HASPOLAT’DA ÖLÜM TUZAĞI
Haspolat Çemberi yakınlarında bulunan benzin istasyonun karşısına yaya geçidi yapılmasını eleştiren Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, yapılan uygulamayı bir “ölüm tuzağı” olarak değerlendirdi.

26 Mart 2016 Cumartesi 09:00
AVCI, “BÖLGEDE MEYDANA GELEN KAZALARA RAĞMEN HALEN ÜST GEÇİT YAPILMADI”
Uluslararası Kıbrıs Üniversite’nin olduğu bölgede de birçok trafik kazası meydana gelmesine ve birçok yayaya araba çarpmasına rağmen halen daha bu bölgeye üst geçit yapılmadığını dile getiren Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, çift şerit anayola yaya geçidi yapmanın hiçbir mantıklı bir açıklamasının olmadığını belirtti.
ERDURAN, “YAYALAR İÇİN BİR TEDBİR ALMAK ZORUNDAYDIK”
Konu ile ilgili olarak Detay Gazetesine açıklama yapan ve eleştirilere yanıt veren Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, yaya geçidi olmamasına rağmen yayaların refüjlerin üzerinden yola atlayarak yolu karşıdan karşıya geçmeye çalıştığının tespit edildiğini ifade etti. Bölgeye mutlaka üst geçit ve servis yolları yapılması gerektiğini vurgulayan Erduran, üst geçit yapılana kadar yaya geçidinin geçici bir tedbir olduğunu ifade etti.
AHMET VAMIK
Haspolat Çemberi yakınlarında bulunan benzin istasyonun karşısına yaya geçidi yapılmasını eleştiren Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, yapılan uygulamayı bir “ölüm tuzağı” olarak değerlendirdi. Çift şerit anayola hiçbir şekilde yaya geçidi yapılmasının bir mantığı olmadığını savunan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, anayollara üst geçit ya da altgeçit uygulaması yapılması gerektiğini vurguladı. Geçmişte de Gönyeli bölgesinde benzer bir uygulama yapıldığını söyleyen Avcı, geçtiğimiz yıllarda Gönyeli Güzelyurt Anayolunda açılan yaya geçidinden geçmeye çalışan küçük bir çocuğa araba çarptığını hatırlattı. Konu ile ilgili olarak Detay Gazetesine açıklama yapan Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ise eleştirilere yanıt verdi.
AVCI, “BÖLGEDE BAŞKA KAZALARINDA OLMASI KAÇINILMAZDIR”
Uluslararası Kıbrıs Üniversite’nin olduğu bölgede de birçok trafik kazası meydana gelmesine ve birçok yayaya araba çarpmasına rağmen halen daha bu bölgeye üst geçit yapılmadığını dile getiren Avcı, çift şerit anayola yaya geçidi yapmanın hiçbir mantıklı bir açıklamasının olmadığını belirtti. O bölgede yıllardır üniversite olduğunu şimdide bölgeye ilahiyat koleji ve cami yapıldığını dile getiren Avcı, “bölgedeki nüfus giderek artmasına rağmen uygun bir noktaya üst geçit ya da alt geçit yapmak yerine yaya geçidi açılıyorsa azami süratin 100 km olduğu bu bölgede daha da fazla ölüm olması kaçınılmazdır” diyerek söz konusu hatadan geri dönülmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
ERDURAN, “YAYA GEÇİDİ YAPMASAKTA REFÜJ ÜZERİNDEN YOLA ATLIYORLARDI”
Konu ile ilgili olarak Detay Gazetesine açıklama yapan ve eleştirilere yanıt veren Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, yaya geçidi olmamasına rağmen yayaların refüjlerin üzerinden yola atlayarak yolu karşıdan karşıya geçmeye çalıştığının tespit edildiğini ifade ederek bunun daha tehlikeli olduğunu ve daha kötü bir sonuca sebep olmamak için önlem amacıyla Haspolat Çemberi yakınlarına yaya geçidi açıldığını belirtti.
“YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN YAYA GEÇİDİ YAPMAK ZORUNDAYDIK”
Erduran, “bizim amacımız yayaları korumaktır. Biz o bölgeye yaya geçidi yapmasak ta zaten vatandaşlar geçiş yapmaya çalışıyordu. Bölgede okullar var öğrenciler var daha az bir riskle anayoldan geçiş yapmaları için bu bölgeye bir yaya geçidi çalışması yaptık ve aydınlatmalı yaya geçidi tabelaları ile de bu yaya geçitlerini destekledik” dedi.
“ÜST GEÇİT YAPMAK BİLE BAZEN ÇARE OLMUYOR”
Girne Çevreyolu, Hamitköy kavşağı ve Gönyeli – Güzelyurt Anayolu’nun da duble yol (çift şerit anayol) olmasına rağmen bu bölgelere de yaya geçidi uygulaması yapıldığını söyleyen Erduran, “Gönyeli’de ve Fuar Alanı kavşağında üst geçitler bulunmasına rağmen yayalar üst geçitleri kullanmak yerine yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlar, üst geçit yapmak bile bazen çare olmuyor” diyerek vatandaşların duyarsızlığından yakındı.
“YAYA GEÇİDİ GEÇİCİ BİR TEDBİRDİR”
Araç sürücülerinin yayalara karşı yeterli saygıyı göstermediğini belirten Hasan Nihat Erduran, yayaların korunması gerektiğini söyledi. Bölgeye mutlaka üst geçit ve servis yolları yapılması gerektiğini de vurgulayan Erduran, üst geçit yapılana kadar yaya geçidinin geçici bir tedbir olduğunu ifade etti.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.