20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

HAVA-SEN BAŞKANI BURAN ATAKAN, CAS ÇALIŞANLARI KONUSUNDA HÜKÜMETE RESTİ ÇEKTİ: ERCAN PİSTİ’NE ÇADIR KURARIZ!

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, CAS çalışanları konusunda hükümete resti çekti:    Ercan Pisti’ne çadır kurarız!

19 Ağustos 2014 Salı 14:18

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, dün Başbakan yardımcısı Serdar Denktaş’la görüştüklerini belirterek, yarınki Bakanlar Kurulu’nun üreteceği karar doğrultusunda da CAS mağdurları için daha net bir çözüm beklediklerini belirtti.

 Gazetemize açıklamalarda bulunan Buran Atakan, Serdar Denktaş’la yaptıkları görüşmeden memnun olduklarını belirtirken, hükümete uyarıda bulundu ve “Ercan Pisti’ne gerekirse çadır kurarız” dedi.

 Konuyla ilgili açıklamalarına başvurduğumuz Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise, yarınki Bakanlar Kurulu’nun ardından olumlu bir sonucun hedeflendiğini belirtti.

Rana SARRO

buran atakan 11 deco.....

Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (HAVA-SEN), 169 CAS çalışanının işten durdurulması konusunda, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’tan memnuniyet belirtirken, hükümete uyarıda bulundu. Gazetemize konuşan Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, “Ercan Pistine gerekirse çadır kuracağız” dedi.

“SERDAR DENKTAŞ’IN BAŞINA BIRAKTILAR”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile dün bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Buran Atakan, “Bugün Arslan Bıçaklı, ben ve 3 CAS çalışanı olarak Serdar Denktaş’la görüştük. Bu olayı Serdar Denktaş’ın başına bıraktılar. O da uğraş veriyor, çalışmanın devam ettiğini bize aktardı, samimi olduğunu düşünüyoruz. Çalışanlarımızın devlet güvencesinde olduğunu tekrardan bizlere yineledi. Hükümetin ortak bir problemidir yalnız Serdar Denktaş tarafından çözümlenmesi beklenmemelidir” dedi.

 BAKANLAR KURULU’NDA KARAR ÜRETİLECEK

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, Çarşamba günü Bakanlar Kurulu’nda bu olayla ilgili bir karar üretileceğini, üretilen kararın Perşembe günü şekillendirilip, karar doğrultusunda daha net bir çözüm bulunacağı bilgisinin kendilerine aktarıldığını kaydetti.

“İŞSİZLİK PARASI DA ALAMIYORLAR”

Atakan, “Bakanlar Kurulu toplantısı biter bitmez görüşmeler yapılmaya başlanacaktır. Bizlere tabii ki yapılan bildirimler 12 Ağustos tarihi itibariyle son buldu. CAS mağdurlarının şuanda işsizlik parası alabilmeleri için ilişik kesmeleri gerekiyor. Bu çıkacak karardan sonra da gerekiyorsa bu bildirimler yapılacaktır” diye konuştu.

CAS mağdurlarının, huzursuzluğunun her geçen gün arttığını belirten Atakan, “konu işsizlik, sokakta kalma ve evine ekmek götürememedir. Arkadaşlarımızı ne kadar daha yatıştarabileceğimizi bilmiyoruz. Bu şirketi yaşatmak ve ekmek kavgamızı vermek için gerekirse Ercan’ın Pistine çadır kuracağız” dedi.

 SERDAR DENKTAŞ: OLUMLU SONUÇ HEDEFLENİYOR

Konuyla ilgili açıklamalarına başvurduğumuz Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise, CAS çalışanları konusunda Bakanlar Kurulu’nun ardından olumlu bir sonuca varılmasının hedeflendiğini belirterek, “Bu işlemleri yürüten benim. Ancak Bakanlar Kurulu’nun desteği ile yürütüyorum. ‘Başıma bırakıldı’ diye bir şey yoktur. Sorumluluğu bana aittir” dedi. Serdar Denktaş, Bakanlar Kurulu’ndan nasıl bir sonuç çıkabileceği yönündeki soru üzerine ise, bu konuda bir şey konuşamayacağını belirtti.Ercan pist

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA