23 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa29°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele29°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

HAVADA PANİK

Havada panik

15 Eylül 2014 Pazartesi 15:43

Hanife Lefkaralı

51785_38564_14092014104305_1 - KopyaTHY uçağı bir kez daha arızalanarak Antalya’ya zorunlu iniş yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ülkemize gelmek üzere saat 20.10 dolaylarında kalkan THY'ye ait 970 sefer sayılı yolcu uçağı, çıkan arıza sonrasında Antalya Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Uçağın Antalya Havalimanı’na zorunlu iniş yapacağını bildirilmesi üzerine uçakta bulunan 135 yolcu büyük panik yaşadı. Saat 21.49 dolaylarında uçak kabin arızasından dolayı zorunlu iniş yapan uçaktan Antalya havalimanına valizleri ile birlikte indirildikte sonra THY’nin Kıbrıs yolcuları için yeni bir uçak tahsis etmesini bekledi. Yolcular yaklaşık 4 saatlik gecikme Ercan'a gelebildi. Uçağın kalkışından kısa bir süre sonra kabin basıncında arızası meydana geldiği ve kaptan pilotu, Antalya Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek arızanın bilgisini verdiği öğrenildi.

Uçakta yolcu olarak bulunan ülkemizin dünyaca ünlü sanatçılarından Okan Ersan panik dakikalarını şöyle aktardı:

“SAV-ECN seferini yapan THY ye ait TK0970 sefer sayılı uçakta havada tehlike atlattık. Kabin basıncının düşmesi ile ani oksijen kapakları açılan uçak ciddi bir düşme tehlikesi yaşadı. Olay uzun bir süre irtifa kaybı ile devam etti ve 30 dakika oksijen maskeleri ile Antalya ya inebildik.Kriz geçiren yolcular,endişeli anı yaşayan herkes ve ben sağ salim indiğimize inanamıyoruz. Olay anında Pilotlardan hiçbir ciddi açıklama yapılmaması pilot kabininde çok ciddi bir stres yaşandığının kanıtı…”. Uzun süre Antalya’da bekletilen yolculara hiçbir THY yetkilisinin uzun süre açıklama yapmaması ve temas kurması yolcuları daha da gererken Yaşanan şok sonrası yolcuların sakinleştirilmesi ve açıklama yapılması gerektiği, THY’nin bu konuda da sınıfta kaldığı ifade edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA