve öğrenim süreleri boyunca eksik yanlarını geliştirmek amacını taşıdığı bildirildi. Son zamanlarda iletişimin en popüler mesleklerinden biri olan görsel iletişim tasarımı konusunda eğitim görmek isteyen öğrenciler için kayıtların devam ettiği vurgulandı.

 

GÖRSEL İLETİŞİM VE TASARIM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMALARI SERGİDE!

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü’nün geleneksel hale gelen “Öğrenci Projeleri Sergisi” ile öğrencilerin dönem boyunca uygulamalı derslerde yaptıkları sanat ve tasarım çalışmaları sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Her dönem, özel davetlilerle birlikte yapılan açılış töreni ve kokteyli, öğrencilerin dönem sonunda elde ettikleri deneyim ve bilgi birikimini paylaşma olanağı bulmaları açısından büyük bir motivasyon ve gurur kaynağı olmuştur. 2013-2014 eğitim döneminde açılan sergilerde öğrencilerin temel tasarım, illüstrasyon, grafik animasyon, web tasarımı, grafik tasarım ve foto-grafik derslerinde dönem boyunca yaptıkları sanat ve tasarım çalışmaları İletişim Fakültesi sergi salonunda sergilendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA