25 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara22°C

HASAN ÇAKMAK’IN SESLİ KİTABI DOĞA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNE TANITILDI.

Hasan Çakmak’ın sesli kitabı Doğa İlkokulu öğrencilerine tanıtıldı.

29 Mart 2014 Cumartesi 11:56

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak ülkemizde bir ilk olan sesli kitabı okullarda tanıtmaya devam ediyor.

Çakmak’ın “Benim Gözümden” isimli sesli kitap çalışması Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu’nda öğretmen ve öğrencilere tanıtıldı.

Görme engellilerin kitap okumasına olanak sağlamak adına hazırlanmış olan sesli kitap konusunda öğrenciler ve öğretmenler bilgilendirilerek engel grupları konusunda farkındalık yaratılma yolları arandı.

Gerek sesli kitap, gerekse engelliler konusunda ayrıntılı bilgilerin verildiği organizasyona “Benim Gözümden” isimli kitabın yazarı Hasan Çakmak, görme engelliler eğitim Uzmanı Bahar Üzümcü ve sesli kitap projesinde seslendirme yapan Mustafa Öncü katıldı.

Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu öğretmeni Bahar Avşar’ın yaptığı organizasyonda konuşan Hasan Çakmak, görme engellilerin bizimle aynı ortamda yaşadıklarını ve onları görmezden gelmememiz gerektiğini anlattı.

Engel grupları ile ilgili en önemli sorunun bilgi eksikliği olduğunun üzerinde durak Çakmak, konu hakkında farkındalık yaratmak adına okulları dolaştığını ifade etti.

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak’tan söz alan Bahar Üzümcü bir görme engelliye nasıl davranılması gerektiği ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Ardından Mustafa Öncü söz alarak sesli kitabın hazırlık aşaması ve seslendirilmesi ile ilgili duygu ve düşüncelerini Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu’nda öğretmen ve öğrencileri ile paylaştı.

Organizasyonun ardından öğrenciler katılımcılara teşekkür ederek birer çiçek takdim etti.

Almanca’ya çevriliyor

KKTC Bavyera Fahri Kültür Ataşesi ve Kuzey Kıbrıs’ın Dostları Derneği Başkanı Doç. Turgay Hilmi, “Benim Gözümden” kitabı ile Kıbrıs’ta önemli bir işe imza atıldığını ifade ederek bu çalışmayı Almanya’ya taşıyacaklarını ifade etti.

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak’ın kitabının Almanca’ya tercümesi ve baskısı için Kuzey Kıbrıs’ın Dostları Derneği olarak girişimlerde bulunulduğunu ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA