20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

HAVA-SEN’DE KRİTİK TOPLANTI!

Hava-Sen’de Kritik toplantı!

14 Temmuz 2014 Pazartesi 12:15

CAS çalışanlarının, işten durdurulmalarını protesto etmek amacıyla Ercan’da gerçekleştirdikleri eylemde, Başbakan Yorgancıoğlu’nun açıklamalarından tatmin olmayan HAVA-SEN, bugün saat 14.00’te önemli kararlar almak üzere toplantı yapıyor.

Gazetemize konuşan Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, toplantıda alınacak kararlardan kendilerinin sorumlu olmayacağı uyarısında bulundu ve bunu her fırsatta tekrarladıklarını da anımsattı.

Rana SARRO

Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (HAVA-SEN), 169 CAS çalışanının işten durdurulmasını protesto için Cuma akşamı Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirdikleri oturma eyleminin ardından; bugün saat 14.00’te Sendika’da önemli kararlar almak üzere toplantı yapıyor.

Ercan Havalimanı’nda yer hizmetleri veren Cyprus Airport Services (CAS) çalışanlarının, işten durdurulmalarını protesto etmek amacıyla Ercan Havalimanı çemberinde eylem gerçekleştiren CAS çalışanları, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun Türkiye dönüşünde yaptığı açıklamalarından ikna olmadı. Hava-Sen, bunun üzerine toplantı kararı aldı.

Atakan:  Açıklamalarını yetersiz bulduk

Gazetemize konuşan Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, toplantıda alınacak kararlardan kendilerinin sorumlu olmayacağını belirterek, bunu her fırsatta tekrarladıklarını da anımsattı. Durumu CAS çalışanlarının leyhine neticelendireceği sözünü veren Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, Ercan’da yaptığı açıklamaları yetersiz bulduğunu belirten Buran Atakan, şöyle konuştu:

“Toplantıda alınacak kararlardan sorumlu değiliz”

“Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun geçen akşam yapmış olduğu açıklamayı yetersiz olarak değerlendirdik. Çalışanlara sahip çıkan bir açıklama beklerdik. 2 Temmuz’da bizi görüşmeye çağırdığında tebligatlardan haberim yok, ‘çalışanın leyhine neticelendireceğim’ demişti. Ercan’da daha net bir açıklama bekliyorduk. Buna rağmen orada bir taşkınlık yapılmasına izin vermedim. Yarın yapacağımız toplantının ardından olacak olanlardan biz sorumlu olmayacağız” dedi.

Bilindiği gibi,CAS çalışanlarının Ercan Havalimanı çemberindeki eylem yerine giden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, burada Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ile görüşmüş; hükümetin sorunu çözmek adına girişimler yürüttüğünü ifade etmişti. Başbakan Yorgancıoğlu, firmalarla görüşüldüğünü ve sürecin biraz zamana ihtiyacı bulunduğunu söylemişti. Hükümetin sorunu çözme adına sonuna kadar çaba sarf edeceğini ve CAS çalışanlarının endişe etmemelerini isteyen Başbakan Yorgancıoğlu, çalışanların çalışmaya devam etmelerinin koşullarını yaratmayı amaçladıklarını kaydetmişti.  Başbakan Yorgancıoğlu, sadece süreci teşvik ettiklerini ve Temmuz ayı çıkmadan bir karar üretme aşamasına gelineceğini vurgulamıştı.

DİPNOT: Ercan Havalimanı merkezli HAVAŞ ve Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ortaklığındaki CAS (Cyprus Airport Services) bütün faaliyetlerini sonlandırma kararı almıştı. CAS çalışanlarına yapılan yazılı açıklamada; THY'nin CAS tarafından hizmet alımının durdurulmasının ardından sıkıntı yaşanmaya başladığını ve halen hizmet almakta olan tek havayolu şirketi Pegasus Havayolları'nın da 26 Temmuz 2014 tarihinden itibaren hizmet almayı sonlandıracağını bildirmesinin ardından, herhangi bir gelirinin kalmayacağını, mevcut personelin de giderlerinin karşılanmasının mümkün olmayacağını gerçekçe göstererek 169 personelinin işlerine 31 Temmuz 2014 tarihinde son vereceğini bildirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA