29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

HAVA KORSANININ İADESİ BELİRSİZ!

Mısır makamlarının, Salı günü Mısır’da iç hat seferi yaptığı sırada kaçıran ve Larnaka’ya inmeye zorlayan hava korsanı Saif El Din Mustafa-Eman’ın, Mısır’a iade edilmesini talep ettiği, ancak bu talebin daha sonra yalanlandığı bildirildi.

Hava korsanının iadesi belirsiz!

31 Mart 2016 Perşembe 12:27

 Mısır makamlarının, Salı günü Mısır’da iç hat seferi yaptığı sırada kaçıran ve Larnaka’ya inmeye zorlayan hava korsanı Saif El Din Mustafa-Eman’ın, Mısır’a iade edilmesini talep ettiği, ancak bu talebin daha sonra yalanlandığı bildirildi.

Simerini gazetesi, Mısır Devlet Televizyonu’na dayandırdığı haberinde, Mısır Başsavcısı Nabil Ahmed Sadek’in, Mısır ile Güney Kıbrıs arasında 1996 yılında imzalanan anlaşma gereği, hava korsanının Mısır’a iade edilmesi gerektiğini açıkladığını yazdı.

Gazete, Mısır’ın vatana ihanetle ilgili meselelerde çok katı olduğunu ve Saif El Din Mustafa-Eman’ın, böyle bir suçtan hüküm giymesi durumunda, idam edilebileceğini kaydetti.

Habere göre, Guardian gazetesinin web sayfasında dün akşam yer alan bir başka haberde ise, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, Güney Kıbrıs’a böyle bir talep gelmediğini söylediği belirtildi.

Konuyla ilgili polis soruşturmasının sürdüğü bir dönemde, doğal olarak böyle bir talep gelemeyeceğini açıklayan Hristodulidis, hava korsanıyla ilgili bazı bilgiler de verdi.

Habere göre Hristodulidis, hava korsanının Güney Kıbrıs’tan, karısını taciz ettiği gerekçesiyle 3 kez sınır dışı edildiğini ve her seferinde, sahte pasaportlarla döndüğünü söyledi.

Öte yandan Rum Polisi Basın Sözcüsü Andreas Angelidis de, konuya ilişkin tüm sorulara, henüz konuşmak için çok erken olduğu ve soruşturmanın seyrine göre alınacak kararlar doğrultusunda bilgilendirme yapılacağı yanıtını verdi.

İLK ETAPTA 8 GÜN TUTUKLU KALACAK

Gazete devamla, hava korsanının dün, Larnaka Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldığını ve aleyhinde, 8 günlük tutukluluk emri verildiğini yazdı.

Habere göre hava korsanı, uçak havalandıktan bir süre sonra uçağın arka bölümüne geçerek, kabin ekibine vücuduna giydiği beyaz bir kuşak/kemer ve bunun etrafında kablolarla birbirine bağlı silindir şeklinde çubukları göstererek, uçaktaki herkesin pasaportlarını almak istedi. Akabinde, kabin ekibine iki not vererek, bu notları pilota ulaştırmalarını ve uçağın ya Türkiye’ye, ya Yunanistan’a, ya da Kıbrıs’a, tercihen de Kıbrıs’a indirilmesini istedi.

Hava korsanı notta ayrıca, şayet uçağı Mısır’a indirdiğini anlarsa, uçağı havaya uçuracağını da vurguladı.

Haberde, hava korsanının üzerinde bulunan nesnelerin şişe ve içerisinde de bilinmeyen bir sıvıdan ibaret olduğu, söz konusu sıvının da bilimsel incelemeye gönderileceği belirtildi.

“NE YAPABİLİRDİM?”

Gazete, hava korsanının mahkemedeki savunmasında, “ailesini 24 yıldır göremeyen ve karısıyla çocuklarını görmek isteyen, ancak Mısır makamlarının buna izin vermediği birisi ne yapabilirdi” dediğini yazdı.
Haberde, hava korsanının gönüllü ifade verdiği ve suçunu kabul ettiği, bununla birlikte başka iddialar da ortaya attığı ve bunların araştırılacağı belirtildi. İddiaların ne olduğuna dair detay verilmedi.

Olayla ilgili şu ana kadar 23 kişiden ifade alındığı ve uçakta bulunan diğer 40 kişiden daha ifade alınacağı belirtiliyor.

MISIR SEYAHAT ACENTESİ DALGA GEÇTİ: “MISIR HAVAYOLLARI İLE SEYAHAT EDİN, BELKİ KIBRIS’A GİDERSİNİZ”

Gazete, bir başka haberinde ise, Mısır’da faaliyet gösteren bir seyahat acentesinin, sosyal paylaşım ağındaki sayfasında uçak kaçırma olayıyla dalga geçtiğini ve bu durumun tepkilere neden olduğunu yazdı.

Habere göre şirket, “Bizden, örneğin Hurghada şehrine gitmek için rezervasyon yapın, belki bir hava korsanı sizi Kıbrıs’a götürür. Veya şansınızı deneyin, bu sefere de İtalya veya Fransa’ya gidin” ifadelerini kullandı.
Haberde, bu “şakanın” sosyal medya ortamında büyük tepkilere yol açtığı ve ilgili yayına çok sayıda olumsuz yorum yapıldığı belirtildi.

HAVA KORSANININ ESKİ KARISI MARİNA: “HAYATIMDAN ENDİŞE EDİYORUM”

Bu arada, uğruna uçak kaçırılan kadın, hava korsanının eski karısı Marina Parashu, Politis gazetesine konuştu. Parashu, hayatından endişe ettiğini ifade ederken, eski kocasının “tehlikeli insanlarla bağlantısı bulunduğunu” ve her şeyi yapabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Habere göre Parashu, eski kocasının polise teslim olması için yapılan ikna çalışmalarına katıldığıyla ilgili iddiaları da reddederek, onunla ne konuştuğunu, ne de konuşmak istediğini kaydetti.

Parashu, eski kocasından 4 çocuğu bulunduğunu ve bunlardan birinin trafik kazasında hayatını kaybettiğini; kocasının cenaze törenine bile katılmadığını belirtti.

Habere göre Parashu, çocuklarını babasız büyüttüğünü, daha sonradan Hristiyan olan bir Suriyeliyle evlendiğini ve ondan da bir çocuğu bulunduğunu anlatırken, bundan böyle hayatına saygı duyulmasını ve herkesin kendisini rahat bırakmasını istediğini söyledi.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA