20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

HARMANCI TMK ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

LTB Başkanı Mehmet Harmancı okullara yönelik katılımcı demokrasi ziyaretleri başlattı

Harmancı TMK öğretmen ve öğrencileri ile buluştu

09 Ekim 2016 Pazar 11:55

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sivil toplum örgütleri, muhtarlıklar ve bölge ziyaretlerin ardından şimdi de okullara yönelik olarak ziyaret turu başlattı.

Başkan Harmancı’nın okullara yönelik başlattığı ziyaret programının ilk durağı kendisinin de 1994 yılında mezun olduğu Türk Maarif Koleji (TMK)  oldu. Başkan Harmancı ziyaretinde okul öğretmenleri ve öğrencileri ile sohbet etti, belediye konularındaki düşüncelerini aldı. Başkan Harmancı’nın gerek öğretmenler ile gerekse de öğrencilerle buluşması oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

Ziyaretin sonunda Okul Müdürü Başkan Harmancı’ya TMK flamasını takdim etti.

Harmancı: “Öğretmenlerimiz toplumun aydın kesimini oluşturuyor”
Başkan Harmancı ziyareti çerçevesinde ilk olarak okul öğretmenleri ile bir araya geldi. Başkan Harmancı konuşmasında, sivil toplum örgütleri, bölgeler ve muhtarlık ziyaretlerinin ardından Lefkoşa genelindeki okullara yönelik olarak da bir ziyaret başlattıklarını söyledi. Siyasetin seçim günü geldiğinde bir tek toplumun fikrini sorduklarını bunun adına da demokrasi denilemeyeceğini söyleyen Başkan Harmancı katılımcı demokrasi anlayışının kökleşmesi için hepimizin ortak sorumlulukları olduğunu ifade etti.

TMK mezunu olduğunu bu yüzden ilk ziyaretini TMK’ne gerçekleştirdiğini kaydeden Harmancı, mezun olduğu okulda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.  
Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’nin yenilenmesi ile birlikte okul önündeki trafiğe yönelik de daha rahat adımlar atılabileceğini belirten Başkan Harmancı, bu yıl içerisinde Şht. Ecvet Yusuf ile Kemal Aksay Caddeleri için ihaleye çıkılacağını söyledi. 
Sivil Savunma ile okullar yolu bağlantısı için farklı bir çözüm önerisi üzerine çalışma yaptıklarını kaydeden Harmancı, söz konusu bölgeye trafik ışığı yerleştirilmesi veya bazı kavşaklardan tek yöne çıkış zorunluluğu da dâhil olmak üzere kapsamlı bir strateji üzerinde durduklarını belirtti.

“% 100 biyolojik yöntemi  kullanan tek belediyeyiz”

2 yıllık süreçte halkın şikayetlerine verilen reaksiyonların önemli ölçüde geliştiğini kaydeden Başkan Harmancı, sivri sinek ve haşere ile ilgili biyolojik mücadelede ise kayda değer bir başarı elde edildiğine vurgu yaptı. Haşere mücadelesinde % 100 biyolojik yöntemi kullanan tek belediyenin LTB olduğunun da altını çizen Harmancı, Haşere konusunda bu yıl şikayet oranının geçmiş yıllara oranla %50 daha az olduğunu belirtti.

Harmancı, LTB’nin toplumun da desteği ile önemli projelere imza attığını belirterek, paylaşım mutfağı, kadın sığınma evi ve engelsiz ulaşım servisi uygulamalarının büyük bir başarı ile devam ettiğinin altını çizdi.  

“Yeni nesil bizim için çok değerli
LTB Başkanı Harmancı öğretmenlerin ardından okul öğrencileri ile de bir araya geldi. Yeni neslin çok değerli bir nesil olduğunu, dünyaya farklı bir gözle baktığını, farklı çözüm önerilerine sahip olduğu ifade eden Harmancı, TMK’lı öğrenciler ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. LTB Gençlik Meclisi ile ilgili olarak öğrencilere bilgilerde veren Harmancı, şunları kaydetti:
“Bizler katılımcı demokrasiye önem veriyoruz. Sizlerin farklı bir kuşak olduğunu ve bu farklı kuşağın bizim yönetimimize ortak olarak büyük katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz. Bizim öngöremediğimiz ancak sizlerin öngördüğü farklı sosyal yaklaşımları geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Liseli gençlerin karar alma mekanizmalarına görüşlerinin yansıması için Gençlik Meclisi çatısını birlikte farklılaştırabileceklerini belirterek, öğrencilerin soru, görüş ve önerilerini dinleyerek yanıtladı. 

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA