HARMANCI TMK ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU
LTB Başkanı Mehmet Harmancı okullara yönelik katılımcı demokrasi ziyaretleri başlattı

09 Ekim 2016 Pazar 11:55
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sivil toplum örgütleri, muhtarlıklar ve bölge ziyaretlerin ardından şimdi de okullara yönelik olarak ziyaret turu başlattı.
Başkan Harmancı’nın okullara yönelik başlattığı ziyaret programının ilk durağı kendisinin de 1994 yılında mezun olduğu Türk Maarif Koleji (TMK) oldu. Başkan Harmancı ziyaretinde okul öğretmenleri ve öğrencileri ile sohbet etti, belediye konularındaki düşüncelerini aldı. Başkan Harmancı’nın gerek öğretmenler ile gerekse de öğrencilerle buluşması oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.
Ziyaretin sonunda Okul Müdürü Başkan Harmancı’ya TMK flamasını takdim etti.
Harmancı: “Öğretmenlerimiz toplumun aydın kesimini oluşturuyor”
Başkan Harmancı ziyareti çerçevesinde ilk olarak okul öğretmenleri ile bir araya geldi. Başkan Harmancı konuşmasında, sivil toplum örgütleri, bölgeler ve muhtarlık ziyaretlerinin ardından Lefkoşa genelindeki okullara yönelik olarak da bir ziyaret başlattıklarını söyledi. Siyasetin seçim günü geldiğinde bir tek toplumun fikrini sorduklarını bunun adına da demokrasi denilemeyeceğini söyleyen Başkan Harmancı katılımcı demokrasi anlayışının kökleşmesi için hepimizin ortak sorumlulukları olduğunu ifade etti.
TMK mezunu olduğunu bu yüzden ilk ziyaretini TMK’ne gerçekleştirdiğini kaydeden Harmancı, mezun olduğu okulda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’nin yenilenmesi ile birlikte okul önündeki trafiğe yönelik de daha rahat adımlar atılabileceğini belirten Başkan Harmancı, bu yıl içerisinde Şht. Ecvet Yusuf ile Kemal Aksay Caddeleri için ihaleye çıkılacağını söyledi.
Sivil Savunma ile okullar yolu bağlantısı için farklı bir çözüm önerisi üzerine çalışma yaptıklarını kaydeden Harmancı, söz konusu bölgeye trafik ışığı yerleştirilmesi veya bazı kavşaklardan tek yöne çıkış zorunluluğu da dâhil olmak üzere kapsamlı bir strateji üzerinde durduklarını belirtti.
“% 100 biyolojik yöntemi kullanan tek belediyeyiz”
2 yıllık süreçte halkın şikayetlerine verilen reaksiyonların önemli ölçüde geliştiğini kaydeden Başkan Harmancı, sivri sinek ve haşere ile ilgili biyolojik mücadelede ise kayda değer bir başarı elde edildiğine vurgu yaptı. Haşere mücadelesinde % 100 biyolojik yöntemi kullanan tek belediyenin LTB olduğunun da altını çizen Harmancı, Haşere konusunda bu yıl şikayet oranının geçmiş yıllara oranla %50 daha az olduğunu belirtti.
Harmancı, LTB’nin toplumun da desteği ile önemli projelere imza attığını belirterek, paylaşım mutfağı, kadın sığınma evi ve engelsiz ulaşım servisi uygulamalarının büyük bir başarı ile devam ettiğinin altını çizdi.
“Yeni nesil bizim için çok değerli”
LTB Başkanı Harmancı öğretmenlerin ardından okul öğrencileri ile de bir araya geldi. Yeni neslin çok değerli bir nesil olduğunu, dünyaya farklı bir gözle baktığını, farklı çözüm önerilerine sahip olduğu ifade eden Harmancı, TMK’lı öğrenciler ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. LTB Gençlik Meclisi ile ilgili olarak öğrencilere bilgilerde veren Harmancı, şunları kaydetti:
“Bizler katılımcı demokrasiye önem veriyoruz. Sizlerin farklı bir kuşak olduğunu ve bu farklı kuşağın bizim yönetimimize ortak olarak büyük katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz. Bizim öngöremediğimiz ancak sizlerin öngördüğü farklı sosyal yaklaşımları geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Liseli gençlerin karar alma mekanizmalarına görüşlerinin yansıması için Gençlik Meclisi çatısını birlikte farklılaştırabileceklerini belirterek, öğrencilerin soru, görüş ve önerilerini dinleyerek yanıtladı.
FIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştıFIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştı14 Aralık 2025 Pazar 22:08BASKETBOL
Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığına Karşı Önlemler AlındıBoğaziçi köyündeki mandıralarda bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının tespit edilmesi üzerine, İskele Belediyesi’nin de katılımıyla Lefkoşa’da ilgili kurumların iştirakiyle toplantı gerçekleştirildi.14 Aralık 2025 Pazar 21:46İSKELE
İskele Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığı Şüphesi: Bakanlıktan Acil TedbirlerTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Boğaziçi Köyü İskele bölgesinde bir mandrada şap hastalığı şüphesi üzerine kapsamlı önlemler alındığını duyurdu.14 Aralık 2025 Pazar 18:37İSKELE
Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"14 Aralık 2025 Pazar 17:59KIBRIS
ARUCAD 5. Eğitim Çalıştayı yapıldıArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kuzey Kıbrıs’taki lise ve ortaokul öğretmenlerine yönelik 5. Eğitim çalıştayı yapıldı.14 Aralık 2025 Pazar 17:56ARUCAD
Doğanın Şifası Bu Kitapta ToplandıProf. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” adlı yeni kitabı ile bitkilerin şifalı ve aromatik özelliklerine ışık tutan kapsamlı bir eser daha ortaya koydu.14 Aralık 2025 Pazar 17:54YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Bağımsızlık Yolu 11 Yaşında!Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, örgütlü mücadelenin temellerinin atılışının 11. yıl dönümü dolayısıyla dayanışma yemeği düzenledi.14 Aralık 2025 Pazar 17:52KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın bütçe görüşmelerine devam edecekCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da toplanarak Hukuk Dairesi, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçelerini ele alacak.14 Aralık 2025 Pazar 17:50KIBRIS
13. Maaşlar ödeniyor13’üncü maaşlar ayın 25’i ve 26’sında yatırılacak14 Aralık 2025 Pazar 17:46KIBRIS
Lefkoşa'da uyuşturucu operasyonuLefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği Ekipleri Lefkoşa’da bir evde yaptığı aramada 30 gram hintkeneviri bulması olayıyla ilgili 4. Bir kişi daha tutuklandı.14 Aralık 2025 Pazar 12:02LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.