25 Nisan 2024
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa32°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele32°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara24°C

HAVADA PANİK!

Havada panik!

10 Haziran 2014 Salı 13:02

  • Atlas Jet Havayolları’nın İzmir- Ercan seferini yapacak uçağı arıza nedeniyle kalkış yapamazken; yine Atlas Jet’in Ercan-İzmir seferini yapan uçağı kalkıştan sonra teknik arıza yaşadığı iddia edildi.

Atlas Jet Havayolları’nın İzmir- Ercan seferini yapacak saat 17.00 uçağı, meydana gelen arıza nedeniyle kalkış yapmadı. Uçağın arızalanması nedeniyle İzmir’de bekletilen yolcular, başka bir uçakla Ercan’a gönderildi.

Öte yandan, Atlas Jet Havayolları’nın Ercan-İzmir seferini yapan saat 15.00 uçağı kalkıştan sonra teknik arıza yaşadı. Meydana gelen bir teknik arıza nedeniyle, uçağın tek motorla iniş yapmak zorunda kaldığı ileri sürüldü.

Uçaktaki yolcuların panik yaşadığı ve uçağın İzmir’e inmesinin ardından, yolculara pilot tarafından “tek motorla geldik” şeklinde açıklama yaptığı bildirildi. Söz konusu uçaktaki yolcuların yakınlarından edinilen bilgiye göre, Ercan’dan kalkış yaptıktan 10 dakika sonra pilotun yolculara, uçakta ufak bir arıza olduğunu ve geri dönüp Ercan’a geri inileceğini söyledi. Kısa süre sonra ise, yolculara arızanın giderildiği duyurularak, uçak İzmir’e tek motorla iniş yaptı.

“17 uçağı arızalandı”

Açıklamalarına başvurulan Atlas Jet Havayolları Sorumlusu İzmir- Ercan seferini yapacak saat 17.00 uçağının arıza nedeniyle kalkış yapmadığını ve yolcuların bir başka uçakla Ercan’a gönderildiğini söyledi. Atlas Jet Sorumlusu, Ercan-İzmir seferini yapan saat 15.00 uçağında havada meydana gelen arızayı ise yalanladı.

 

“Pilot; ‘Tek motorla geldik’ dedi”

Gazetemize ulaşan ve bir yakınının Atlas Jet Havayolları’nın Ercan-İzmir seferini yapan uçakta olduğunu belirten Süleyman Aytaç isimli vatandaş ise, şu bilgileri verdi.

“Saat 15,00 de Ercan-İzmir seferini yapan Atlas Jet’e ait uçak tek motorla İzmir’e inmiş, diğer motorda arıza olduğu için yolcularda büyük panik varmış ve yolcular daha uçakta bekletiliyormuş. Kız arkadaşım o uçaktaydı. Bu arada uçağı İzmir’e indirdikten sonra pilot ‘tek motorla geldik’ diye yolculara açıklama yapmış. Simdi aradı arkadaşım İzmir’den. Uçağın Ercan’dan havalanışından 10 dakika sonra pilot uçakta ufak bir arıza olduğunu ve Ercan’a geri ineceğini söylemiş. 3-5 dakika sonra da arızanın giderildiğini söyleyerek tek motorla İzmir’e iniş yapıldığını açıklamış”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA