29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

HARMANCI TURİZMCİLERLE GÖRÜŞTÜ

Harmancı Turizmcilerle Görüştü

24 Haziran 2013 Pazartesi 20:31

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, KITSAB yetkililerini kabul etti.

KITSAB Başkanı Orhan Tolun, kısa dönem için belirlenmiş olsa da hükümet yetkililerini ziyaret ederek sorunlarını aktarmak ve çözüm aramak için ziyaret ettiklerini belirterek, Harmancı’ya yeni görevinde başarılar diledi.

Hükümetin aldığı kararları desteklediklerini kaydeden Tolun, Harmancı’nın bakanlıkta bürokratları değiştirmemesinin de önceden hayata geçirilen projelerin devamlılığı açısından önemli olduğunu söyledi.

manset-20130624165247.jpg

Tolun, sürekli bakan ve bürokratların değişmesi nedeniyle sürdürülebilir bir turizm politikasına ulaşılamadığını ifade ederek, KKTC’de turizmin bir devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.

KTHY’nin kapanması ve Ercan’ın özelleştirilmesi gibi turizmi kötü etkileyen olayların yaşanmamasını temenni eden Tolun, kendilerinin özelleştirmeye karşı olmadığını ancak Ercan’ın şuan özelleştirilmek yerine tekelleştiğini kaydetti.

Ercan’da yaşanan sorunlara örnekler veren Tolun, KTHY’nin uçuşlarının sonlanmasıyla İngiltere pazarının da çökme noktasına geldiğini belirtti.

Tolun, İngiltere’de de KKTC’de de küçük işletmelerin çöküşüne engel olunacak adımlar atılması gerektiğini kaydederek, turizm alanında istihdam için geçmişte atılan adımlar olduğunu ve bunların devam etmesi gerektiğini de söyledi.

Hükümetin çevre konusunda olumlu kararlar aldığını da belirten Tolun, 2014-2016 dönemi için de alınacak kararlar olduğunu anımsattı.

manset-20130624165341.jpg

HARMANCI

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı ise, hükümetin yeni dönem başlayana kadar makamların önünü açmak ve tıkanıklıklara sebep olmamak için çalıştıklarını belirterek, önceden atılan adımların da aksamadan devam etmesini arzuladıklarını söyledi.

Harmancı, 2013 yılı turizm programının tamamlanmış olduğunu belirterek, katkı koyan ve kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Çalışmaları aksatmadan sürdürebilmek için aralıksız çalıştıklarını ve sektör temsilcileriyle temas halinde adımlar attıklarını ifade ederek, yarın da otelciler birliğiyle görüşeceklerini söyledi.

Yapabilecekleri maksimum hizmeti vermek için uğraştıklarına işaret eden Harmancı, sadece sembolik olarak değil işleri aksatmamak için göreve geldiklerini belirtti.

İngiltere pazarının geçen yıla göre hareketlendiğini belirten Harmancı, bu tür konuların geniş kapsamlı ve uzun vadeli programlarla proje haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Harmancı, çevre konusunda da ellerinden geleni yaptıklarını ve elbirliğiyle yapılan çalışmalarla adım atıklarını ifade ederek bakanlık olarak turizm sektörü konusunda gerekli adımlar için de çalışmaları tamamlayıp ilgili makamlara teslim ettiklerini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA