19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

HASAN ÇAKMAK İNGİLTERE’DE KİTAPLARINI İMZALADI

Hasan Çakmak İngiltere’de kitaplarını imzaladı

13 Mayıs 2014 Salı 16:12

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak, Kıbrıs ve Türkiye’nin ardından İngiltere’nin başkenti Londra’da kitaplarını imzaladı. The Garden House Book Store’un davetlisi olarak İngiltere’ye giden Hasan Çakmak, son çıkarmış olduğu “Benim Gözümden” isimli sesli kitabını İngiltere’deki kitapseverler için imzaladı.

İlginin oldukça yüksek olduğu imza günü öncesinde düzenlenen basın toplantısında basın mensupları ve kitapseverler sesli kitabın ortaya çıkış serüveni ve hazırlık aşaması ile ilgili bilgilendirildi.

The Garden House Book Store tarafından düzenlenen basın toplantısına kitabın yazarı Hasan Çakmak yanında sesli kitapta seslendirme yapan program yapımcısı Mustafa Öncü de hazır bulundu.

Öncü, basın toplantısında söz alarak böylesi bir projede yer aldığı için duyduğu mutluluğu dile getirerek Hasan Çakmak’a basın huzurunda teşekkür etti. Sonrasında söz alan kitabın yazarı Hasan Çakmak, sesli kitabın bir ekip işi olduğunu söyleyerek, “emeği geçen herkesin yüreğine sağlık” dedi.

Çakmak insanların kültürleriyle var olduklarını ifade ederek, bizlerde kültürümüzün yok olmaması için canla başla çalışıyoruz, üretiyoruz, ifadelerini kullandı. Benim Gözümden isimli çalışmanın kendisinin 12. kitabı olduğunu ifade eden Çakmak, sesli kitabın bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ve bu bağlamda bir üretim ortaya koymanın huzur verici olduğunu söyledi. Basın toplantısının ardında kitapseverler Gazeteci-yazar Hasan Çakmak’a kitaplarını imzalatma fırsatı buldular.

Basın kuruluşları ziyaret edildi

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak’ın İngiltere ziyareti sırasında birçok basın yayın kuruluşunu da ziyaret ederek fikir alış verişinde bulunuldu ve çeşitli söyleşiler yapıldı. İçlerinde “BBC” de olduğu birçok haber ajansı, televizyon ve radyo kanalı ziyaret edilerek programlara konuk olundu. Hasan Çakmak ülkemizde yürüttüğü kültür sanat çalışmaları hakkında bilgiler verdiği programlar birçok dilde yayınlandı.

Çakmak katıldığı televizyon ve radyo programlarında yazmış olduğu kitaplar yanında, Kıbrıs hakkında sorulara da cevaplar verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA